Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , wymienilem dzisiaj licznik w moim e39 poniewaz moj stracil ponad polowe pixeli , wsadzilem nowy , ktory jest taki sam i dziala tylko poziom paliwa , licznik predkosci , komputer dziala lecz ten na srodku konsoli przestal dzialac po nacisnieciu BC nie wyswietla nic , nie dziala obrotomierz , ekonomizer , a temp. gdy przekrece kluczyk pokazuje prawidlowo lecz po ok. 5sek skacze ponad czerwone pole i tak zostaje. W czym moze byc problem i czy da sie to jakos skorygowac , moze to byc wina , ze ten nowy jest z polifta , a moj samochod to przedlift jak i stare zegary?. Dodam jeszcze , gdy robie test licznika wszystkie wskazniki i kontrolki dzialaja prawidlowo. Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Aby licznik działał jak należy, trzeba zrobić jego adaptację.

Po pierwsze należy zmienić przebieg i VIN, następnie trzeba zakodować licznik.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wysłać nigdzie nie możesz bo adaptację musisz zrobić z licznikiem zamontowanym w aucie.

Podjedź do porządnego elektronika samochodowego, który wie o co w tym biega, (porządnego tzn. nie takiego, który kupił kabelek na Alle za 80zł, ściągnął jakiegoś pirata i myśli, że wszystko tym zrobi) i będzie działać.

Opublikowano
Sprawdze jutro czy jest tak kropka , ale raczej nic takiego nie widzialem , u mnie gdy zmieniam radio na kierownicy to na liczniku pokazuje nr i nazwe stacji , jesli chodzi o taka wspolprace z radiem. Zauwazylem tez ze liczniki sa identyczne wtyczki , numery itp. roznia sie tylko jednym lub dwoma obrazkami kontrolek , a mianowicie nowy ma bodajze 2 samochodziki nachodzace na siebie jest to chyba z kontroli trakcji , a stary ma w tym miejscu inny obrazek i jeszcze w jednym miejscu jest inaczej lecz nie pamietam teraz co gdzie i jak bylo , jutro sprawdze dokladniej. Moze przez to nie chce banglac , ze jest to nowszy licznik?
Opublikowano
te 2 samochodziki to nie k.trakcji tylko czujnik pozwalajacy jechac z taka sama predkoscia co poprzedzajace nas auto.Wspolpraca radia z licznikiem nie polega na tym co piszesz,chodzi mi o to ,ze nie ustawisz nic w panelu radia(jesli oczywiscie masz radio z duzym OBC)kiedy wybierzesz na zegrze godzine to radiem jej nie ustawisz,daty tak samo i cales reszty informacji,dlatego ,ze jest konflikt vin'ow.Nie napisales jaki masz wyswietlacz w radio i w zegarach wiec nie wim czy wiesz o czym mowie :wink:
Opublikowano
Radio mam business cd z tym wiekszym ekranem z poprzednim licznikiem pokazywalo mi tam wszystkie info , ktore pokazuje w liczniku lecz po zamontowaniu tego nowego po nacisnieciu BC na radiu ekran robi sie ciemny i nic nie wyswietla. To ze sa zmienione te 2 kontrolki to nie przeszkadza w tym zeby dzialal u mnie poprawnie ?. - Licznik z duzym wyswietlaczem i dwoma przyciskami i jest czerwona kropka obok dziennego przebiegu.