Skocz do zawartości

320d cofnięty licznik

rotor

Rekomendowane odpowiedzi

to masz między 120 a 150 tys przebiegu.

Nie powiem poprawiłeś mi humor :) ale to niestety nie jest możliwe. Licznik pokazuje ponad 190tys, a tak jak pisałem, wykryłem błąd świecy z odczytem 202tys. Chyba że chciałeś napisać 220 - 250 to by się zgadzało. Jednak są ludzie którzy cofają tylko o ~30tys tylko po to żeby pokazywał mniej niż magiczne 200.

Nie powiem poprawiłeś mi humor :) ale to niestety nie jest możliwe. Licznik pokazuje ponad 190tys, a tak jak pisałem, wykryłem błąd świecy z odczytem 202tys. Chyba że chciałeś napisać 220 - 250 to by się zgadzało. Jednak są ludzie którzy cofają tylko o ~30tys tylko po to żeby pokazywał mniej niż magiczne 200.

to w takim razie masz przestawiony raczej... licznik godzin też się ta przestawić.

był już podobny wątek :)

viewtopic.php?f=100&t=169347

i trzymam kciuki za to żebyś domagał się swoich praw choć to nie łatwa sprawa , już samo pismo powinno "oszusta" przynajmniej dać mu do myślenia

w Niemczech nikt nie cofa liczników bo jest to oszustwo, miejmy nadzieje że powoli w Polsce będzie podobnie ,

idź zczytać kluczyk key readerem w aso i poproś o wydruk wszystkich informacji, kluczyk nie pobierze skorygowanego przebiegu z instrumentów przy standardowej wymianie danych, potrzeba by zakodować nowe kluczyk/iki, raczej nieopłacalne w wypadku e46 także prawda wyjdzie z worka - błąd o świecy może być z 2005 na przykład :D

W module świateł są godziny pracy modułu, niezależnie od tego czy są włączone światła czy nie. Po przekręceniu kluczyka moduł się uruchamia bo ma sterować migaczami, światłami stopu i innym oświetleniem. Poza tym moduł świateł zlicza ilość naciśnięć hamulca do przy podzieleniu przez odpowiedni współczynnik daje niezły traf przebiegu.

Mój odczyt z modułu świateł to: Complete Working ...coś tam dalej... 4863

4863 h x 50 km/h = 243150

Chyba jakoś tak się to liczy?

Pozdrawiam

Możesz wycenić u rzeczoznawcy jaki wplyw na wartośc pojazdu ma obniżenie przebiegu...myślę że 5-10% i zażadać takiej rekompensaty od sprzedającego.

Myślę, że poinformowanie go jak brzmi art 286 KK mogłoby pomóc w uzyskaniu odszkodowania..

"“Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8”

Oczywiście problem jest szerszy. Masz wiedzę o przestępstwie, a nie powiadomienie organów ścigania też jest ...karalne. :)

Fanaberie kolego piszesz.Żeby nabywca pojazdu mógł się odwołać od tego przebiegu należało sprawdzić auto w dniu zakupu w ASO . Co do samego przebiegu kolego to nie dogadałeś się nie upewniłeś kolego lub nie zadałeś tego pytania ( jaki jest przebieg oryginalny i rzeczywisty ) czyli jesteś niedoinformowany.Wiem że to zabrzmi nie ciekawie kolego ale przebieg jaki widniał na liczniku jest [ do silnika po wymianie czy do licznika po wymianie ] czy do auta które jeździ od początku.Nie jestem zwolennikiem kręcenia liczników ale co drugi ma przekręcony licznik a krzyczy oryginał.Poza tym drogi kolego udowodnij że to nie Ty np przekręciłeś licznik i że chcesz wyłudzić teraz kasę od sprzedawcy.Wiem kolego że starasz się pomóc w dojściu do prawdy ale niestety jest za późno.Poza tym kolego koszta takiego dochodzenia są olbrzymie i co się stanie jak Sąd Cywilny kolego o rzecze że nie jest w stanie orzec o winie sprzedawcy ( kto ponosi koszta ewentualnej rozprawy )

Notabene kolego paragraf o którym piszesz nie widnieje w Kodeksie Cywilnym tylko Karnym i zastosowanie ma tylko i wyłącznie do sprawcy tego czynu ( a sprzedawca nie musi być sprawcą ) “Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8”

Pozdrawiam :D

Fanaberie kolego piszesz.Żeby nabywca pojazdu mógł się odwołać od tego przebiegu należało sprawdzić auto w dniu zakupu w ASO . Co do samego przebiegu kolego to nie dogadałeś się nie upewniłeś kolego lub nie zadałeś tego pytania ( jaki jest przebieg oryginalny i rzeczywisty ) czyli jesteś niedoinformowany.Wiem że to zabrzmi nie ciekawie kolego ale przebieg jaki widniał na liczniku jest [ do silnika po wymianie czy do licznika po wymianie ] czy do auta które jeździ od początku.Nie jestem zwolennikiem kręcenia liczników ale co drugi ma przekręcony licznik a krzyczy oryginał.Poza tym drogi kolego udowodnij że to nie Ty np przekręciłeś licznik i że chcesz wyłudzić teraz kasę od sprzedawcy.Wiem kolego że starasz się pomóc w dojściu do prawdy ale niestety jest za późno.Poza tym kolego koszta takiego dochodzenia są olbrzymie i co się stanie jak Sąd Cywilny kolego o rzecze że nie jest w stanie orzec o winie sprzedawcy ( kto ponosi koszta ewentualnej rozprawy )

Notabene kolego paragraf o którym piszesz nie widnieje w Kodeksie Cywilnym tylko Karnym i zastosowanie ma tylko i wyłącznie do sprawcy tego czynu ( a sprzedawca nie musi być sprawcą ) “Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8”

Pozdrawiam :D

Kolego, przestań z tym "kolego", strasznie to drażni :evil:

idź zczytać kluczyk key readerem w aso i poproś o wydruk wszystkich informacji, kluczyk nie pobierze skorygowanego przebiegu z instrumentów przy standardowej wymianie danych, potrzeba by zakodować nowe kluczyk/iki, raczej nieopłacalne w wypadku e46 także prawda wyjdzie z worka - błąd o świecy może być z 2005 na przykład :D

czyli jeżeli ktoś przekręci przebieg (licznik+moduły+motogodziny) to kluczyk nie pobierze tych danych i bedzie mieć ori przebieg?? jak to możliwe?? jak możesz wyjaśnić to byłbym bardzo wdzięczny bo to interesująca historia :D

4863 h x 50 km/h = 243150

Chyba jakoś tak się to liczy?

Pozdrawiam

średnia 50km/h? to bardzo optymistyczne założenie :D

Optymistyczne dla właściciela, rozumiem? :)

Ja mam po roku bez resetu jakieś 43 km/h. Mieszkam w aglomeracji śląskiej. Na zachodzie na pewno jest większa.

czyli jeżeli ktoś przekręci przebieg (licznik+moduły+motogodziny) to kluczyk nie pobierze tych danych i bedzie mieć ori przebieg?? jak to możliwe?? jak możesz wyjaśnić to byłbym bardzo wdzięczny bo to interesująca historia :D

Kolego jeżeli zrobił to Profesjonalista a nie partacz to w tym roczniku BMW nie dojdzie do tego nawet ASO.Zakodowanie nowych kluczyków Panowie to jazda na każdym kluczyku po 30 min i po ptokach.Tak to wygląda w realu.W dzisiejszych czasach ludzie którzy to robią Profesjonalnie usuną wszystko co jest do usunięcia łącznie z systemem Audio i dysponują potężnym sprzętem elektronicznym. Owszem jest pewien magiczny sposób na dojście do prawdy ale nie w pojazdach BMW E46 i nie w tych rocznikach .Jak Panowie myślicie czy szpec Profesjonalista nie wyszpera z całej elektroniki samochodu tego co może być sprawdzane skoro zajmuje się np tylko i wyłącznie tą marką aut.Wiem że stoję tu frontem Panowie ale to nie są auta które pamiętają liczbę hamowań czy np mają dwa akumulatory do podtrzymywania elektroniki.Powiem wam że nie ma rzeczy niemożliwych bo to jest elektronika i dla nie których ludzi którzy się tym trudnią to jest zawsze wielkie wyzwanie.Więc robią to tak że głowa boli.To są auta do 2005 a dzisiaj mamy sprzęt z 2012 roku więc sami chyba rozumiecie jak wygląda walka z elektroniką w 2012 roku.

• Zasłużeni forumowicze
W module świateł są godziny pracy modułu, niezależnie od tego czy są włączone światła czy nie. Po przekręceniu kluczyka moduł się uruchamia bo ma sterować migaczami, światłami stopu i innym oświetleniem. Poza tym moduł świateł zlicza ilość naciśnięć hamulca do przy podzieleniu przez odpowiedni współczynnik daje niezły traf przebiegu.

w jakie zakładki trzeba wejsc w inpie zeby zobaczyc ilosc godzin w module swiateł lub ilosc nacisnięć hamulca?

dobrze że ja nie mam z tym problemu... oryginalny przebieg 157 tys. :D nówka sztuka no nie? wiele razy czytalem fora i wreszcie sie zarejestrowalem bo juz nie moge patrzec jak niektórzy piszą że to niemożliwe zeby auto z takim rocznikiem mialo poniżej 200 tys. a jednak możliwe :)

Ps. nie, nie sprzedam - nie stać Cie :) a jak stać to i tak tyle nie zapłacisz

witam

to kolego gratulacje ale żebyś nie był za HAPPY to nie licz że sam przebieg zaoszczędzi ci wydatów bo jednak wiek także robi swoje

życze bezawaryjnej eksplatacji :cool2: