Skocz do zawartości

320D 136PS Sporadyczny ale dokuczliwy problem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no to musisz sprawdzić szczelność i wydajność układu podciśnienia innej opcji nie ma. Chyba że sterownik ma usterkę i nie aktywuje w odpowiednim czasie regulacji VTG.
Opublikowano

gdy problem sie pojawia gwizd ginie i auto buczy jak ursus C30 i auto nie jedzie jakby turbo nie dmuchalo. Dmucha dopiero powyzej 3 tys obrotow, do 3 idzie jakby miala 30 koni. Po zgaszeniu auta i ponownym uruchomieniu problem ZAZWYCZAJ ginie ale roznie to bywa.

jeżeli ginie gwizd to na 100 procent wylącza turbo zaworek nie dochodzi wtedy podcisnienie albo elektonicznie zaworek się wyłącza miałem kiedyś coś takiego i wymienilem wszystko z tym związane i nic na koniec okazalo się że to pompa wtryskowa ze sterownikiem myśle że u Ciebie tez to już się kończy powoli ja tak jeździlem rok czasu ciagle coś tam przeczyścilem wężyk zmienilem chwile jechało dobrze i potem zpowrotem to samo az pewnego razu padło wszysko i silnik nie zapalilwymienilem pompe wtryskową wszystko ustało tylko u mnie wywalilo błędy przepływki podciśnienia i wszystkie inne na które szedł sygnał ze sterownika na szczęście nie kupiłem wszystkich tych rzeczy bo zbanrutowalbym najpierw podejrzewałem że to wlaśnie sterownik jest winny i tak wyszlo ale miałem wlasnie na początku takie objawy jak ty ale najpierw sprawdz dobrze układ podciśnienia turbo i egr i czy kable od sterownika do zaworków są cale pozdrawiam

Opublikowano

Aha, pompa kosztuje 2000zł tak? No zajebiscie, nie ma co jaram sie bmw szanuje pielegnuje modze, a ona mnie do grobu wpedza.

Jak mozna wszystkie spadki mocy traktowac tak samo? Silnik gasnie na wolnych dlawi sie, kuźwa tosz to inna bajka, u mnie zawor sie nie otwiera anie przelywka jest sciachana... Kazdy ma inny problem i raczej glupota jest czytanie tego bo wszysc oni maja inny problem niz ja.

Jedyna zaleta przedniego napędu - gdy cofasz, masz tylny napęd.