Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w naszym pięknym kraju wszystko może się zdarzyć ..... :mad2:
Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano
jak tak narzekacie na stawki ubezpieczenia - sprawdźcie jakie stawki są np. w UK dla młodych kierowców. Albo na auta z dużymi mocami.
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano
jak tak narzekacie na stawki ubezpieczenia - sprawdźcie jakie stawki są np. w UK dla młodych kierowców. Albo na auta z dużymi mocami.

ok tylko porównaj np.zarobki :!: :!: :!: :idea:

Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano
Ja się jakoś nie dziwie temu - jak osoba, która ma mało doświadczenia w jeździe samochodem może opanować taki samochód jak BMW ? Już nie jedno miałem spotkanie z właścicielami tej marki a jedno takie spotkanie o mało nie zakończyło się tragedią gdy na zakręcie na czołówkę wyskoczyło mi kiedyś srebrne sportowe BMW.
Opublikowano

Wiedziałem że ktoś mi tu wygarnie ten argument... Porównuję i dalej uważam że stawki są relatywnie niższe w Polsce. Czemu? Odnieś to do wartości samochodu - w UK samo OC dla młodego kierowcy może być nawet 10 krotnie wyższe niż wartość auta.

Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano
Ja się jakoś nie dziwie temu - jak osoba, która ma mało doświadczenia w jeździe samochodem może opanować taki samochód jak BMW ? Już nie jedno miałem spotkanie z właścicielami tej marki a jedno takie spotkanie o mało nie zakończyło się tragedią gdy na zakręcie na czołówkę wyskoczyło mi kiedyś srebrne sportowe BMW.

A co trudnego jest w normalnej jeździe miejskiej/pozamiejskiej, że młody kierowca nie jest w stanie poradzić sobie z autem bmw ? To nie auto stwarza niebezpieczeństwo tylko nieodpowiedzialny kierowca więc nie pisz takich herezji bo idiota może przesadzić nawet w maluchu zabijając siebie i innych.

Opublikowano

Wg moich skromnych i osobistych obserwacji, to najwyższe składki powinni płacić kierowcy Audi, głównie A4 i A6, Mondziaków i Pand. Może (pewnie) nie jestem obiektywny, ale znacznie rzadziej widzę miszczuf kierownicy w beemkach, niż właśnie choćby w A4. No jedynie trochę na drodze obawiam się zdezelowanych E36 (to chyba model głównie odpowiedzialny za te idiotyzmy z ubezpieczeniem).

PS - kierowców i właścicieli Audi uprzejmie uprasza się o niebulwersowanie - po prostu dzielę się swoimi obserwacjami. Ktoś pewnie ma inne, ja mam takie.

Opublikowano
a to ciekawe hm mnie koszlowalo w zeszym roku cos ponad 2,500tys samo OC w PZU na e60 2,5d bez zadnych znizek tylko chyba ze zwyzkami samymi z wiek wiec nie bylo tragedii czyli rozumiem ze w tym roku bede musial placic wiecej... :roll:
Opublikowano
a to ciekawe hm mnie koszlowalo w zeszym roku cos ponad 2,500tys samo OC w PZU na e60 2,5d bez zadnych znizek tylko chyba ze zwyzkami samymi z wiek wiec nie bylo tragedii czyli rozumiem ze w tym roku bede musial placic wiecej... :roll:

Pomyśleć że ja płaciłem teraz 611 zł :D

Opublikowano

A ja zawsze myślałem, że stawki są wyliczane m.in. w oparciu o wartości pojazdów a nie w oparciu o zarobki :mrgreen:

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Wyliczając składkę ubezpieczenia e34 520i 1992 w ergo hestia naliczyli mi 15% procent zwyżki za markę i model samochodu :D kolega za lexusa is200 dostał natomiast 10% zniżki a silniki podobne, obie 2,0l R6, jawna dyskryminacja ;)
Opublikowano

Najwięcej powinni płacić:

- ludzie w firmowych kombii (zwyżka 1500% albo więcej)

- ludzie starsi (65+)

- młodzi, ze stażem mniejszym niż 5 lat, którzy dostali co najmniej dwa mandaty za przekroczenie prędkości.

I wszystko było by sprawiedliwe.

Ubezpieczenia w UK są najdroższe nawet uwzględniając zarobki, ale ja się nie dziwie, tyle czarnych ciapatych żółtych (nie to żebym był rasistą, ale kto był w UK ten wie...)

ps: ja mając 24 lata posiadając jeszcze jakąś tam zwyżkę za wiek to w PZU za samo OC zapłaciłem 1600 czy 1700 plnów, a minicasco 3200. (za pełne AC chcieli 12k:P)

Opublikowano
Najwięcej powinni płacić:

Ubezpieczenia w UK są najdroższe nawet uwzględniając zarobki, ale ja się nie dziwie, tyle czarnych ciapatych żółtych (nie to żebym był rasistą, ale kto był w UK ten wie...)

zgadzam sie z toba w 100% bylem prawie 3 miesiace. Nigdy wiecej do UK mieszanka z calego swiata :D

mowisz ze placisz za OC 1600 ,1700 a masz jakies znizki czy tylko same zwyzki? ja mam tez w pzu i zwyzka za wiek (23lata) -5% znizki za cos tam dostalem i ponad 2,500 placilem jak oni te ceny wyliczaja...?

Opublikowano

Witam

Auto po wyżej 10ciu lat już pewnie jest zwyżka i do 25tego roku zycia ubezpieczającego

Obojętnie jak naliczają i tak jest drogo

Mam 60% w PZU i płacę 680zł

Opublikowano

zgadzam sie z toba w 100% bylem prawie 3 miesiace. Nigdy wiecej do UK mieszanka z calego swiata :D

mowisz ze placisz za OC 1600 ,1700 a masz jakies znizki czy tylko same zwyzki? ja mam tez w pzu i zwyzka za wiek (23lata) -5% znizki za cos tam dostalem i ponad 2,500 placilem jak oni te ceny wyliczaja...?

Zniżki jakieś tam mam, od 18 roku życia mam bezszkodowa jazde (6-ty rok w lipcu będzie) ale dokładnie nie wiem.

no i w poście wyżej skłamałem:P za samo OC zapłaciłem 1489 pln (nie mam współwłaściciela ani nic....:P)

Wiem tylko że za AC chcieli mnie skosić jak za zboże;/

Także kolego dobrze wiesz jak to jest w UK :)

Opublikowano

Ale zaraz to dojdzie do tego, ze mlody kierowca to ten, kto ma ponizej 40 lat :mad2:

Przeciez to jest taka paranoja, bo kierowcy w BMW powoduja wiecej wypadkow i kolizji, a ich brawura zagraza innym uczestnikom ruchu. SMIECH :D

Swego czasu czytalem chyba na interii, ze na tym portalu bardzo duzo i oczywiscie malo pochlebnie wypowiadaja sie o kierowcach BMW. Jak dla mnie jest to zwykla nagonka i nabijanie kabzy.

Chyba bardziej zagraza ten, kto jezdzi starym trupem za 2tys niz kierowca w 10letnim BMW !!

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Zniżki jakieś tam mam, od 18 roku życia mam bezszkodowa jazde (6-ty rok w lipcu będzie) ale dokładnie nie wiem.

no i w poście wyżej skłamałem:P za samo OC zapłaciłem 1489 pln (nie mam współwłaściciela ani nic....:P)

Wiem tylko że za AC chcieli mnie skosić jak za zboże;/

Także kolego dobrze wiesz jak to jest w UK :)[/quote

to i tak placisz ponad klocka mniej :) jak idzie sprzedaz e92? miales wystawiona jakis czas zgadza sie? z takimi ladnymi zdjeciami :D zainteresowanie bylo/jest?

Opublikowano

Tak ot: a jakieś tam zainteresowanie było, ale za ceny za które obecnie nie chciałem sprzedawać (75-80k) więc nie wystawiam, trudno, najwyżej z nowym autkiem poczekam nie mam jakiegoś ciśnienia :) - może do tego czasu uzbieram na jakieś cudo :)

Najbardziej rozwalił mnie gość co mi oferował E46 i 15k w gotówce:D ludziom to się czasem w głowach przewraca :)

Opublikowano
- może do tego czasu uzbieram na jakieś cudo :)

Najbardziej rozwalił mnie gość co mi oferował E46 i 15k w gotówce:D ludziom to się czasem w głowach przewraca :)

hahaha :D co za idiota :duh:

75kola bardzo dobra cena :) za kilka miesiecy mam nadzieje, ze bedzie mnie stac na 335i :D