Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mógłby ktoś sprawdzić w jakim położeniu znajduje się "trzpień " turbiny sterujący, po przekręceniu zapłonu i po uruchomieniu silnika oraz w czasie tzw spoczynku

dzięki z góry

Opublikowano

wiec u mnie

"bez zapłonu " sztanga jest w połowie

"zapłon" sztanga calkiem idzie na duł co uniemożliwia odpalenie silnika ( mysle ze jest to stan maxymalnego doładowania i spaliny nie maja jak sie wydostac

sterowanie sztanga w inpa chodzi bez problemów od od LDS:0 do LDS 100 pełen wychył także kierownice na bank nie zapieczone - czujnik cisnienia doładowania nówka - bez poprawy

auto jest po wymianie wtrysku i teraz nie wiem czy coś gdzieś nagrzebałem czy coś jeszcze zmusza sztange po zapłonie do zajęcia dolnej pozycji

• 1 rok później...
Opublikowano

przypne sie tutaj

problem jest taki -turbina nie doladowuje

max cisnienie jakie mozna uzyskac w inpa to 2150mbar-oczekiwane a to co mierzy czujnik jest zawsze wtej samej okolicy.

oczekiwane w moim silniku powinno byc 2350mbar dokladnie boost 1,33-1,35 bar

i kwestia teraz czy to sterowanie turbina czy soft spaprany.

generalnie auto jezdzi dobrze

jest tylko myk ze jadac na 4 z pedalem w podlodze autko ciagnie dobrze ale odpuszczajac pedal powoli tak przy 80%pedalu czuc ze ciagnie nieco mocniej

cisnienie na cr -ok

przeplywka dobrze -zmierzony przeplyw troche wiekszy niz oczekiwany i max 1170 jednostek przy oczekiwanym 980

nie wiem dlaczego oczekiwane cisnienie jest niskie

zanim zaczne cos dlubac chce was zapytac czego sie czepic na poczatek

Opublikowano
przypne sie tutaj

problem jest taki -turbina nie doladowuje

max cisnienie jakie mozna uzyskac w inpa to 2150mbar-oczekiwane a to co mierzy czujnik jest zawsze wtej samej okolicy.

oczekiwane w moim silniku powinno byc 2350mbar dokladnie boost 1,33-1,35 bar

i kwestia teraz czy to sterowanie turbina czy soft spaprany.

generalnie auto jezdzi dobrze

jest tylko myk ze jadac na 4 z pedalem w podlodze autko ciagnie dobrze ale odpuszczajac pedal powoli tak przy 80%pedalu czuc ze ciagnie nieco mocniej

cisnienie na cr -ok

przeplywka dobrze -zmierzony przeplyw troche wiekszy niz oczekiwany i max 1170 jednostek przy oczekiwanym 980

nie wiem dlaczego oczekiwane cisnienie jest niskie

zanim zaczne cos dlubac chce was zapytac czego sie czepic na poczatek

u mnie tez podobnie szczegolnie to widoczne jest na 4,5 biegu. po odjęciu lekko gazu auto lepiej sie zbiera, choć nie jest to regułą , czasami jest normalnie. ciekawe czy ktos miał podobnie i czy z tym sie uporał. mozliwosci jest kilka, przepływka, sterowanie turbo, egr-sterowanie. nic innego mi do głowy nie przychodzi

Opublikowano

Miałem podobne odczucie gdy zapchał się dpf . Po wypalaniu problem znikał .

Obecnie brak filtra lekki chip i auto idzie że aż głupio . Każde dodanie gazu to natychmiastowa reakcja auta . Gdy gaz w podłogę to jedzie aż mu się zakres obrotów skończy na danym biegu . :cool2:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

ja juz rozmawialem z kolega GCS bo w lecie chce zrobic chipa ale wolalbym aby autko bylo 100% sprawne przed tym zabiegiem.

reakcja na gaz jest super i w ogole na nic nie moge nazekac. dpf nie bylo takze to odpada. przeplywka jak juz pisalem w/g mnie ok. chociaz w piku turbiny moglo by byc 1200.

autko170k km najechane

najbardziej martwi mnie czemu ecu oczekuje mniej niz powinno.

Opublikowano
Miałem podobne odczucie gdy zapchał się dpf . Po wypalaniu problem znikał .

Obecnie brak filtra lekki chip i auto idzie że aż głupio . Każde dodanie gazu to natychmiastowa reakcja auta . Gdy gaz w podłogę to jedzie aż mu się zakres obrotów skończy na danym biegu . :cool2:

to nie dpf, rok temu wywaliłem

• 5 miesięcy temu...