Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prośba o odpowiedz czym różni się zawieszenie mpakiet od seryjnego w E90?

Jakie są koszty napraw? Czy są zamienniki, w jakich cenach?

Opublikowano
Prośba o odpowiedz czym różni się zawieszenie mpakiet od seryjnego w E90?

Jakie są koszty napraw? Czy są zamienniki, w jakich cenach?

m pakietowe jest nizsze (chyba) o ok 15mm

m pak ma krotsze amortyzatory

Opublikowano
Czyli ma inne amortyzatory oraz sprężyny. Ma ktoś może informacje o cenie wymian tych elementów?
Opublikowano
Inne są sprężyny, amortyzatory i łączniki stabilizatora. O zamiennikach nie słyszałem... Co do cen z aso to: amorki koło 500,- , łączniki koło 100,-. Jeśli chodzi o awaryjność m-pakietowego zawieszenia w E90 to muszę powiedzieć że 200 tyś. km po naszych drogach nie jest problemem(4 łączniki stabilizatora i tyle). W jedynce też mam ten zawias i nic nie robiłem a mam koło 100 tyś.
Opublikowano

Są 3 rodzaje zawieszenie:

- Standardowe,

- M Pakietowe,

oraz

- SPORTS SUSPENSION SETTINGS (Sportowe dostosowanie podwozia) S226A

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Czy ktoś się orientuje o ile jest grubszy stabilizator przedni z m-pakiet w porównaniu do serii? Czy grubość to jedyna różnica (zgodnie z realoem są inne obejmy dla gum, ale reszta części jest identyczna, w tym łączniki są identyczne). Czy można założyć stabilizator z m-technik do seryjnych amortyzatorów. Czy ktoś próbował i może podzielić się wrażeniami.
  • 1 rok później...
Opublikowano
dokladnie

i w 2 ostatnich krotsze od serii sa sprezyny i amory

a w M-Pakietowym sa jeszcze inne laczniki

a wystarczy ze dokupię amortyzatory i sprężyny mpakiet czy łączniki też muszę zmienić?

Opublikowano

musisz nie musisz

jak chcesz wymienic na m pakietowe to chyba jaak wydasz te 200zł na łączniki to nie zbiedniejesz:)

Opublikowano
musisz nie musisz

jak chcesz wymienic na m pakietowe to chyba jaak wydasz te 200zł na łączniki to nie zbiedniejesz:)

Ludzie "niebiedni" są "niebiedni" dlatego że nie wydają kasy na to czego nie potrzebują. Jeśli pasują standardowe to po co je ruszać. Nie lubię wydawać kasy na coś czego nie potrzebuje :mrgreen:

Opublikowano

no ale chcesz miec zawieszenie M pakietowe

wiec wymien takze laczniki

inaczej bedziesz "niebiednym" ktory chce miec M zawieche ale go nie stac :lol: i ma prawie M-Zawieche

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co dziwne katalog nie podaje innych łączników dla m pakietu numer jest jeden za to stabilizatory różne mimo tej samej grubości.

Na pewno w E9x są dwa rodzaje łączników i te m-pakietowe są krótsze i mają inaczej ustawione gwinty sworzni.

Jednak jak ktoś ma zwykły stabilizator nie założy łączników od m pakietu.

M pakiet

http://t.motocentrum.pl/127/5111517/dokumenty/lacznik-stabilizatora-nk.jpg

Zwykły łącznik

http://www.qservices.pl/allegro/e46lacznik.jpg

Opublikowano
no ale chcesz miec zawieszenie M pakietowe

wiec wymien takze laczniki

inaczej bedziesz "niebiednym" ktory chce miec M zawieche ale go nie stac :lol: i ma prawie M-Zawieche

próbowałeś kontunuować żart :duh: jak ktoś jest niebiedny to go właśnie stać :duh:

W takim razie stabilizator też trzeba wymieniać?

• 7 lat później...
Opublikowano

odgrzeje kotleta żeby nie zakładać drugi raz tego samego tematu :)

Mam e91 zawiecha standart, kupiłem już nowe amory i sprężyny sachsa od ma pakietu, ja sprawa wyglada z stabilizatorem i łącznikami? To prawda ze jak ktoś ma panoramę to tylny stabilizator jest w wersji M czyli grubszy i nie trzeba go wymieniać? Jak z przodem?? W real oem pokazują się 2 numery:

31356793311

Stabilizator przedni z pod. gumow.

oraz do wersji M

31356793312

Stabilizator przedni z pod. gumow.

Na zdjęciach one wygladaja tak samo wiec mogą się różnic grubością ?? JAk z łącznikami ??