Skocz do zawartości

Prawa pozycja "nie zyje"-za to pali sie na stale kierunek...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najpierw serdecznie wszystkich witam!Mam na imie Marcin i jezdze 520i Touring z 99r.

Wiem ze podobny temat byl poruszany ale moj przypadek rozni sie bardzo od tego ktory znalazlem.Moje auto jest wyposazone w ksenon.Po tym jak przestala dzialac pozycja kupilem od razu nowa zarowke (cholernie drogo bo od razu swiatla drogowe).Zauwazylem jadnak ze po wlaczeniu tylko swiatel pozycyjnych na stale pali sie prawy kierunek ( zaxhowuje jednak funkcje bo po wlaczeniu migacza,kierunek normalnie pracuje).Po wlaczeniu zaplonu i swiatel mijania pozycja nie dziala nadal, kierunek jednak gasnie.Wkurza mnie to strasznie i podejzewam ze to sterownik.Proszw o pomoc:jak sie do tego zabrac jesli to sterownik?I czy w dobrym kierunku kombinuje?

Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich!!

Opublikowano

raczej moduł ci padł koszt niewielki

mozesz oddac do naprawy gosc pewnie skasuje 100zł albo kupic uzywany za 100zł

zobacz czy masz napiecie na kostce od tych świateł jak nie ma to 100%moduł

jak nie wiesz która kostka to sprawdz wszystkie przed przetwornicą nie za

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

• Moderatorzy
Opublikowano

Zaraz! Coś mi tu nie gra.Przecież w 99 były lampy przedlift, a tam pozycyjne były na oddzielnych oprawkach i żaróweczkach 5W.

No chyba że nie wszystkie tak miały.

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W poliftowych jak spali sie zarowka od ringow to tez pali sie kierunek.Moze zamien zarowki miejscami na probe.
Opublikowano

Miałem nie dawno podobną sytuacje ale z kierunkowskazem, wsiadłem do auta odpaliłem i po kilku sekundach zaczął palić się prawy kierunek.

Okazało się, że to moduł.

Ale koszt trochę większy niż kolega wcześniej pisał, jeśli masz ksenony to 320zł moduł ja zapłaciłem 200zł za wymianę.

Opublikowano
u mnie też się czasami zdarza, że gaśnie pozycja a zapala się na stałe migacz, dzieje się tak , gdy spalona jest żarówka pozycyjna lub gdy coś nie łączy w obwodzie zasilania żarówki pozycyjnej, wystarczy wtedy z czuciem uderzyć ręką w lampę i wszystko wraca do normy.
Opublikowano

U mnie /przedlifowe/ co jest normalne w bmw jak spali się pozycja to zapala kierunek, w tylniej lampie jak spalą się obydwie żarówki od pozycji to świeci lekko od stopu...

Może tylko nie łączy skoro nowa żarówka lub nowa uszkodzona.

Opublikowano
popieram wypowiedź kolegi przemekwww z tym palącym Się kierunkiem jest to takie jakby dodatkowe zabezpieczenie na wypadek awarii świateł - nie działa główne oświetlenie załącza się "awaryjne"
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Kolego przecież pozycja to taka mała żaróweczka jest. Wszystkie bmw mają tak, że jak pozycja się spali lub coś z obwodem to włącza się kierunek, ale w razie czego działa normalnie. Może kolego zrób fotki jak lampa wygląda u Ciebie to się zobaczy :D