Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Potrzebuję pomocy w ikonografii przeglądów. Przy uruchamianiu silnika zapala się kontrola najbliższego przeglądu ( hamulce, olej itp..) U mnie pokazuje chyba coś z hamulcami (chyba płyn). Pokazuje 01/2012 i pod spodem 20.000. I teraz moja wątpliwość, czy tzn że muszę jechać za 20.000 km czy już teraz.

Pozdrawiam

TomekM

PS.

E90, 316i, 2010r.

Opublikowano
najpewniej olej albo jakiś filtr bo hamulce nie mają limitu czasowego a np plyn hamulcowy ma limit czasowy a nie ma kilometrowego

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
http://www.e90post.com/forums/attachment.php?attachmentid=276281&d=1244525565
http://img38.imageshack.us/img38/8832/hu9c.jpg
Opublikowano

No to chyba czeka mnie wymiana płynu hamulcowego. Wiecie może jaki jest koszt takiej operacji w serwisie? Auto mam jeszcze na gwarancji więc, choć do końca jej trwania chcę korzystać z jego usług.

BTW. Znacie może jakiegoś dobry warsztat w Warszawie ( tak na wszelki wypadek jak by mi się gwarancja skończyła)

Pozdr

TomekM

Opublikowano
Wymiana Płynu hamulcowego w serwisie nie jest droga, ok 230-250 PLN. W niezależnym zakładzie max 80-100 z płynem

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Ja mam pytanko gdyż mam termin wymiany tego właśnie płynu na luty 2012 . Czy jak go wymienię poza ASO to tą kontrolkę da radę wykasować samemu jak np. klocki itp .?

Już znalazłem odpowiedż ale może ktoś potwierdzi ,że zadziała.

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam pytanko gdyż mam termin wymiany tego właśnie płynu na luty 2012 . Czy jak go wymienię poza ASO to tą kontrolkę da radę wykasować samemu jak np. klocki itp .?

Już znalazłem odpowiedż ale może ktoś potwierdzi ,że zadziała.

Działa - sam to skutecznie wykonałem.

Opublikowano
Ja tez mam przewidziana wymiane plynu hamulcowego na luty i tez mam gwarancje. Jest to dodatkowa gwarancja na rok ktora wykupilem sobie u sprzedawcy i mam pytanie takie poniewaz moj mechanik twierdzi ze nie trzeba tak czesto wymieniac plynu aby tylko wykasowac...Jesli poslucham jego glupiego podejscia do sprawy czy dana firma gwarancyjna ma mozliwosc podgladu czy ten plyn byl wymieniony lub czy wogule powinno sie go w tym okresie wymieniac? Czy moze sie okazac ze powiedza mi ze powinna byc przeprowadzona wymiana lub byla przeprowadzona--a gdzie dokumentacja???Bo od tego zalezy moja gwarancja
Opublikowano
elektronicznie mogą sprawdzić tylko kiedy była kasowana inspekcja, natomiast fizycznie mogą sprawdzić jakimś tam przyrządem stopień zawodnienia płynu hamulcowego co może dać odpowiedź kiedy był wymieniany. Co jak co ale płyn hamulcowy w ASO to może jeszcze bym wymienił a tym bardziej jeśli jest gwarancja

• 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W e46 wymienialem razem z kolega plyn hamulcowy, moje pytanie czy w e91 wymienia sie tak samo jak w e46?