Skocz do zawartości

Demontaż,montaż turbiny w E60

mario693

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro temat odkopany to coś ode mnie a propos regeneracji w Mielcu . Robiłem tam turbo do M47 cena 600 PLN gwarancja 1 rok . Przez dwa lata ( dopóki nie sprzedałem auta ) nie było żadnych problemów . Po następnym roku spotkałem osobę której sprzedałem BMW i nadal wszysko było OK .

• 4 miesiące temu...
  • 4 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze

Ja robiłem sam na częściach melleta. Jedyna firma z solidnymi zestawami i nie z chin.

Już dwa lata działa.

Garret nie sprzedaje zestawów naprawczych więc jak ktos mówi , że robi na częściach garreta to albo kłamie albo na używanych .

Co do chińczyków z allegro < czasem niby z Ukrainy> to ich jakość to loteria ale większość jest marna.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!

• 2 tygodnie później...
Ja robiłem sam na częściach melleta. Jedyna firma z solidnymi zestawami i nie z chin.

Już dwa lata działa.

Garret nie sprzedaje zestawów naprawczych więc jak ktos mówi , że robi na częściach garreta to albo kłamie albo na używanych .

Co do chińczyków z allegro < czasem niby z Ukrainy> to ich jakość to loteria ale większość jest marna.

Możesz opisać jak dokładnie sam naprawiłeś turbo krok po kroku? potrzebne są jakieś specjalne narzędzia?

• Zasłużeni forumowicze

Nie potrzeba jeśli kupujesz gotowy rdzeń już wyważony.

Tylko tak jak pisałem dobrej firmy.

Gdybym miał do wymiany też geometrię to bym sobie podarował ale jeśli bez geometrii to wymiana rdzenia jest dość prosta.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!