Skocz do zawartości

Czy navi professional i ccc to to samo (allegro)?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam u siebie w aucie przedliftowym nawigację business (strzałki zamiast mapy) i chciałbym wymienić na professional.

I teraz pytanie, czym się różni professional od CCC? A może to to samo?

Link 1 Professional http://allegro.pl/nawigacja-nawi-professional-bmw-e60-e61-e63-e64-i2013649642.html

Link 2 CCC http://allegro.pl/nawigacja-professional-bmw-e60-e61-e63-e64-lci-ccc-i2003458717.html

Na pierwszy rzut oka ta druga ma niebieski odcień monitora i to jedyna wizualna różnica.

Czy ktoś mógłby mnie oświecić o co tu chodzi, czym to się różni? Czy obie z nich da się zamontować w aucie przedliftowym z Business-em?

Nie umiałem znaleźć jasnej odpowiedzi w szukajce.

• Moderatorzy
Opublikowano
To jest to samo ale weź tę drugą ma już panel po lifcie :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest to samo ale weź tę drugą ma już panel po lifcie :)

A czy przypadkiem przy założeniu CCC po lifcie do przed lifta nie trzeba też wymieniać panelu klimatronika ?

A czy oprócz wyglądu panela czymś się różni w obsłudze? Szata graficzna samego menu jest inna czy taka sama w obydwu?

Jest taka sama w obydwu, inną ma tylko CIC.

Opublikowano

Auto jest stare, nie będę się więc chyba szarpał na CIC, bo niedługo okaże się że lepiej byłoby kupić po prostu inne nowsze niż dokładać do tego. Ale professional przydałby się głównie po to żeby mieć widok na mapę wtedy kiedy navi się zgubi i samemu wybrać jakąś trasę. Jak się ma tylko strzałki to jest problem.

Czyli najlepszą dla mnie opcją jest kupno professionala z takiego modelu jak mój (przedlifta)? Wtedy nie będzie szpar przy klimatroniku itp itd? Dobrze kombinuję?

Z czego wynika róźnica w ekranach? Ten z linku do professionala jest czarny, a ten z linku do CCC jakiś niebieski?

Opublikowano
Z czego wynika róźnica w ekranach? Ten z linku do professionala jest czarny, a ten z linku do CCC jakiś niebieski?

Z tego że są ekrany starsze i nowsze, te starsze to VDO Siemens Nowsze to Alpine. Elektrycznie kompatybilne ale te alpine mają lepszy kontrast , wylączone są czarne i mają filtr antyrefleksowy o niebieskawym odcieniu, ale najbardziej widać to na zdjęciach z flashem. Jak kolega wcześniej wspomniał przy CIC są również ekrany Alpine, ale maja inne złącza i rozdzielczość.

Opublikowano

Z tego że są ekrany starsze i nowsze, te starsze to VDO Siemens Nowsze to Alpine. Elektrycznie kompatybilne ale te alpine mają lepszy kontrast , wylączone są czarne i mają filtr antyrefleksowy o niebieskawym odcieniu, ale najbardziej widać to na zdjęciach z flashem. Jak kolega wcześniej wspomniał przy CIC są również ekrany Alpine, ale maja inne złącza i rozdzielczość.

Dzięki za wyjaśnienie. Czyli podsumowując jak kupię professional to będzie pasował bez niczego, a jak CCC to też, tyle że aby nie mieć szpar przy kontrolerze klimy musiałbym go wymienić na LCI?

Opublikowano
Dzięki za wyjaśnienie. Czyli podsumowując jak kupię professional to będzie pasował bez niczego, a jak CCC to też, tyle że aby nie mieć szpar przy kontrolerze klimy musiałbym go wymienić na LCI?

Jedno i drugie to CCC tylko że ten poliftowy ma panel z programowanymi guzikami i w przypadku tych aukcji lepszy LCD. Aby nie mieć szpar i mieć te klawisze funkcyjne(bardzo fajne) musiałbyś wymienić panel klimy i ramke radia i panelu. Poczytaj tutaj przy CIC trzeba zrobić to samo:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=145342

Opublikowano
... professional przydałby się głównie po to żeby mieć widok na mapę wtedy kiedy navi się zgubi i samemu wybrać jakąś trasę. Jak się ma tylko strzałki to jest problem....

Jeżeli chodzi ci tylko o widok na mapę to chyba wystarczy zrobić aktualizację softu w aucie do najnowszego i wtedy business też wyświetla mapę

koszt w ASO jeżeli dobrze pamiętam to od ok 600 do 1000 w zależności od ASO mi mówili w zależności z którym ASO rozmawiałem :?

Zadzwoń do ASO i zapytaj czy jak ci zaktualizują soft to będzie widok may w NAVI jeśli tak to możesz robić lub szukać kogoś kto ci zrobi update taniej.

Opublikowano
Zadzwoń do ASO i zapytaj czy jak ci zaktualizują soft to będzie widok may w NAVI jeśli tak to możesz robić lub szukać kogoś kto ci zrobi update taniej.

A jesteś pewien że to działa na nawigacje MASK? bo kolega ma samochód '04

Opublikowano
A jesteś pewien że to działa na nawigacje MASK? bo kolega ma samochód '04

Pewny nie jestem dlatego proponowałem telefon do ASO i pytanie u nich.

Jak ja dzwoniłem to mówili ,że będzie działać u mnie ja mam auto z 09.2005 więc też mam MASK.

Tak czy siak zadzwonić i zapytać można.

pozdr

Opublikowano
Pierwsze słyszę żeby był widok nawi w bussines. Jak miałem robiony ostatni update istą v42 gdy miałem bussines to byly tylko strzałeczki. Auto jest 2004r

Strzałki są, ale nie po zmianie softu, ale sprzętu. Musi być nawigacja CHAMP a nie MASK