Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Każde miejsce jest dobre jeśli te przewody nie idą w pobliżu przewodów zasilajacych (prąd) jakieś urządzenia
-----BMW E28 520i-----
Opublikowano
Puszczałem u siebie ze trzy razy w różnych autach i zawsze progiem,jak radzi jeden z kolegów.Zdejmij sobie progi i jeden konkretny przewód sobie puść.Żaden łączony po drodze.
Już po E30...teraz szukam...szukam...hmmmm....może E36 325 Cope.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
temat odswiezam.jak w e36 sciagnac progi???sa na klipsach jakichs?nie chce nic polamac a widze ze srubek zadnych nie ma...czy miedzy tylna kanapa a bagaznikiem nie ma problemu z puszczeniem kabla?
Opublikowano
ja mam taki sam problem bo niewiem jak puscic kabel do akumulatora i ktoredy ;/ bo puscilem przez dzwi kolo uszczelki ale wydaji mi sie jak jade to lapie tamtendy powietrze jest jakas inna droga ;/ odkrecalem schowek i........... tam niewiem ktoredy puscic kabel zasilajacy wzmacniacz a mam pozadne glosniki wycieta blache wzmacniacz 2x300 ROCKWOOD DETANATOR 4 x 150 po zmostkowiu 2 x300 i glosniki 40" 300 RMS :) brzmienie niesamowite :)
NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
temat odswiezam.jak w e36 sciagnac progi???sa na klipsach jakichs?nie chce nic polamac a widze ze srubek zadnych nie ma...czy miedzy tylna kanapa a bagaznikiem nie ma problemu z puszczeniem kabla?

Listewki progowe sa na spinkach. U mnie jedna polegla przy przeciaganiu kabli :wink: takze radzilbym zaopatrzyc sie w kilka sztuk. Chyba ze bedziesz bardzo delikatny. Jak zdejmiesz kanape bedziesz widzial gdzie ida kable. Wpuscisz tam po prostu kolejne.

Opublikowano
ja mam taki sam problem bo niewiem jak puscic kabel do akumulatora i ktoredy ;/ bo puscilem przez dzwi kolo uszczelki ale wydaji mi sie jak jade to lapie tamtendy powietrze jest jakas inna droga ;/ odkrecalem schowek i........... tam niewiem ktoredy puscic kabel zasilajacy wzmacniacz a mam pozadne glosniki wycieta blache wzmacniacz 2x300 ROCKWOOD DETANATOR 4 x 150 po zmostkowiu 2 x300 i glosniki 40" 300 RMS :) brzmienie niesamowite :)

Hayoto blad. Kabel do komory silnika pusc przez puszke z bezpiecznikami. Jest tam taki otwor. W glebi widac pek przewodow. Kabel wyjdzie Ci pod kierownica. Wpusc drut przez puszke az przejdzie na druga strone, zaczep kabel i przeciagnij calosc. Nie jest to zbyt proste, ale dasz rade.

Pozdrawiam

Opublikowano
ale ja mam kabel puszczony po stronie pasazera myslem ze moze od schowka sie dostanie pod maske ;| to jednak musze od strony kierowcy szukac tej przelotki w takim razie ??
NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
z tego co sie orjentuje to po stronie schowka niema przelotki.Prawym progiem pusc sygnbal z radja do wzmacniacza a lewym zasilanie. Zrób tak jak mowi Tomek e36 i bedzie dobrze. W komorze silnika kabelek od puszki bezpiecznikow do akumlatora pusc przez peszelek zeby sie nie rzucal w oczy.A tak na marginesie ile wyszlo wam kabla od akumlatora do bagaznika?umnie prawie 8 metrow :wink:
  • 1 rok później...
Opublikowano

w e36 sedan wyjmujemy schowek 4 srubki w srodku i 2 od dołu przy wlotach powietrza dwie śrubki wyjmujemy go i mamy idealny na wprost dostęp

otwieramy maske zeby bylo wygodnie wyjmujemy akumulator i pod tym co stoi akumulator mamy taka okrągłą gume wyjmujemy ja robimy dziurke i wkladamy przewody i tyle

najprostrze miejsce bo sam mialem przez drzwi ale strach troche jakby izolacja zeszla z przewodu takze lipa.

Pozdrawiam