Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dzisiaj zauważyłem że po przejechaniu około 10km i zatrzymaniu widać jak z pomiędzy wlotów powierza z przodu wydobywa sie para. Dodam że padał dość mocno deszcz a temperatura była około 3 stopni. Otworzyłem maske czuć było że silnik jest ciepły ale przejechałem w końcu 10km(poziom płynu wporządku) Czy to bedzie od deszczu czy coś sie psuje? Pozdrawiam
Opublikowano

zobaczył byś jak w 3.0i przy sprzyjających warunkach potrafi parować maska :D

A tak na poważnie, to sprawdź w ukrytym menu temperaturę płynu chodzącego, i będziesz pewien.

Opublikowano
Czy to bedzie od deszczu czy coś sie psuje?

Też tak czasami mam, nie dawało mi to spokoju. Raz nie wytrzymałem, zjechałem na pobocze i maska szybko do góry. Okazało się, że to paruje woda która znalazła się na chłodniczce EGR, wpadła właśnie przez nerki. Jest akurat z przodu silnika.

Jeżeli płynu nie ubywa, to może być właśnie to.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dokładnie tez tak zrobiłem . zatrzymałem sie na światłach po kilkukilometrowej jeżdzie w deszczu ze sniegiem i widzę z przodu maski dym ala mgłę . Nie patrzac na światła wypadłem z auta ( światła w mojej wiosce zmieniają się co 7 minut :D ) i wszystko co parowało to zgromadzona woda na chłodnicy za nerkami . Wsiadłem do auta i po kilku minutach już nic nie było widać :cool2:
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

hey

U mnie było podobnie,nawet pytałem mechanika o ta sprawę :D

Na szczęscie sie okazało ,ze strach ma wielkie oczy :shock:

A o ewentualnym przegrzaniu auta lub braku plynu poinformuje nas o tym komp. :mrgreen:

icon4.png