Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich,

To mój pierwszy post na forum i proszę o wyrozumiałość jeśli zrobiłem coś w tym zapytaniu niestosownego. Mając pilna potrzebę zmiany auta i ograniczony budżet do 50K postanowiłem zakupić ,młodszą "trojkę" zamiast starszej "piątki" znalazłem takie ogłoszenie http://allegro.pl/show_item.php?item=2062028156 VIN WBAVU31000KZ05687 interesuje mnie tylko opcja kombi skóry ze względu na opcje przewożenia w nim wózka i skóry łatwiej doczyścić jak szkodnik je zapaskudzi. Czy macie jakieś uwagi? Czy mógłby ktoś pokusić się o pełne rozkodowanie nr VIN? Silnik 2.0 znam z jedyneczki żony 163 KM są naprawdę żwawe i sama kultura pracy silnika jest bardzo wysoka. Mam wątpliwości co do automatycznej skrzyni biegów ... a możne zupełnie niepotrzebnie?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Opublikowano

Wyposażenie

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAVU31000KZ05687

Kod typu VU31

Typ 320D OL (EUR)

Typoszereg E E91 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M47/T2

Pojemność skokowa 2.00

Moc 120

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor MONACOBLAU METALLIC (A35)

Tapicerka LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)

Data prod. 2006-01-25

Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES Dummy-SALAPA

S200A DIESEL PARTICLE FILTER Filtr cząstek stałych

S205A AUTOMATIC TRANSMISSION Automatyczna skrzynia biegów

S249A MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL Wielofunkcyjność dla kierownicy

S255A SPORTS LEATHER STEERING WHEEL Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S313A EXTERIOR MIRROR PACKAGE Lusterko zewn. z funkcją składania

S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu

S321A EXTERIOR PARTS IN BODY COLOR Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S386A ROOF RAIL Reling dachowy

S402A PANORAMA GLASS ROOF Dach panoramiczny elektryczny

S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A SMOKERS PACKAGE Pakiet dla palących

S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S4AEA ARMREST FRONT RETRACTABLE Podłokietnik przedni, przesuwany

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S563A LIGHTS PACKAGE Pakiet oświetlenia

S606A NAVIGATION SYSTEM BUSINESS System nawigacji Business

S672A CD CHANGER BMW FOR 6 CDS Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S676A HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM System głośników HiFi

S6UEA ANTI-THEFT SECURITY SYS.F. NAVI DVD Zabezp. syst. nawig. DVD przed kradzieżą

L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S879A GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki

S8SPA COP CONTROL Sterowanie COP

S969A REQUEST NAVIGATION DVD ON SHIPPING Przy dost. zażądać płyty DVD nawigacji

S9AAA EXTERNAL SKIN PROTECTION Zabezp. zewn. pokrycia z tworzywa szt.

Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S2BFA LT/ALY WHEELS DOUBLE SPOKE 154 Obr. BMW, st. le. podw. spr. 154

S4AGA INTERIOR STRIP TITAN. DULL Listwy wewnętrzne tytanowe matowe

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

S851A LANGUAGE VERSION GERMAN Wersja językowa, niemiecki

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
Bardzo dziękuję, błąd może nawet się pokazać jak jakaś żaróweczka wewnętrzna się przepali.Może też chyba wskazywać o konieczności zatankowania. Podjadę w przyszłym tygodniu obejrzeć te auto. Jakby ktoś z Was miał coś takiego (skóry, navi i koniecznie 163 KM) na sprzedaż to proszę o info.
Opublikowano
Kolego 2 dni temu mój znajomy miał do sprzedanie taką z 2005r czarną stan idealny z ksiązką bezwypadkowy w skórach i chciał 43000zł ale poszła na wymianę z handlarzem na e60 za 39000zł.a co do silników to bardzo dobre mam tez u siebie w e60.
Opublikowano

Dziękuję Wam za podpowiedzi na priv. Patrzę na tą kierownice i czy faktycznie jest bardziej zmęczona niż 184 tyś km? Zwraca uwagę rozdarcie okładziny przy zmieniarce.

P.S Co do ofert kupna auta to niestety jestem ograniczony kwota 50K

Opublikowano

Trochę z innej beczki. Patrzę na modele E60 z mojej okolicy i tak:

http://otomoto.pl/bmw-530-salon-polska-serwis-bmw-fota-C22139708.html sprzedawany przez były autoryzowany serwis, zachęcający przebieg ale salon musiałby coś z tej ceny spuścić. Tutaj sugeruję się, że faktycznie przebieg oryginalny.

http://allegro.pl/show_item.php?item=2069473679 tutaj cena jeszcze lepsza, przebieg też fajny i ramki tablic rejestracyjnych z warsztatu gdzie serwisuję auto żony. Poprosiłem o nr VIN?czekam. Może ktoś zna , może coś podpowie. Czy 9letnim autem z takim przebiegiem pojeżdżę spokojnie 2/3 lata?

Opublikowano
Ponawiam pytanie z postu powyżej. Czy E60 jeżdżąc praktycznie 80% po mieście to dobry wybór? Czy raczej E90/91 ale około 2/3 lat młodsze w zbliżonej cenie?
Opublikowano

Myślę, że na miasto lepszym rozwiązaniem jest e90/91 ale pewnie każdy ma swoje zdanie.

I jeszcze jedno, najważniejsze.... pamiętaj, że cena powinna być przede wszystkim wypadkową stanu auta i wyposażenia, a dopiero w drugiej kolejności jego rocznika.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

Krzysiek poniekąd masz racje ale jednak rocznik bardziej przemawia za ceną. Nawet przy ubezpieczeniu popatrzą w rok a nie w jakim auto jest stanie. W przedstawianych przeze mnie ogłoszeniach jest spora rozpietość cenowa. W droższym aucie sprzedawanym przez byłe ASO jest podany jeden właściciel a tańszym było ich więcej. Szukam dalej i czekam na podpowiedzi i jakby ktoś z klubowiczów sprzedawał podobne auto to proszę i info.

Pozdrawiam

Opublikowano
Te przebiegi jak na diesla z tego rocznika mało realne no ale w końcu w Polsce 90% sprzedawanych samochodów ma przebiegi poniżej magicznych 200tys. :D Jak jazda głównie po mieście to szukałbym E90 w benzynie i nie zawracał sobie głowy dieslem.
Opublikowano
Krzysiek poniekąd masz racje ale jednak rocznik bardziej przemawia za ceną. Nawet przy ubezpieczeniu popatrzą w rok a nie w jakim auto jest stanie.

Nie masz racji. Jeśli w ten sposób podejdziesz do sprawy i będziesz szukał najtańszego w roczniku to wpakujesz się w niezłe tarapaty. Po jakimś czasie może on się okazać najdroższym. Zastanów się, jeśli w jednym roczniku jest różnica np. 10 tys. złotych to z czegoś ona musi wynikać.

Jak jazda głównie po mieście to szukałbym E90 w benzynie i nie zawracał sobie głowy dieslem.

Ja zrobiłbym dokładnie tak samo ale zakładam, że kupujący jest zdecydowany na diesla. Jeśli diesel to duży silnik z automatem. Na miasto idealny. Ale taka frajda kosztuje.

W droższym aucie sprzedawanym przez byłe ASO jest podany jeden właściciel a tańszym było ich więcej.

Podejrzewam,że to nie jest jedyna róznica :)

Jeśli chcesz kupić auto dobre i tanie to musisz kupić dwa - jedno będzie dobre a drugie tanie.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Przede wszystkim zdecydowany to jestem na kupno większego auta niż obecnie jeżdżę/Saab. Dlatego albo kombi E90/91 lub E60 w sedanie. Doskonale zdaję sobie sprawę z kosztów eksploatacji np. "piątki" 3.0 diesel. Niby powinien prze zemnie przemawiać pragmatyzm ale pomału dobiegając do 40-tki :) fajnie było by 218 KM poczuć. Co do rozbieżność cenowych pomiędzy tymi E60 to zazwyczaj pokutuje przesąd , że ASO kroi z kasy maksymalnie czyli po prostu jest droższe.
Opublikowano

Zamiast wstawiać na forum to ogloszenie powinienes juz mieć obdzwonione czy jest mozliwosc sprawdzenia w ASO, bo jak stan faktyczny jest taki jak przedstawiony to auta nie bedzie za tydzień za tą cenę.

Zatem lepiej zrób rezerwację.

Opublikowano

ale było chyba omawiane już z dobry miesiąc temu i chyba miało wyższą cenę...

także jakiś chyba jednak jest problem z tym autem :norty: :norty:

Opublikowano
ale było chyba omawiane już z dobry miesiąc temu i chyba miało wyższą cenę...

także jakiś chyba jednak jest problem z tym autem :norty: :norty:

Nie mogę tego tematu namierzyć. Pamiętasz może w przybliżeniu kiedy było to auto omawiane?

Opublikowano

bo było chyba w innym temacie - bodajże kolega vysterlioy podrzuca oferty Auto-Reduty jak ktoś szuka auta - i ta sztuka też została komuś podrzucona do rozpatrzenia jako alternatywa auta które rozpoczęło wątek

specjalnie do niczego się nie przyczepiliśmy - ale widac że się nie sprzedała przez tyle czasu pomimo atrakcyjnej ceny

Opublikowano
bo było chyba w innym temacie - bodajże kolega vysterlioy podrzuca oferty Auto-Reduty jak ktoś szuka auta - i ta sztuka też została komuś podrzucona do rozpatrzenia jako alternatywa auta które rozpoczęło wątek

specjalnie do niczego się nie przyczepiliśmy - ale widac że się nie sprzedała przez tyle czasu pomimo atrakcyjnej ceny

Dziękuję bardzo, szukam dalej... tylko ta pogoda raczej nie jest zachęcająca do jeżdżenia i oględzin samochodów.

Opublikowano

no pogoda jest raczej marna

u mnie tak skrzypi i jęczy wszystko, że jakbym robił oględziny w takim dniu to w życiu bym tego auta nie kupił :mrgreen: :cry2: :cool2:

Opublikowano

Nie rozumiem Sopotek, odrzucasz samochód, który jest sprzedawany w przyzwoitym komisie, salon PL (potwierdzenie przebiegu) , zaznaczone bezwypadkowy itp itd bez sprawdzenia ?

W ten sposob to nigdy nie znajdziesz samochodu...

Trzeba sie ruszyć i wziąć auto na sprawdzenie.