Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od razu zaznaczam, że wiem iż temat ten był już poruszany trochę o tym czytałem ale chciałbym odświeżyć temat.

Mianowicie mam BMW 530 2001r. kiedy kupowałem auto ów kropki przy przebiegu dziennym nie było kiedy pojechałem na komputer, wyskoczyło parę błędów które zostały wykasowane i pojawiła się kropka. Licznik w aucie nie był ani wymieniany ani kręcony gdyż auto jest serwisowane.

Tak więc jak przyczyna w tym przypadku jest zapalenia się kropki.

Opublikowano
Inny moduł świateł albo wsadzono nowy kluczyk. Tak czy inaczej któryś VIN nie pasuje lub było majstrowane przy przebiegu.
Opublikowano
A podpowiedz mi jeszcze kolego, może będziesz widział bo mam problem ze światłami, mianowicie po włącznie nie ustawiają się ( nie podnoszą ) akurat moduł świateł wymieniałem z innego powodu ale myślałem, że będzie on miał związek z tym jednak nie światła świecą bardzo krótko ograniczając widoczność, myślałem jeszcze nad wymianą czujnika na prawym wahaczu ale nie wiem czy jest sens, czy uszkodzenie tego czujnika ma na to wpływ.
Opublikowano

Witam,masz do wymiany regulatory lampy.

tp://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=regulatory+lamp+bmw+e39

Chyba ze ktos grzebal przy zawieszeniu i uszkodzil czujnik.

Opublikowano
Przede wszystkim to jedź i sprawdź czy nie trzeba kodować, silniczki do poziomowania mogą nie działać jak masz zły moduł świateł. Trzeba zakodować i wtedy może silniczki się naprawią, choć jak w ogóle ci nie działają to tez mogą być do wymiany.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak juz zakodujesz moduł swiateł to wchodzisz do kanału zdejmujesz łacznik z silniczka przekrecasz kluczyk i ruszasz ciegenkiem jak swiatła ani drgną to moze byc silniczek