Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukam jakiegoś sposobu na odnowienie listew chromowanych (które są de facto plastikowe o ile się nie mylę), znajdujących się dookoła szyb bocznych w wersji sedan. Aktualnie listwy te są delikatnie zmatowiałe i ogólnie wyblakły od mycia na myjniach szczotkowych. Kupiłem pastę firmy K2 do chromowanych elementów, ale na tym plastiku praktycznie nie widać po niej różnicy. Czy jest jakiś sposób na poprawę stanu tych listew, może nowe lakierowanie, tylko gdzie ktoś coś takiego zrobi? Czy pozostaje kupno nowych?

Z góry dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam!

Opublikowano

lakiernik jakis kumaty i lakierowanie na kolor chrom :) co by to nie było czy plastik czy nie plastik to da rade pomalować. Tak jak są długopisy robione czy inne jakieś pierdoły :) też plastik w chromie :P

na koniec najlepiej ze dwa razy pociągnąć bezbarwnym jakimś żeby ochronić lakier i już.

szukam
Opublikowano
dokładnie, to jest metalowe i odnowienie w dobry sposób się absolutnie nie opłaci, próbowałbym raczej dobry poler poszukać, do metalu, może zmienią lekko wygląd ale będą się równo świecić - a tak w ogóle to odradzam, jak już chcesz malować to nie farbą "chrom" tylko na czarny błysk, tak samo zresztą jak i panele słupków i trójkąt lusterka, shadow line pasuje dużo bardziej do trójki niż te blaknące chromiki, jakby podebrane piątce...
Opublikowano
Panowie jak jesteśmy przy temacie chromowanych listem,mam też takie tyle że moje się świecą i jest ok,ale ja bym chciał je prysnąć na czarny mat,co trzeba zrobić żeby farba się trzymała i nie zlazła (przematować to ja wiem choć to za bardzo papier nie chce wziąć )
Opublikowano
jak już cię te chromy tak denerwują to nie lepiej zwykłe listwy założyć albo poszukać od shadowa ?
Opublikowano
jak już cię te chromy tak denerwują to nie lepiej zwykłe listwy założyć albo poszukać od shadowa ?

nie, bo nerki też mają chromowane żeberka i jak wymieniać to już albo komplet albo nic. u mnie te chromy też wyglądają nie najlepiej, więc przyłączam się do pytania. i proszę nie proponować już wymiany listew na inne, bo to się mija z tematem tego wątku.

Opublikowano
Nerki mam czarne od prawie roku,a po co kupować czarne listwy i płacić np.300-400zł jak można je pomalować tylko jak żeby później farba nie schodziła.
Opublikowano
moje rozwiązanie to oddać do lakiernika, on to ładnie pomaluje podkładem, czarnym a na koniec klarem i już, efekt super, identyczny z ori. na alu wszystko trzyma się bardzo stabilnie także dobrze zmatować, w moim wypadku tylko gradient 1000 i parę godz pracy, listwy czarne, tzw gumowane też łatwo się maluje tylko podkład najpierw inny