Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zaczynam kolejny post na ten temat, mam juz dosc jezdzenia po warsztatach ,serwisach. PROBLEM TKWI W BRAKU OSIAGNIECIA PIONU. po PRZEJECHANIU 20KM OSIAGAM MAX JEDNA WSKAZÓWKE, KTORA CIAGLE SIE CHWIEJE, SPADA, ZAS W KORKU ROSNIE I PODCZAS WOLNYCH OBROTÓW SILNIKA NA POSTOJU. CHCIALBYM SIE DOWIEDZIEC KTO MA TAKI PROBLEM I COS WIE NA TEN TEMAT.
  • Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
wyciaglem termostat egr sprawdzilem- szczelny. Wyciaglem termostat glowny ,zagotowalem go w naczyniu i z termometrem- otworzyl sie przy 91 st. Zasłonilem tektura chlodnice- brak efektu. Podpialem pod kompa jedyna wada to kociolek webasto.
Opublikowano
webasto odpowiedzialne jest za szybsze nagrzanie silnika a i bez niego osiagnie pion tylko po dluzszym czasie.Czy dobrze odpowietrzyles uklad po sprawdzeniu tych termostatow?Jezeli maly termostat egr nie przepuszczal powietrza przy sprawdzeniu to wskazywalo by na wymiane duzego
Opublikowano
mam pytanie, czy webasto jest w każdym 2-litrowym motorze?
Opublikowano
a jak bym mógł sprawdzic czy u mnie jest webasto , czy ten podgrzewacz?
Opublikowano
Podgrzewacz wody nie ma nic do rzeczy jak już wyżej kolega napisał. Wygląda mi to na jakiś problem ze sterowaniem termostatami. Sprawdź czy rzeczywiście są zamknięte podczas pracy silnika oceniając organoleptycznie temperaturę i ciśnienie węży przy termostatach.
Opublikowano
Dziękowac za linki. Będę musiał zobaczyc co jest u mnie z czystej ciekawości.
Opublikowano
wez sie ogarnij i wymien na poczatek ten termostat bo nikt na 100%nie powie Ci ze to wlasnie on stanowi problem.Rownie dobrze moga niedomagac 2 termostaty bo przewaznie sa jeszcze ori bmw i jak padaja to dwa(chyba,ze ktos zmienial)
Opublikowano
na zimnym samochodzie - włącz test 7.0, odpal silnik i sprawdzaj co jakiś czas temperaturę dolnego węża chłodnicy, jeżeli zrobi się ciepły przed 85 stopniami - termostat główny za wcześnie otwiera i jest do wymiany. Istnieje również możliwość, że masz uszkodzony czujnik temperatury cieczy w bloku silnika (komputer może nie pokazywać usterki) - jak go sprawdzić pisał kiedyś chyba "TC" - miernik i pomiar rezystancji.
Opublikowano
witam mam problem z webasto,tak mi sie wydaje bo słysze ze pracuje i zalacza silniczek ale nie grzeje,czy miales juz cos takiego i jak mam sobie poradzic z tym problemem prosze o kontakt