Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich i znów mam problem. Dzisiaj po przejechaniu około 5km auto zaczęło się dziwnie zachowywać, znaczy silnikiem zaczęło rzucać straciłem moc i przy ruszaniu strasznie szarpało. Po godzinie stania wsiadłem żeby zobaczyć co się może dziać autko odpaliło i wszystko było ok. Obawiam się ze może się to powtórzyć pomocy. Dodam że jest świeżo po serwisie
Opublikowano

kolejny temat typu zepsuło sie auto ale jak? :mad2:

jakim serwisie co wykazuje komputer jakie błedy dokladne objawy zimy cieply orazu co bylo zmieniane ostatnio

KONKRETY! :duh:

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

Opublikowano
Serwis czyli zmiana filtrów oleju i powietrza, zmienione świece, zmieniony olej. Mechanik powiedział ze przy tym przebiegu zeby wlać semi syntetyk a przebieg to 120k mil nie zmieniłem filtra paliwa, a co do objaw pokazały się wczoraj po przejechaniu około 5km. Komputer nie pokazuje niczego, dzisiaj po odpaleniu rano na zimnym troszkę szarpał i falował silnik, ale odzyskałem moc jak się rozgrzał było w miarę ok
Opublikowano
Serwis czyli zmiana filtrów oleju i powietrza, zmienione świece, zmieniony olej. Mechanik powiedział ze przy tym przebiegu zeby wlać semi syntetyk a przebieg to 120k mil nie zmieniłem filtra paliwa, a co do objaw pokazały się wczoraj po przejechaniu około 5km. Komputer nie pokazuje niczego, dzisiaj po odpaleniu rano na zimnym troszkę szarpał i falował silnik, ale odzyskałem moc jak się rozgrzał było w miarę ok

Po pierwsze to zmień mechanika i powiedz żeby zajął się czym innym, a nie "serwisowaniem" samochodów. Tacy mechanicy wykończą nowe silniki. mam nadzieje ze nie zalałeś półsyntetyka?

Jak zmieniał ten pseudo mechanik świece bez fajek to może być stąd ten objaw jeśli wcześniej tego nie było. Jak fajki były nieruszane było ok ale jak się je ruszyło to mogły zacząć się problemy.

Chodzi na wszystkie gary?

Opublikowano
wydaje mi się ze nie pali na jednej świecy, też obstawiałem kable. A co do oliwy wlany jest semi syntetyk z niewiedzy co było wlane wcześniej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po pierwsze to zmień mechanika i powiedz żeby zajął się czym innym, a nie "serwisowaniem" samochodów. Tacy mechanicy wykończą nowe silniki. mam nadzieje ze nie zalałeś półsyntetyka?

Jak zmieniał ten pseudo mechanik świece bez fajek to może być stąd ten objaw jeśli wcześniej tego nie było. Jak fajki były nieruszane było ok ale jak się je ruszyło to mogły zacząć się problemy.

Chodzi na wszystkie gary?

popieram zmiana mechanika dobrze ze mineralnego nie wlał

Opublikowano
wydaje mi się ze nie pali na jednej świecy, też obstawiałem kable. A co do oliwy wlany jest semi syntetyk z niewiedzy co było wlane wcześniej

Chcesz się cieszyć autem to potraktuj ten olej jako płukankę i po weekendzie zmień na syntetyk, ale już nie u tego mechanika. I zmień fajki nie są drogie ok 25zł za szt. Tylko zmień wszystkie