Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witamcz czym usuwacie rysy/zmatowienie/głębsze rysy i zabezpieczacie lakier w swoich ślicznotkach czy używacie do tego jakiegoś sprzętu ?

pozdrawiam

Mój lakier to cosmoschwartz metalic

Pozdrawiam adadus

Przepraszam za błędy w szczególności Admina

Opublikowano
Wejdź w Galerię na samej górze w tej części forum - tam masz temat kolegi Manolito77. On chyba mając taki lakier jak twój robił własnoręcznie polerkę. Zdjęcia też są jak mnie pamięć nie myli...

...Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzenie czasu między zakrętami

http://micro-bit.pl/bmw/DSC_2027_small.jpg

moja galeria : 530dA

Opublikowano

Tak jak Carlos pisze - poniżej masz link do mojej galerii - dokładnie do 3-ciej strony, na której wrzuciłem zdjęcia z polerki lakieru, którą robiłem sam. Mam również ten sam lakier. Masz tam także info jaka polerka, jakie pasty itp. Chyba, że chcesz robic coś prostszego ale przy tak twardym lakierze to tylko zamaskujesz rysy i po 2-3 myjniach będziesz je miał znowu.

viewtopic.php?f=156&t=146766&start=30

Pzdr.

Opublikowano
Poczytaj troche o detalingu. Sama polerka to dopiero czesc sukcesu. Polecam lekture forum.kosmetykaaut.pl, ale ostrzegam ze to wciaga i kosztuje. Lakier BMW jest uwazany za jeden z najtwardszych na rynku i praca reczna odpada z uwagi na mizerne efekty. Znajdz na wspomianym forum kogos z okolicy, kto zrobi Ci nie drogo polerke a reszte detalingu ogarnij sam.
Opublikowano
Dowiadywałem się kiedyś w S-Plus ile taki zabieg na Touringa by kosztował. Cały samochód kompleksowo to 1000 - 1200 PLN (albo lepiej, jak są odpryski głębokie). Ja sam się nigdy za to nie wezmę - trzeba mieć umiejętności, sprzęt, czas i miejsce. U mnie zwłaszcza dwa ostatnie to towar deficytowy, a i z tymi zdolnościami tez bym się zastanawiał :mrgreen: .
Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano

Koledze trojke kombi gosc tylko spolerowal za 100zl. Jak wiadomo BMW ma raczej twardy lakier. Kolega sam przygotowal powierzchnie, pojechal do tego Pana ktorego wyszperal na w/w forum. Wtedy on jeszcze raz umyl auto (z tego kurzu co zostal po drodze) i przepolerowal zgodnie ze sztuka. Poszlo na to pol butelki Megsa UC. Kolega wrocil do domu i dokonczyl cala robote czyli umyl, nalozyl politure, wosk i co tam jeszcze trzeba. Generalnie w ten sposob kombinujac, to nie jest to jakas tragicznie droga impreza. Kosmetyki sa wydajne, choc na poczatku trzeba troche wylozyc:

2 wiadra, rekawica, recznik, szampon

glinka, politura, wosk

cos do mycia felg, usuwania owadow/smoly, APC

Kilka mikrofibr, pady do nakladania wsku

dresing do opon, cos do czyszczenia tapicerki/skory, czernidlo do plastikow

Na koniec jakis mily zapaszek

To wszystko zamknie sie w cenie 500-1000zl ale jest bardzo wydajne. Wosk swobodnie starcza na kilka lat, dobrze nalozony trzyma sie 3-6 miesiecy. Ja proponowalbym zaczac delikatnie od chemii do mycia + glinka i wosk. Wtedy mniej boli :lol: