Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam,

Panowie ciekawy wątek. Na moje to szczepan, za dobrze zrobiony. Wiem wiem, znam historie cudotwórców blacharzy.

Zapytam prosto z mostu- załóżmy, że to kradziony samochód i wszystkie elementy identyfikacyjne wzięte z uszkodzonego samochodu który następnie został zniszczony. Przecież zawsze można się powołać na ten zniszczony pojazd i pokazać jakieś dokumenty ze szrotu (są takie?) i zdjęcia i powiedzieć: to ten samochód tylko został naprawiony. Jak tu udowodnić cokolwiek?

Przecież ci co się zajmują procederem nie są idiotami. Dobrze wiedzą jak "zrobić" samochód i gdzie auto ma zabezpieczenia. Na upartego to i silnik mogli przełożyć z tego szrota (jeżeli był w dobrym stanie).

Opublikowano
Przecież taka baza już jest, wystarczy ją odpowiednio aktywować. CEPiK. Policjant mógłby przekazywać dane przy kolizji lub wypadku. Moglby to robić także WK przy wydawaniu odebranego dowodu.

Na tej stronie na dole:

http://www.autobaza.pl/

Nie wiem jak to działa praktycznie ale teoretycznie właśnie służy właśnie do sprawdzania historii.

Wpisałem numer swojego samochodu i pokazuje w standardzie podstawowe info z vin-u, ciekawe co by pokazało po uiszczeniu opłaty.

to spójrz co mi pokazało:

VIN: WBAHA010X0BK46666

Marka: BMW

Model: 525TDS

Linia: E34

Silnik: M51

Oznaczenie: HA01

Typ nadwozia: LIMUZYNA

Emisja spalin: Z KATALIZATOREM

Układ sterowniczy: LEWOSTRONNY

Skrzynia biegów: AUTOMATYCZNA

Wersja na rynek: EUROPA

Rodzaj paliwa: BENZYNA

Kraj pochodzenia: NIEMCY

Typ nadwozia: STANDARD

Miejsce montażu: DINGOLFING GERMANY

525tds, rodzaj paliwa: benzyna? no sens

Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.

Reanimacja:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=228175

Opublikowano
Witam, panowie na 99% autko naprawiane. Auto jest z USA, jeśli pochodzi z kradzieży to wcześniej jakiś helmut musiał taka X5 w spec USA przez ocean przytargać, co się prakrycznie nie zdarza, no chyba że polak polaczkowi :lol: . Wbrew pozorom nie ma tu wcale wielkiej tragedii. Tyłek cały, lewa strona ideał, dach jest wstawiony nowy bo inny jest nawet kolor relingów. Koszty naprawy ida w dziesiątki tysiecy nie zmienia to faktu ze wlaścicel liczy na zarobek w podobnej kwocie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, panowie na 99% autko naprawiane. Auto jest z USA, jeśli pochodzi z kradzieży to wcześniej jakiś helmut musiał taka X5 w spec USA przez ocean przytargać, co się prakrycznie nie zdarza, no chyba że polak polaczkowi :lol: . Wbrew pozorom nie ma tu wcale wielkiej tragedii. Tyłek cały, lewa strona ideał, dach jest wstawiony nowy bo inny jest nawet kolor relingów. Koszty naprawy ida w dziesiątki tysiecy nie zmienia to faktu ze wlaścicel liczy na zarobek w podobnej kwocie.

dla Ciebie wstawiany dach to niema tragedii? to co jest tragedią wyciaganie podłuznicy z bagaznika :mrgreen:

Opublikowano (edytowane)

Tragedia to delikatnie mówiąc komplement w tej sytuacji. Jedyne godne miejsce tego "padalca" to złom.

Aż niedobrze mi się robi na myśl o osobie która chce tego "padalca" sprzedac na rynku jako samochód bezwypadkowy.

P.S Trochę żartując, ale przecież ktoś może zgninąć przy ostrzejszym wejściu w łuk, dach odpadnie, szpachel, a i kierowca może wylecieć wraz z kierownicą w dłoniach przez zamknięte okno.

Edytowane przez Dawid S
"Demokracja: Mówisz co chcesz, robisz co ci każą" - Geoffrey Berry
Opublikowano
a czy takiego delikwenta nie można pociągnąć z art. 286 § 1 k.k czyli "Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8" ??.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

powtorze sie

Loona Thic odkodowal wyposazenie tego samochodu - wg VIN powinien miec Adaptive Drive

przy lewarku zmiany biegow powinien byc przycisk "SPORT" - gdzie jest?

wg mnie moze to byc inny samochod

moze ktos dla sportu zapytac sprzedawce czy samochod ma Adaptive Drive, jesli nie czy zgubil przy wypadku?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
a czy takiego delikwenta nie można pociągnąć z art. 286 § 1 k.k czyli "Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8" ??.

Jak najbardziej, tylko jak nie ma poszkodowanego, to prokurator odmówi wszczęcia postępowania. Chociaż zawsze można spróbować złożyć zawiadomienie o próbie popełnienia przestępstwa, a to są dwie różne sprawy. Ale zawsze może zrobić trochę smrodu, ku przestrodze dla innych.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
panowie jestem jak najbardziej za tym zeby narobic smrodu temu gosciowi i innym trudniącym się takimi procederami ale widze ze ogłoszenie miało się pojawic się nie pojawiło a podejrzewam ze gosc nie jest z pierwszej łapanki i wyczuł sprawe i teraz auto pewnie kusi gdzies przed jakims komisem
Opublikowano

Taki handlarz się jakoś wybroni. Może zastosować argument, że kupujący nie zachował należytej ostrożności, a powinien, bo cena tego samochodu była niższa niż cena rynkowa (i rzeczywiście jest niższa), po drugie stwierdzi nie ukrywał faktu, że auto jest powypadkowe. Ciężko by było pociągnąć do odpowiedzialności takiego handlarza. Co innego jakby upierał się, że auto JEST bezwypadkowe i proponowałby za to auto cenę rynkową. Zawsze można złożyć zawiadomienie o próbie popełnienia przestępstwa. :)

Opublikowano

EJ EJ ej czy mi sie wydaje czy:

Stojąc w US i A (tak mówił borat:P) miał zwykły szyber dach

a stojąc w juz w Polsce ma super panoramę?

Zawsze lepiej cos dodać z wyposażenia niż zabrać :P

Musze sie z nim zdzwonic tez chce miec w swojej piatce panoramę :lol:

Opublikowano

Aż się zarejestrowałem.

Wysłałem prośbę do TVN24 o nagłośnienie i zajęcie się sprawą (tą i ogólnie kupna "bezwypadkowych" samochodów).

Ślijcie prośby na [email protected] - będzie ich więcej, jest szansa, że się tym zajmą.

Sądzę, że dla tego Pana - i innych tego pokroju - była by to dosadna nauczka.

Może ktoś się pokusił o donos na Policję?

Niestety Pan Waldemar nie przyjmuje smsów z Internetu. Szkoda.

Opublikowano
Nie wiem co napisać... Koleś jest handlarzem? Skoro to niedaleko ode mnie i auto nadal będzie w sprzedaży to może skoczę obejrzeć i zdam relacje :mrgreen:
Opublikowano
Koledzy sprzedawca odpisał :)

witam

W USA auta po miesiacu Wrzesien sa rejestrowane jako rocznik nastepny czyli w tym wypadku 2010 i data pierwszej rejestracji w akcie własnosci jest styczen 2010!!!!, a dokładny dzien produkcji 23 XII 2009, nigdzie tez nie podaje ze jest to X5M bo to jest 500 konny silnik ,a moje auto jest X5 M czy M pakiet!!!! nie mylic z M Technik!!!czyli czarna tapicerka poszerzane błotniki i listwy progowe w kolorze auta!!!! woli scisłosci 355 KM, i nic nie zostało tu przerobione tylko tak auto wyszło z fabryki jako M Package!!!! zdjecia bardzo ładne Pan odnalazł, auto w Polsce bez problemu przeszło przeglad techniczny, i na dzien dzisiejszy wyglada tak jak na zdjeciach nic nie pulka nic nie stuka,nie wymaga zadnego wkładu finansowego dziekuje za zainteresowanie i pozdrawiam

Waldemar Blicharz

A tu się zaprezentował ten typ handlarza, który wytrzymuje cisnienie do tego stopnia, że będzie palił jarząbka aż po grób.

Sprzedawca miał już historyjkę w notatniku tylko ją skopiował :) :cool2:

Opublikowano
złą marke wybrał na zarobek zapomniał ze naszej marki strzeze Lonna :D

Racja w 100%. Masakra z tymi ludźmi. Wymyśli jakąś historię i sam sobie zaprzecza :mad2:

Opublikowano

Witam drodzy miłosnicy BMW X5 M !!! VIN:5uxfe8c54al311690

Ja jestem włascicielem tego cacka które wam spędza sen z powiek ,przybliże Wam historie tego auta wyjasnie wszystko jak było,bez bicia żeby kazdy juz wiedział co i jak !!

auto ukradłem 1 miesiac temu Helmutowi trzy ulice dalej,miejscowy kowal skuł mi numery, a miejscowy głupek wypisał na kolanie akt własnosci a ja poszedłem do urzedu i go zarejestrowałem,działamy wspólnie i w porozumieniu, i takim sposobem sobie jężdzę BMW X5 M 355koni,postawcie nowe posty może któs sie dopatrzy innego odciena lakieru ,może skóry będą trochę jasniejsze chętnie posłucham nowych teori spiskowych, na zdjeciach jest numer rejestracyjny jak któs ma watpliwosci to jest numer zaufania Policji, moze zadzwonic i podzielic sie swoimi spostrzeżeniami,albo dac temat do telewizji bedzie ciekawie........

znajdzie sie odwazny??? ja sie Tu podpisuje swoim nazwiskiem .........

auta BMW sprowadzam i remontuje juz z 20 lat ,wiem gdzie ma byc kazda srubka,kazdy plastik w aucie, szczeliny ustawiam suwniarką!!, potrafi ktoś z Was ustawic szczeliny w aucie ,drzwi błotniki,lampy? trzeba miec lata praktyki gówniarze!!!! żeby robic takie rzeczy!!!auto remontowałem 7 miesiecy( w marcu przypłyneło a w pazdzierniku zostało zarejestrowane!! w ASO BMW wydałem na czesci i serwis kilkadziesiat tysiecy zł i mam na to rachunki!!!!! Niech zadzwoni jeden debil albo drugi do ASO BMW Zielona Góra i zapyta szefa Serwisu

o auta które są z mojej ręki o opinie a potem niech napisze tutaj na forum i niech przeprosi ...znajdzie sie taki????????

Piszecie to z zazdrosci ,że któs ma pasję i się realizuje, że mozna porzadnie zrobic i bezpiecznie jezdzic,a Ty jezdzisz pewnie E34 albo ''rekinem" gdzie progi gniją i zalepiasz szpachlem do kolejnego przeglądu,gówno są warte te wasze opinie,zajmijcie się chłopcy lepiej nauką w szkole,to może cos wniesiecie ciekawego do społeczenstwa

Pozdrawiam

Waldemar Blicharz

Opublikowano (edytowane)

Post przez adalbert » 23 Sty 2012 21:55

Napisałes bezwypadkowy? Tak czy nie? Wypad stąd i więcej nie wracaj, oszuście.

popieram kolege w 1000% :cool2:

Edytowane przez demon751