Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam panwie oto super ogłoszenie?Link do ogłoszenia http://otomoto.pl/bmw-118-C22479187.html . Na pisałem do goscia z glupa a on odpisał po Ang i wg mnie jest to przekret na kase.Co wy o tym myslicie.A oto cześć korespondencji z wlaścicielem niby Polakiem:

> Hello,

> Just browsed my mail page and saw your message, so I hope you arestill interested in buying the car. Regarding the car, it isin perfect shape, perfect working condition, no scratches, nodamage, never been laid down or required any repairs.

> The maintenance schedule has been followed to the letter and allservice has been performed by dealer.

> As you have seen in the ad, the price for my 2005 BMW 118 is 3,400euro , including the transport costs, insurance and handling(because the car is located in Portsmouth, England).

> I just moved here with my job and I need a car registered inEngland.

> I did not want to register the car in England, because of theenormous fees i have to pay.The reason I am selling the car forthis low price is that recently i moved back to England and my caris a Polish model and has a steering wheel on the left. This week Ifound a family car here which I want to buy but first I have tosell my car. The car has Polish documents and is registered inPoland. Will include all taxes and transport if you are interestedin purchasing the car.

> E-mail me so we can discuss more.

> Thank you,

> Daniel

Nie uważacie,że to przekręt jakiś daję wam do myślenia i to jest wszystko na słynnych portalach???

Pozdrawiam emilo

Edytowane przez emilo
Opublikowano
Super okazja. To jakiś pewniak. No widać, że kolo uczciwie pisze co i jak. Jak widać są jeszcze na świecie godni zaufania sprzedawcy. Myślę, że grzechem byłoby nie skorzystać z tej okazji. Furka fajna, cena super, sprzedawca pewny. Poproś go szybko o nr konta i wpłać zaliczkę, bo inaczej ktoś Cię ubiegnie. Szkoda, że mam teraz inne wydatki, sam bym kupił bo oferta jest naprawdę niezła.
Opublikowano

Chłopaki tak wiem ,że super okazja ale dla mnie to jest jakiś myk w tym wszystkim.Bo to auto jest warte w Polsce ok.30tys.ale koleś tez dziwnie to przedstawia jak zapytałem o cenę to pisze masło maślane.czy przypadkiem nie jest tak,że jak auto tutaj przyjedzie to nie będę musiał pokryć kosztów transportu??? A jak się okaże ,że to złom.Powiedzcie mi co o tym myśleć. a jeszcze jedno możecie powiedzieć o co chodzi z tym "przekrętem nigeryjski"m????

Pozdrawiam emilo

Opublikowano

:mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

nic tylko załamać ręce..

Idź, wpłać zaliczkę i zobaczysz czy to złom. Za ta kasę jak kupisz i okaże się złomem to więcej zarobisz na częściach :norty: :norty:

:mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Opublikowano

kolego nie wiem co masz na myśli pisząc :

:mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

nic tylko załamać ręce..

Zastanawia mnie to ogłoszenie i przez to poruszam ten temat na forum.

Dziękuję za odpowiedzi

Opublikowano
Kolego, nie nauczyłeś się jeszcze w życiu że nie ma okazji??? Sa tylko myślący najpierw i myślący trochę później. A jakby Ci gość napisał że ma chore pół rodziny i potrzebuje kasy i dlatego tak tanio sprzedaje to byś uwierzył? Bo tak też wyłudzają kasę... Gościu, czas spojrzeć na świat realnie.

E30 325i 1988, Lachsilber met, M Technik II,Recaro,BBS,BMWSoundSystem.

Seria 3 - 4ever :)

Opublikowano

Hehe ja wiem na 100%, że to przekręt z tego względu że auto niby na tablicach polskich nagle koleś pisze po angielsku jak by nie był polakiem hehe. Chciałem, abyście to tez osadzili.Najlepsze jest to, że oni nawet działają na allegro.Dziwi mnie fakt, z tego nikt nie ściga.A co do łatwowiernośći jak chodzi o kasę to jestem bardzo ostrożny bo wiem jacy są obecnie ludzie.

Dziękuję wam za odpowiedzi.

Opublikowano
Jesteś trochę na forum, a nie słyszałeś o "nigeryjskim przekręcie". Wczoraj ten temat był już podejmowany.

Nigeryjski, bo podobno tego typu przekręty, zapoczątkowali obywatele tego kraju zamieszkujący w Wielkiej Brytanii. Wrzuć sobie to hasło w google.

• Moderatorzy
Opublikowano
Hehe ja wiem na 100%, że to przekręt z tego względu że auto niby na tablicach polskich nagle koleś pisze po angielsku jak by nie był polakiem hehe. Chciałem, abyście to tez osadzili.

Czyli widziałeś od początku, tylko chciałeś sprawdzić czy ktoś na forum jeszcze jest też taki przebiegły i sie kapnie? Nieładnie :nienie: Ja już chciałem wpłacać kasę i czuję się trochę podpuszczony...

E30 325i 1988, Lachsilber met, M Technik II,Recaro,BBS,BMWSoundSystem.

Seria 3 - 4ever :)

Opublikowano
Hehe ja wiem na 100%, że to przekręt z tego względu że auto niby na tablicach polskich nagle koleś pisze po angielsku jak by nie był polakiem hehe. Chciałem, abyście to tez osadzili.

Czyli widziałeś od początku, tylko chciałeś sprawdzić czy ktoś na forum jeszcze jest też taki przebiegły i się kapnie? Nieładnie :nie nie: Ja już chciałem wpłacać kasę i czuję się trochę podpuszczony...

Nie Nie kolego na pewno nie chciałem nikogo wkopać. :nienie: Ale zaraz mi to ogłoszenie nie pasowało naprawdę i tak pomyślałem, że może chłopaki mi pomogą rozgryźć je.I jak się okazało to dobrze czułem,że to kant.Ale naprawdę jacy są ludzie to makabra. Ostatnio szukam e46 dla siebie i byłem oglądać auto z 2000roku koleś mówił,że sprowadził i jest oryginalny przebieg mi to nie dawało spokoju odpisałem Vin i dałem znajomemu on sprowadził historie pojazdu okazało się że ma 245kkm w Niemczech w 2009r. a facet twierdził,że ma 172kkm.Ludzie są naprawdę niektórzy podli.Kolego ale jak możesz to napisz zapytanie do kolesia i zobaczymy czy tak samo odpisze.

Opublikowano

Ale stary - po co ma pisać... RANY BOSKIE - nie słyszałeś o Western Union, czy Money Transfer? Gdzieś Ty się uchował, stary...

Po co wrzucać takie idiotyczne ogłoszenia - gdzie masz rozum...

Mogę pójść o zakład, że chciałeś je kupić, tyle, że sobie coś przemyślałeś.

Nie wiem - naprawdę liczyłeś na okazję ?!?

Opublikowano

jezu ludzie, jak wy sie jeszcze dajecie na to nabrać....

kto wierzy w wmiare nowe BMW za 15k? ludzie litości rozumu... po co zadawać retoryczne pytania na forum.

Powinien być taki duży temat przyklejony na czerwono i migająco: JEŚLI JAKIŚ TYP WYSTAWIA AUTKO ZA GROSZE I PISZE PO ANGIELSKU I POJAWIA SIĘ WZMIANKA O WPŁACIE CZEGOKOLWIEK TO JEST TO OSZÓSTWO!

Opublikowano
jezu ludzie, jak wy sie jeszcze dajecie na to nabrać....

kto wierzy w wmiare nowe BMW za 15k? ludzie litości rozumu... po co zadawać retoryczne pytania na forum.

Powinien być taki duży temat przyklejony na czerwono i migająco: JEŚLI JAKIŚ TYP WYSTAWIA AUTKO ZA GROSZE I PISZE PO ANGIELSKU I POJAWIA SIĘ WZMIANKA O WPŁACIE CZEGOKOLWIEK TO JEST TO OSZÓSTWO!

niby wszystko jasne, ale raz na tydzien ktos zapyta o te okazje :mad2: ja tez tego nie rozumiem, jezeli ludzie wierza w takie cuda, to co dopiero w opowiaski handlarzy odnosnie przebiegów, bezwypadkowosci etc...

Opublikowano

Panowie,bo każdy chce mieć BMW żeby sąsiadów krew jasna zalała...

Poza tym, każdy polak to poszukiwacz okazji, jaki z siebie jest dumny jak coś znajdzie taniej od innych, łooo jeeezuuu...

Niektórzy nawet nie chcą dawać ogłoszeń do oceny bo myślą, że każdy na forum od razu ich podkupi... Że tylko On taką igiełkę znalazł, nikt inny... Trzeba się spieszyć, bo ktoś jeszcze może zobaczyć i a nuż kupi? Całe życie będzie potem żałował.

Poważnie mówię.

Opublikowano
Co za CYMBAŁ :mad2: :mad2: :mad2: Ręce opadają..
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano
hehe panowie niestety nieaktualne, wczoraj wpłaciłem zaliczkę no i czekam na transport z Portsmouth, boże jak ja się cieszę, że kupiłem taką okazję :cool2: :D
Opublikowano
hehe panowie niestety nieaktualne, wczoraj wpłaciłem zaliczkę no i czekam na transport z Portsmouth, boże jak ja się cieszę, że kupiłem taką okazję :cool2: :D

Szczęściasz :lol: Taka okazja przeszła mi koło nosa :cry2: .Trudno się mówi :cry: :mrgreen:

Opublikowano
A czemu miałby nie kupić? Wałki i oszustwa towarzyszą ludzkości / cywilizacji od jej początków. Coraz lepszy i łatwiejszy dostęp do informacji i rosnący ogólnie poziom wykształcenia nie ma tu żadnego znaczenia. Zawsze się znajdzie naiwniak. Gdyby naiwniaków nie było to by oszuści nie tracili czasu na robienie takich ogłoszeń i nie ślęczeliby całymi dniami odpowiadając na maile poszukiwaczy okazji. To samo z loteriami smsowymi - gdyby naiwniacy się nie nabierali, to by całe firmy na tym nie zarabiały. Co minutę naiwniak się rodzi. Ale oczywiście naiwność nie jest grzechem ani usprawiedliwieniem dla oszusta by oszukiwać.
Opublikowano

Też wpłaciłem wczoraj zaliczkę, nie mogę się doczekać jak przywiozą mi go na lawecie pod dom...ale jestem przebiegły :mrgreen: :norty: Bardzo bogaty musi być ten sprzedawca jak już dwóm osobom sprzedał auto w tak korzystnej cenie :mrgreen: