Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sprzedawali za grube hajsy E36 cabrio 2.8i w lato, miało być niby bezwypadkowe a w rzeczywistości niezły "dzwonnik z notre dame" :? Trzeba uważać i koniecznie dobrze oglądnąć samochód z wszystkich stron.
Opublikowano
na pierwszy rzut oka nie wygląda jak typowy radomski warchoł
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
Witam, oglądałem dzisiaj to auto i niestety, pomimo telefonicznych zapewnień sprzedawcy że jest bezwypadkowy okazało się że samochód jest po przejściach. Przedni zderzak ma wyraznie jaśniejszy odcień niż reszta nadwozia, przyczym jest niezbyt dobrze spasowany, przejechałem ręką po szczelinach pomiędzy maską i błotnikami, po lampach i kierunkach i da się wyraznie wyczuć że cały przód był składany. Grubość lakieru na dachu 150-160, na masce 200-210, na lewym błotniku powyzej 400 czyli nałożona szpachla. To tyle co mogę o tym aucie napisać, gdyż dalszymi oględzinami nie byłem zainteresowany.
Opublikowano
Witam, oglądałem dzisiaj to auto i niestety, pomimo telefonicznych zapewnień sprzedawcy że jest bezwypadkowy okazało się że samochód jest po przejściach. Przedni zderzak ma wyraznie jaśniejszy odcień niż reszta nadwozia, przyczym jest niezbyt dobrze spasowany, przejechałem ręką po szczelinach pomiędzy maską i błotnikami, po lampach i kierunkach i da się wyraznie wyczuć że cały przód był składany. Grubość lakieru na dachu 150-160, na masce 200-210, na lewym błotniku powyzej 400 czyli nałożona szpachla. To tyle co mogę o tym aucie napisać, gdyż dalszymi oględzinami nie byłem zainteresowany.

Tyle razy pisałem żeby przestać się interesować szwajcarami z Radomia. Te samochody powinny być wciągnięte, do "przyszłego" działu "bezwypadkowych" BMW.

Opublikowano

Dzięki za napisanie o oględzinach!

Kiedyś (jeszcze w wakacje) myślałem, że znalezienie bezwypadkowego samochodu polega na wyłożeniu dość grubej kasy i obejrzeniu kilku aut. No i od wakacji przeglądam na allegro E36 323 oraz 328, kilka miesięcy później doszło do listy E46, niedawno A3 1.8T i... nic... Kompletnie NIC :( Może bez tych kryteriów dotyczących mocy silnika (benzyna od ~150KM zależnie od masy auta) i kilku innych spraw (klima itp) coś bym przez ten czas znalazł, ale teraz to już całkowicie zwątpiłem w takie "rodzynki"...

Masa "bezwypadkowych" samochodów jest w gorszym stanie blachy niż mój bity Passat B4, a te lepiej zrobione cenią się niemal jak za statki kosmiczne :mad2:

Chyba trzeba zmienić plany lub nastawienie do tych "igiełek" :P

Opublikowano

Elvis90 - z klimatyzacji na pewno bym nie rezygnował. Generalnie można wpisać ich (bo to komis) na przysłowiową czarną listę jeżeli chodzi o sprzedaż samochodów.

Sam się rozglądam za czymś i jak będzie taki nawet z małym silnikiem ale ze zdrową blachą to w ostateczności zakupie (gdy przyjdzie sezon i nic innego nie będzie), później poszedłby swap na pożądany motor.

Opublikowano
No właśnie klima i ABS to wyposażenie, z którego nie zrezygnuję, a jeśli chodzi o tylny napęd to też kontroli trakcji wymagam, bo rajdowym kierowcą nie jestem, a nawet jeśli :mrgreen: to nie tylko ja bym się poruszał nowym autem. Dobrze, że mam czym jeździć i czas mnie nie nagli do podejmowania decyzji i kupowania na siłę :)
Opublikowano
No właśnie klima i ABS to wyposażenie, z którego nie zrezygnuję, a jeśli chodzi o tylny napęd to też kontroli trakcji wymagam

Każde e46 ma abs

Każde e46 z silnikiem R6 ma kontrole trakcji

Jedynie niektóre e46 z silnikami R4 nie maja kontroli trakcji.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...