Skocz do zawartości

Problem z ogrzewaniem E39 pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam od niedawna BWM e39 problem jaki mam to bardzo słabe ogrzewanie .Na początku w samochodzie grzała tylko jedna strona wymieniłem zaworki wraz z pompką układ został odpowietrzony i poprawiło sie tylko tyle ze równo leci letnie powietrze ale wciąż nie grzeje kupiłem druga sprawna pąpkę wymuszająca obieg w nagrzewnicy lecz nie dociera prąd do niej . Słyszałem że trzeba wymienić panel climatronika bo on niby steruje ta pompką lecz niema żadnej poprawy może wiecie co mam zrobić
Opublikowano
witam, ktoś na forum opisywał jak płukał chłodniczkę od nagrzewnicy. na ścianie grodziowej z lewej strony masz 3 króćce od chłodniczki wypnij węże i wężem wodą pod ciśnieniem wypłukaj może to pomoże.poszukaj tematu na forum
Opublikowano
nagrzewnice mam czysta juz ja czyściłem mówiłem z takim gościem i powiedział ze dopóki ta pompka nie zadziała to nie będzie grzać te auto i problem polega na tym co steruje tą pompka słyszałem ze panel clim ale wymineilem i nic wiec moze ma ktość schemat instalacji elektrycznej żeby zobaczyć dokąd biegnie ten kabel
Opublikowano
nagrzewnice mam czysta juz ja czyściłem mówiłem z takim gościem i powiedział ze dopóki ta pompka nie zadziała to nie będzie grzać te auto i problem polega na tym co steruje tą pompka słyszałem ze panel clim ale wymineilem i nic wiec moze ma ktość schemat instalacji elektrycznej żeby zobaczyć dokąd biegnie ten kabel

Ta pompka może być popsuta, ale to nic nie szkodzi bo obieg wody na odpalonym silniku i tak wymusza pompa wody. Masz strumyk przelewowy jak zwiększysz obroty? Tak czy inaczej musisz odpowietrzyć układ. Czasami trzeba to robić bardzo długo az właśnie zacznie grzać auto.