Skocz do zawartości

[E34] Nagły wyciek paliwa, proszę o pomoc!

DoktorZlo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dziś zauważyłem problem z wyciekaniem paliwa. Otóż wczoraj zrobiłem trochę kilometrów ok 80 i po powrocie do domu odstawiłem auto na parking przed blokiem

jak zawsze. Rano pojechałem do pracy i dostałem telefon od znajomej że mam wyciek paliwa. Poszedłem sprawdzić faktycznie plama był ogromna, przeparkowałem

auto w inne miejsce aby to jeszcze potwierdzić i faktycznie strasznie się leje :/

(Podłożyłem 2 duże tektury pod auto aby sprawdzić dokładnie miejsce wycieku, zaraz będę szedł sprawdzić) Jak sądzicie gdzie szukać przyczyny?

(Plama wychodzi z prawego koła z przodu BMW E34 M20B20)

Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc!

w miejscu które opisałeś przy twoim silniku nie ma mozliwości by tam kapało bo przewody paliwowe masz po lewej stronie , a jezeli faktycznie tam Ci bezyna kapie to musi byc silnik nia oblany wiec bys zauwarzył przy otwarciu maski . A moze to płyn hamulcowy Ci kapie ??

Mam nową teze w tym temacie. Nie sądzicie że to moze być olej? Wygląda identycznie jak benzyna po wycieku i tak sie składam że mam nieszczelną uszczelke przy simeringu.. a w przypadku uszkodzonych przewodów paliwowych auto traci moc i może zamulać.. a mi na benzynie chodzi idealnie. Jak sądzicie ?

• Zasłużeni forumowicze
Żeby mieć pewność musisz ciepnąć zapałke pod auto i sprawa się wyjaśni czy to olej czy benzyna.Chłopie gdzieś ty się uchował???
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Panowie dzięki za pomoc, problem się chyba rozwiązał. Racja, gdyby to był wyciek benzyny to po jakimś czasie odparowałaby z miejsca zdarzenia.. mało tego auto wówczas straciło by moc.. nie byłoby już takiego przyśpieszenia jak w przypadku szczelnych przewodów. To raczej olej, mam nieszczelną uszczelkę na simeringu i jeszcze w lato miałem wycieki jednak na suchej powierzchni nie były one aż duże :) Zrobię to po wypłacie, pozdrawiam i WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU !!!