Skocz do zawartości

Gaśnie na wolnych obrotach na ciepłym silniku

winiarsko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam samochod BMW e34 520i 150km plus gaz. Mam problem. Samochod po odpaleniu gdy jest zimny wszystko jest ok, nic mu nie dolega nie traci mocy nie falują obroty ani nie gasie. Wszystko zaczyna sie dopiero wtedy gdy wskazówka temperatury stanie pionowo ! ale tylko wtedy nawet jak jest tak na 80 stopni to wszystko jest ok, lecz gdy wskazóka stanie w pionie to samochod po wcisnieciu sprzegła od razu gasnie... juz nie mam do tego siły, bo gdy redukuje bieg przed zakretem to wszystko gasnie kierownica sie blokuje i staje sie to niebezpieczne! na gazie obroty tylko falują i prawie nigdy nie gasnie... wszystko to dzieje sie na benzynie. Pomozcie mi koledzy, co to moze byc ? tak jak mowie, na goracym silniku samochod gasnie po wcisnieciu sprzegła... Pomocy ! poki jeszcze zyje;)

heh trudne pytanie. jak zacznyna sie to wszystk dziac to nie da sie nim "stac na luzie" poniewaz jak jade i wrzucam luz to od razu gasnie... niemozliwe jest zebym miał na luzie i stał;) gasnie od razu po wcisnieciu sprzegła tylko wtedy jak wskazowka od temperatury osiagnie pion. czasami spadnie do minimum odrotów (100?) i wskoczy na własciwe obroty ale to rzadko.

no nie wiem, moze silniczek krokowy, czujnik temp, czujnik wału... podpinałeś pod kompa? spróbuj odpiąc od przepływomierza i zobacz czy bedzie gasł

Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.

Reanimacja:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=228175

pod kompa nie podpinałem bo zapomniałem o tym bo dawno nie zagrzałem samochodu do 90 stopni... do pracy mam 5 km to sie nie zdazy zagrzac do takeij temperatury, a przypomniało mi sie o tym jak jechałem na swieta... a ten przepływomierz to jak powinien działas bo jedni mowia ze jak odłacze to samochod powinien zgasnąc inni ze jak odłacze to nic a jak podłącze spowrotem to albo zgasnie albo beda falowały obroty... jak to sprawdzic? i na ciepłym czy na zimnym ? Dzieki!

u mnie jest tak, że jak odłączasz to praktycznie nie ma róznicy ale jak podłącze spowrotem to wtedy zafaluje i jest git.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

• 2 tygodnie później...