Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

czy macie jakiś sposób na problem jak w temacie? po mroźnej nocy w mojej sztuni jedne tylne drzwi są 'przyklejone' i chwilę trwa aż odmarzną a przez zamknięte drzwi ciężko dziecko usadowić w foteliku :?

czy istnieje jakiś preparat do smarowania uszczelek etc? używaliście? ktoś się borykał z podobnym problemem?

pozdrawiam

pozdro
Opublikowano
witaj kolego,kazdy borykal sie z tym problemem,ja mialem tak suche ,ze podczas jazdy tarly o siebie wydajac okropny dzwiek.Wlalem w nie 2 butelki silikonu do uszczelek(dostepny np w Norauto)ale i tak to nie pomoglo,wazelina techniczna tez nie dala rady,do tego mozna sie "upackac" opierajac sie o drzwi.Sprawe zalatwil silikon o nazwie K2 - SIL.Dbaj o uszczelki na bieżąco bo jak ci sie posypia to nie dostaniesz ich tak latwo.pozdrawiam :)
Opublikowano
Ja maznąłem smarem do uszczelek (siakiś tani mazak). Uszczelki czyste, nic się nie brudzi i jak na razie drzwi nie przymarzają (choć aura temu raczej nie pozwala :mrgreen: ). W E39 jest trochę więcej uszczelek, niż w innych samochodach. W porównaniu do Almery mojej żony to w zasadzie w Almerze nie ma uszczelek :shock: . Smaruj co jakiś czas i nie miej problemów.
Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
witam, ja niczym nie smaruję uszczelek bo później skrzypią i mnie to wk..... w mroźne dni chwytam za klamkę i nie ciągnę tylko pięścią uderzę parę razy w drzwi i odskakują