Skocz do zawartości

Komputer nie wyświetla komunikatów (spalona żarówka) BMW e39

SORIAN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie. Ponieważ jestem nowy na forum na początku chciałbym się przywitać ze wszystkimi. Otóż mój problem polega na tym, że na komputerze nie wyświetlane są żadne komunikaty odnośnie otwarcia drzwi lub spalenia żarówki. Nie słychać również dźwięku przy ustawieniu limitu prędkości ale to na razie zostawmy. Jaki jest powód nie wyświetlania komunikatów? Czy jest do tego jakiś bezpiecznik? Dodam, że zegary funkcjonują tak jak trzeba, wszystko inne działa. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

a wcześniej Ci Się wyświetlały te komunikaty od żarówek i otwartych drzwi?? a najlepiej podaj jaki rodzaj BC posiadasz, bo może masz ten najmniejszy bez wyświetlania wcześniej wspomnianych komunikatów
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

• 3 tygodnie później...
Nie wiem jak było wcześniej ponieważ dopiero kupiłem auto. U znajomego w e39 z tego samego roku jak np nie wyłączy świateł i otworzy drzwi pokazuje się komunikat ,,licht an". U mnie nie ma czegoś takiego. Nie słychać również dźwięku tego potocznie nazywanego ,, gongu ". Jak ustawie sobie np limit kilometrów na 60 km/h podczas przekraczania ustawionej prędkości powinien być słyszalny. Niestety również go nie słyszę. :( Pomóżcie

U znajomego w e39 z tego samego roku jak np nie wyłączy świateł i otworzy drzwi pokazuje się komunikat ,,licht an". U mnie nie ma czegoś takiego. :( Pomóżcie

to że masz z tego samego rocznika co kolega wcale nie oznacza że musisz mieć takie same wyposażenie, co dotyczy również wersji posiadanego komputera. Najprawdopodobniej posiadasz najprostszą wersję która nie jest wyposażona w ten rodzaj BC. Zrób fotkę swoich zegarów i wstaw ją tutaj wtedy będzie wiadomo co masz u siebie

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

• 1 miesiąc temu...

Ja mam (chyba) najbiedniejszy komp, czyli malutki ekranik i wyświetla śr prędkość, ilość km jakie mogę zrobić na baku, temp otoczenia, średnie spalanie i to chyba tyle. Nie mogę nawet ustawić dźwięku który słychać jak się przekroczy zadaną prędkość.

Ale info o otwarciu drzwi oraz przepalonych żarówek mam. Oczywiście graficznie na tym samochodziku, który wtedy się zapala.

• Moderatorzy

Gdzie najbiedniejszy.Najbiedniejszy to jest przebieg całkowity,przebieg dzienny i termometr.Czyli bez BC i żadnych komunikatów,mam takowy.

Kolego zanim założysz temat to zorientuj się co posiadasz.Piszesz że nie działa,a pewnie tego nie masz.

ec2Wze6.jpg

no panowie bez przesady żeby nawet otwartych drzwi nie pokazywało :duh: chyba aż tak prostych kompów to nie było :D

a jednak były i są do dzisiaj, tak samo jak kolega Cichy525 posiadam takiego golasa, ale jakoś wcale nie czuję Się gorzej z tego powodu :lol:

Kolego zanim założysz temat to zorientuj się co posiadasz.Piszesz że nie działa,a pewnie tego nie masz

to samo napisałem już mu kilka postów wcześniej - ponad miesiąc temu

no panowie bez przesady żeby nawet otwartych drzwi nie pokazywało :duh: chyba aż tak prostych kompów to nie było :D

a jednak były i są do dzisiaj, tak samo jak kolega Cichy525 posiadam takiego golasa, ale jakoś wcale nie czuję Się gorzej z tego powodu :lol:

Kolego zanim założysz temat to zorientuj się co posiadasz.Piszesz że nie działa,a pewnie tego nie masz

to samo napisałem już mu kilka postów wcześniej - ponad miesiąc temu

Bo w bmw nie liczy się wyposażenie, a dźwięk silnika i to jak się to auto prowadzi :lol: :lol:

Ja na miejscu kolegi rozkodował bym VIN i wszystko będzie wiedział na ten temat :)

a ja wam powiem tak, miałem to samo tylko gong sie pojawiał żadna info sie nie wyświetlała,powodem było że poprzedni własciciel oszust za,,,,,,,,ny pokombinował w kompie żeby tak było skutek, po miesiącu auto padło skrzynia i dużo innych rzeczy,była to profesjonalna robota,i niedałem rady tego zobaczyć ,ale cóż stało się licznik wymieniony skrzynia też i bunia lata,a tamtego gostka jeszcze dopadnie kara

Podepne sie bo mam nie tyle kłopot co pytanie. Pokazuje mi konktrolke awarii żarówki LEWEGO tyłu - ale o dziwo wszytsko jest ok, ale nie działa mi PRAWY wsteczny. Moglo dojsc do jakiegoś przebicia czy coś, ze pokazuje błędnie ?

Pokazuje mi konktrolke awarii żarówki LEWEGO tyłu - ale o dziwo wszytsko jest ok,

kolego sprawdź żarówkę od trzeciego stopu, pod szybą zazwyczaj to ona robi takie cyrki gdy wszystko inne jest OK

Tylko, ze wlasnie wszytskie stopy działają, awaryjne, pozycje i przeciwmgłowe - tylko ten prawy wstek jest przepalony, ale ok sprawdze może coś tam nie styka albo grom wie co. Tak czy inaczej dzięki kolego :)

Panowie mój komputer ma przycisk BC a w zegarach nie ma ikony graficznej auta. Więc chyba już wszyscy wiemy o jaki typ zegarów chodzi skoro jest to 96 rok produkcji. Musi być coś wyłączone skoro mogę ustawić limit na kompie a nie ma gongu i nie pokazuje komunikatów.

Tylko, ze wlasnie wszytskie stopy działają, awaryjne, pozycje i przeciwmgłowe - tylko ten prawy wstek jest przepalony, ale ok sprawdze może coś tam nie styka albo grom wie co. Tak czy inaczej dzięki kolego :)

Tylko pamiętaj o tym żeby Ci ktoś pomógł bo sam nie zdążysz dobiec i zobaczyć czy stop świeci :D :D

a może najprościej w świecie masz to wyłączone ? ja ma mam gong wyłączony, a włączone zamykanie po przekroczeniu 30km/h
Robota to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu ;)

Tylko pamiętaj o tym żeby Ci ktoś pomógł bo sam nie zdążysz dobiec i zobaczyć czy stop świeci :D :D

Poradzilem sobie inaczej, mianowicie zostało troche kostki z układania podjazdu i sobie połozyłem na hamulec :)) pokombinowałem przy tym 3cim świetle wszytsko jest okej :/ żarówka świeci, podociskalem wszytsko, psiknalem wd40 na styki i nadal jest info o przepalonej żarówce, a wszytskie działają tak jak należy...