Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z układem chłodzenia, mianowicie wymieniłem wczoraj chłodnice na nowa, ponieważ stara ciekła i dol wybrzuszyło, auto się dalej gotuje strasznie, węże są bardzo twarde te które idą do chłodnicy, autem nawet nie moglem z pracy wrócić bo 3 postoje i co chwile odpowietrzałem ja, nie wiem co mam robić, czy to głowica czy coś innego. Juz w ciągu miesiąca wymieniłem 2 węzę bo je rozerwało!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego, a sprawdziłeś termostat?

Może jest uszkodzony i płyn nie krąży po całym układzie.

pzdr

yaz

Opublikowano
termostatu nie sprawdzałem, ale mam zamiar to zrobić, przy okazji wymienię korek od zbiorniczka wyrównawczego może jest jakiś zatkany. Będę jeszcze sprawdzać ale to niestety dopiero w styczniu czy uszczelka nie poszła, podobno jest jakieś urządzenie co się podłącza do zbiorniczka i sprawdza czy w płynie nie ma spalin.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Okazało się że uszczelka do wymiany, termostat też był otwarty po ściągnięciu wszystkiego, jedna świeca krzywo wkręcona a do tego wszystkiego głowica była spawana w 2 miejscach!!! jestem w trakcie szukania nowej głowicy sprawnej, a później składanie wszystkiego na nowo i porządnie.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
koledzy ja mam taki problrm wskazówka tem plynu cały czas jest troche wyżej za niebieskim polem nigdy nie jest 'na prosto' co to może byc visco pracuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
koledzy ja mam taki problrm wskazówka tem plynu cały czas jest troche wyżej za niebieskim polem nigdy nie jest 'na prosto' co to może byc visco pracuje

Sprzawdź czujnik temperatury. Bliższe info na temat lokalizacji i który to czujnik masz TU.

pzdr

yaz