Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam

podlacze sie do tematu

zakladam gaz jak w temacie, zaproponowano mi :

kme, hana, stag4+ = 3500zl

co o tym myslicie, wytrzyma ?

Nie.

Stag 4 jest do aut 4 cylindrowych a Ty masz 6-cylindrów w 528i. :D :D (

Opublikowano

Dzisiaj gadałem z gazownikiem maja być wtryski Hana, stag 300+, reduktor gold i miedź 8mm

Dalej mi sie gazownik upiera że jak będzie miedź 8 mm będzie więcej palił to prawda czy dać 6 mm i miec spokój ???

Aha kolektor ściagają do nawiercania i ustawiają gaz w jeździe i na postoju reszta gazu podobno sama mi sie ustawi bo program jest tak zrobiony że się sam dostosuje do mojej jazdy:)

Opublikowano

A jeszcze jak tu jestem to może głupie pytanie poza zakresem ale przepraszam BMW mam od miesiąca nigdy nie miałem wczesniej:)

Ja mam silnik na pojedyńczym Vanosie a są tez nowsze 2.8 na podwójnym Vanosie jaka jest różnica i o co chodzi????

Opublikowano
Wytrzymałość ta sama ale koszty w razie naprawy większe w podwójnym. mając dwa te same silniki na pojedynczym a podwójnym to podwójny spali mniej paliwa więc nawet jeśli się coś zepsuje to i tak wyjdzie się na plus :) Ja szukałem z podwójnym, ale trafiłem po długim czasie na zadbany egzemplarz na pojedynczym i taki kupiłem
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze butla w miejsce koła zapasowego 67 litrowa i wchodzi 57litrów gazu co daje przejechać około 360km w mieście.Zasięg dość duży.

Wlew gazu przy wlewie paliwa.

Rurka Faro lub miedź 8mm i wejście w reduktorze odpowiednio rozwiercone żeby nie było zwężek (upieraj się bo jak przyciśniesz ostro to reduktor nie wyrobi zabraknie gazu i przełączy na benzynę)

To są elementy za które się dopłaca dodatkowo.

Popytaj fachowców na http://lpg-forum.pl/jaka-instalacje-zamontowac.html?sid=67672c2affcb3cc31591bfd3a0ed8fdc

Warto.Lepiej przed montażem niż poprawiać po druciarzu.

Edytowane przez akostia
Opublikowano

wiec zamowilem:

stag300+, hana zielona(pewnie na listwie) i dalem sobie wcisnac zavoli, no nie wiem czy jeszcze nie sprobowac zamienic tego sprzetu

dako3
Opublikowano (edytowane)
Dzisiaj gadałem z gazownikiem maja być wtryski Hana, stag 300+, reduktor gold i miedź 8mm

Dalej mi sie gazownik upiera że jak będzie miedź 8 mm będzie więcej palił to prawda czy dać 6 mm i miec spokój ???

Aha kolektor ściagają do nawiercania i ustawiają gaz w jeździe i na postoju reszta gazu podobno sama mi sie ustawi bo program jest tak zrobiony że się sam dostosuje do mojej jazdy:)

Jedno krótkie pytanie: jak zmniejszysz przekrój przewodu paliwowego, to Twoje BMW spali mniej Pb? A mocy mu nie ubędzie???

Sorki, ale jak jakiś instalator LPG pie.... takie bajki, że większy przekrój przewodu = większe zużycie gazu to mi sie wątroba przewraca. To zamiast 6mm niech zamontują Ci 4mm, albo 2 mm, będzie mniej palił.

Ja przestrzegam tylko przed tym, że regulacja w silnikach M52TUB.... i nowszych to masakra. Aha w M52TUB CHECK się nie zaświeci nawet jak będzie lipa do potęgi n, bo.... nie ma na desce żarówki.

I proszę myślcie zanim założycie gaz, który potem "niszczy silniki".

Edytowane przez mzloty
Opublikowano
reszta gazu podobno sama mi sie ustawi bo program jest tak zrobiony że się sam dostosuje do mojej jazdy:)
Stag sie niestety sam nie adaptuje, wiec samo sie nie ustawi. Mozliwe ze gazownik mowil o funkcji zwanej ISA2, ale dziala ona tragicznie i powinno sie ja wylaczyc zaraz po strojeniu. Generalnie znajdz kogos innego, kto nie sciemia i zna sie na robocie.
Opublikowano
Ten z Sosnowca gazownik mówił że jak 8 mm to pali więcej ten z GZW co podałem linka znalazłem na forum LPG więc tylko pytam czy ktoś tam gazował
Opublikowano
Ten z Sosnowca gazownik mówił że jak 8 mm to pali więcej ten z GZW co podałem linka znalazłem na forum LPG więc tylko pytam czy ktoś tam gazował

Myślę, że Sebastian (GZW) nie zepsuje Ci samochodu, bo ma on pojęcie co i jak.

Opublikowano
Na bmw-sport byl temat o Sebastianie. Bylo kilka linkow do tematow, ktore w moich oczach go skreslaja jako osobe, u ktorej zagazowalbym auto. Nie prowadzi dzialalnosic gospodarczej, podpisujesz z nim umowe cywilna na montaz itp. Czytalem tez ciekawy topic o tym jak wstawial jakis duzy silnik do starej warszawy chyba. Niezle jaja wyszly z tego, warto poszukac i poczytac. Osobiscie nie znam goscia, ale po tym co przeczytalem to bym sie powaznie zastanowil. Poczytaj i potem sam zdecyduj.
Opublikowano
W okolicy jest Damian. Chłopak pięknie montuje (chodzi mi o estetykę i przemyślane rozwiązania). Zaloguj się na lpg-forum.pl i tam znajdź użytkownika o nicku Damian.
Opublikowano

witam

dzisiaj oderbralem moja bunie "zagazowana":

stag 300+

hana czerwona listwa

zavoli zeta s

jak na razie spelnia moje wymagania, zobaczymy jak bedzie dalej, nie bede sie rozpisywal co i jak, ogolnie calosc obsluga sprzet montaz oceniam na dobrze, pierwszy rok mam pelny serwis gratis,

pozdrawiam forumowiczow

dako3