Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, potrzebuję kupić samochód kombi lub sedan i na początku myślałem o avensisie, lagunie itp jednak spodobały mi się BMW serii 3 :) Byłby to rocznik ok 2007 w dieselu. Jednak nie miałem nigdy styczności z samochodami tej marki i nie bardzo rozumiem oznaczeń tych modeli. E90 czyli sedan a E91 czyli kombi, tak? Na allegro dużo jest 320d jednak mam na oku model 318d z 2007 roku. Jest to wersja 143 konna z silnikiem N47. Jaka jest różnica między 320d a 318d bo wizualnie to nie mogę się dopatrzeć. Kiedy były przeprowadzane zmiany(lifting) w tych modelach? Miał ktoś może styczność z tym samochodem, na co zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach? Nr vin: WBAVW11070A271993. Da się coś z tego wyczytać? Przebieg teoretycznie prawie 150000km. Z góry dzięki. Pozdrawiam
Opublikowano

Od tygodnia jestem posiadaczem e90 330i - w tym czasie zrobiłem 1200 km !

Mimo kiepskich warunków zakochałem się po uszy. Nie mogłeś lepiej wybrać.

Jeżeli cenisz jakość, kunszt prowadzenia oraz osiągi nie zastanawiaj się ani chwili.

jedyne co mogę doradzić to nie bierz silnika 318d ;p

Opublikowano

Koledze chodziło pewnie o to ,że jak już znajdzie dobry egzemplaż 320d i 318d to lepiej wybrać ten pierwszy gdyż ma większą moc i nie będzie potem chłopak cudował z chipami itp.

Ja mam od kilku miesięcy 320d i jestem również wery happy :cool2:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

Nie kazdy depcze w podloge!!! Te auta zwlaszcza nowe modele sa coraz czesciej kierowane do biznes class...W krajach zachodnich samochody te w bardzo duzym % zwlaszcza e90 318d naleza do firm leasingowych.A ich zaleta jest male spalanie. 143 KM to tez nie jest malo w porownaniu do Laguny!Auto po przejechaniu 150k i dobrze zadbane wciaz powinno jezdzic jak nowe.

Ja osobiscie wybralem 320d i nie wyprobowalem jeszcze mocy.Tym razem jak nigdy patroluje ulice

Opublikowano
No to masz bulwarówkę :8)
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pamiętaj że jak wybierzesz N47 z początków produkcji to jesteś narażony na problemy z łańcuchem i kółkami rozrządu. Fabrycznie poprawiono to dopiero w 2009.