Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie odnośnie poziomu płynu w zbiorniczku przy 92 stopniach czyli na środku wskaznika temp. Na zimnym ma być na kresce a na rozgrzanym gdzie ma być ? i ile ma być nad kreska? około
Opublikowano
a to dzieki bo kupilem korek w serwisie bmw orginal i mam plyn na samej gorze pod korkiem a węże są takie miekie trochu maja cisnienia a na starym sa twarde i mam poziom tak jak ty kolego czemu zmienilem korek? bo chcialem sprawdzic czy bedzie tak samo jak na starym no i jest chyba zle ps. nowy korek wkrecilem na zimnym oczywiscie
Opublikowano
a to dzieki bo kupilem korek w serwisie bmw orginal i mam plyn na samej gorze pod korkiem a węże są takie miekie trochu maja cisnienia a na starym sa twarde i mam poziom tak jak ty kolego czemu zmienilem korek? bo chcialem sprawdzic czy bedzie tak samo jak na starym no i jest chyba zle ps. nowy korek wkrecilem na zimnym oczywiscie

A czemu zmieniłeś korek?

często ludzie w BMW myślą, że mają za duże ciśnienie.

Napompuj sobie oponę rowerową do 2 atmosfer uciśnij ją i tak właśnie ma być wąż w aucie. Ma sie leciutko ugiąć. Nie powinien się uginać do połowy. Tylko troche i to wszystko.

Opublikowano
No jak tak miałem i bale się ze jest trochu za mocno napompowane ale założyłem stary i wróciło wszystko do normy czyli węże twarde i płyn po wyżej kreski około 2,5 cm
Opublikowano

Wszystko macie w porządku :)

A kiedy jest nie dobrze? Wtedy gdy węże nie są twarde jak teraz tylko jak kamień i są takie nabrzmiałe że mają 1/4 większą średnicę i zaczynają sączyć wadę na połączeniach bo opaski nie wytrzymują takiego naporu. Wtedy trzeba się martwić i zakupić nowy ORYGINALNY korek nie podróby. Bo podróby już od nowości są prawie zawsze uszkodzone :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podróby pasują do podrabianych chłodnic.

Jakość jednego i drugiego jest podobna

Najgorsze są toprany < dwa kolejno wywaliłem>

Kupiłem febi i był dobry.

Na oryginał nie miałem czasu bo auto było potrzebne.

Swoją drogą zastanawiam się czasem ile osób musiało robić silnik przez ten korek?

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano (edytowane)
no to ja kupilem orginal do du .. w serwisie bmw az sie wierzyc nie chce i jade jutro panu zwrócić ten oto koreczek ps. 67 zl droga nie chodzi Edytowane przez bugi81
Opublikowano
ja sotatnio zwróciłem ładowarke z tesco za 15 zł powiedziałem koniec ze tanie to nie znaczy ze mam wyrzucic do kosza tu 10 tu 15 tu 20 itp itd i sie nazbiera skonczyło sie !nie ze mną takie numery :nienie: