Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bo sie wahałem ;) Ale troche rozwialiście moje wątpliwości ;) kupie tego repa ale na dawce i ooo ;) tylko muszę pokombinować z umową żeby mi samochód został bez zarejestrowania
  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a biorcę masz w porzo czy też w takim stanie jak dawca?

zresztą warto się męczyć jak masz 325 i wkładać 328?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
bo sie wahałem ;) Ale troche rozwialiście moje wątpliwości ;) kupie tego repa ale na dawce i ooo ;) tylko muszę pokombinować z umową żeby mi samochód został bez zarejestrowania

Kup najlepiej e36 316i z jak najzdrowszą budą i pięknym lakierem, żeby nie było korozji i szpachli. Pojezdzisz sobie rok czy dwa, zaoszczędzisz kasy i wtedy wrzucisz silnik M50b25 albo M52b25 lub nawet M52b28.Kupowanie trupów do całkowitego remontu nie ma sensu, ani finansowego ani technicznego.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Powiem tyle. Kupowanie tego auta to pakowanie sie w klopoty.

Po pierwsze, sadzac po wygladzie to auto nie bylo dbane czyli jest duzo do zrobienia, od luzow w zawieszeniu po wydech i wiele innych rzeczy (czyli pieniadze i stracony czas)

Po drugie na stowe taki samochod bedzie lapliwy dla policji (wiedza ze styrane bmki maja zle punkty za ktore mozna zabrac dowod)

Po trzecie, odrobina estetyki nie zawadzi a temu autu daleko do auta estetycznego (znowu wydatki i czas)

Po czwarte, pojezdzisz troche, auto zacznie sie sypac i zaczniesz wydawac kase i narzekac na bmw ze to szmelc bo sie sypia.

Konkluzja

Z tego co piszesz to jeszcze sie uczysz. Nie lepiej w twoim przypadku kupic auto mniejsze albo calkiem male np: cinquecento lub seicento (oczywiscie 900) napewno z twoim budzetem kupis cos w dobrym stanie, do tego jakies ladniejsze kolka fajny wydech i masz autko ktore kazdemu sie spodoba (jesli zrobione ze smakiem) pojezdzis troche malym a po czasie, jak dojzejesz i odlozysz wiecej kasy to sobie kupisz bmw ktore bedzie wartalo kazdego wydanego na nie grosza.

To ode mnie a jak ty zrobisz to juz twoja brocha.

Opublikowano

Tak.

Widziales zdjecie tej bmki??? Przeciez to jest zajezdzone i nigdy nie bedzie juz w dobrym stanie (chyba ze wladujesz w nia trzykrotnosc jej wartosci) a i to nie wiem czy wystarczy

Jesli chlopak ma ograniczony budzet a po jego poscie tak wnioskuje, to nie spodziewajmy sie ze wystarczy na bmke w super stanie do ktorej nic nie dolozy.

W przypadku takiego budzetu, lepiej jest kupic mniejsze auto ktore kiedys da sie sprzedac za jakas kwote, niz kupic zajezdzona bmke, wladowac w nia kupe kasy a po roku czy dwoch stanie sie niesprzedawalna.

Moim zdaniem lepiej troche wiecej odlozyc na lepsza bmke a w miedzy czasie pojezdzic jakims malym potworkiem.

W sumie zadbane auto da mu wiecej frajdy niz zajezdzone cos.

Opublikowano
Mam nadzieje ze lepsze od tej bmki. A swoja droga jesli juz masz to b3 i ma mechaniczny wtrysk paliwa to pilnuj jakosci swiec kabli i rozdzielacza, te silniki na gazie sa wrazliwe na strzaly gazu, jesli pierdyknie to pognie membrane podcisnieniowa ktora steruje wtryskiem. Jest to tak dokladnie zrobione ze prostowanie nic nie daje i trzeba wymieniac a tanie to nie jest a uzywek malo bo ludziska szukaja przez strzaly.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Buahahah ale rupieć, to się nadaje /o ile nie ma dziur w podłodze/ do wożenia cementu albo piasku na budowę prosto z łopaty, nawet nie w workach. :lol: