Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio zauważyłem dziwne zachowanie podświetlenia ekranu nawigacji (LCI wersja professional).

Otóż czasami się świeci jaśniej czasami ciemniej.

W momencie jak świeci ciemniej to wchodząc w ustawienia podświetlenia jak dam Brightness na minimum to na ekranie prawie nic nie widać. Jak świeci jaśniej to na minimum spokojnie wszystko widać.

Mam wrażenie że ten stan świecenie "ciemniej" pojawił mi się całkiem niedawno i wcześnie podświetlenie było jaśniejsze.

Spotkał się ktoś z czymś takim?

Opublikowano

A nie ściemniłeś troche podświetlenia na "ściemniaczu", tam obok przełącznika ze świateł?;)

Ale powiem, że u mnie też jest ten ekran jakiś ciemny, ale wtedy jak jest zimno, jak sie zagrzeje jest chyba ok, nie wiem czy to normalne.

Pozdro

Opublikowano
A nie ściemniłeś troche podświetlenia na "ściemniaczu", tam obok przełącznika ze świateł?;)

o ile się nie mylę tym "ściemniaczem" nie ma możliwości regulacji jasności ekranu i-drive..

tylko pokrętła,przyciski no i zegary.

Opublikowano
ekran iDrive sie ściemnia automatycznie, zima, zwłaszcza po nocy na mrozie ekran zazwyczaj jest bardzo ciemny dopóki auto sie nie nagrzeje - norma

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Sciemniacz na konsoli nie sciemnia/rozjasnia ekranu. Można zrobić to tylko z idrive'a.

Moja fura stoi w garażu wiec mrozy jej nie groźne.

Opublikowano
właśnie że ściemnia musisz mieć światła włączone. Ja też zauważyłem ciemniejszy ekran u siebie chyba faktycznie temperatura na to wpływa.
Opublikowano

Mój też stoi w garage i rano zawsze jest ciemniejszy, po kilku minutach wraca do normy.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

widocznie masz coś z czujnikiem jasności to mała kropka pod ekranem na środku. ale jej położenie moim zdaniem jest trochę nie szczęśliwe bo ekran jest w głębi.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Dzisiaj na próbę ustawiłem sobie najniższy poziom rozjaśnienia. (wskaźnik regulacji na iDrive maksymalnie w lewo)

Ruszyłem na trasę i okazało się że co jakiś czas ekran mam bardzo ciemny a potem się sam rozjaśnia, by po chwili znowu się maksymalnie ściemnić i tak w kółko. Autko rozgrzane bo dość długa jazda na trasie.

Zauważyłem od razu jedną ciekawą rzecz. Jak podświetlenie było bardzo słabe czyli prawie ciemny ekran to wchodząc w iDrive mogłem je ładnie rozjaśnić do naprawdę ostrego świecenia po przestawieniu podświetlenie na maxa.

Czyli regulacja podświetlenia działała od min czyli prawie ciemny ekran do maxa czyli maksymalnie rozjaśniony ekran.

Jeżeli na ustawieniach minimalnych podświetlenia ekran sam się rozjaśnił to wchodząc w iDrive regulując go od min do max to zmiany natężenia podświetlenia pomiędzy min a max były prawie niezauważalne.

Z tego mogę wnioskować że prawidłowy stan jest taki że jak dam na minimum to mam ciemny ekran a jak dam na maksimum to świeci jak jarzyniówa.

Sugeruje to że coś jest z podświetleniem nie tak w momencie jak pomimo ustawienia minimalnego w iDrive ekran jest rozjaśniony.

Chyba czas na serwis.

Tym bardziej że jestem jednym z tych szczęśliwców co muszą się zgłosić do serwisu w związku a akcją serwisową diesli - mój VIN jest na liście opublikowanej przez UOKiK.

Pozdrawiam

Opublikowano
ja mam navi busines i sciemniacz kolo kierownicy co sciemnia zegary sciemnia rówineż idriva , w ustawieniach idrive jest też ustawienia jasności , także jest podwójne regulacja
Opublikowano
U mnie ściemniacz klasyczny który jest po lewej stronie od zegarów nie ściemnia ekranu od iDrive'a.
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam. Mam problem wyswietlaczem, mianowicie na ekranie wszystko sie wyswietla ale nie działa podswietlenie,probowalem ustawic jasnosc w menu lecz bez reakcji . Czy ma ktos jakis pomysl gdzie moze byc przyczyna. Czy moglbym cos sam zaradzic mieszkam we Francji elektrykow samochodowych to ze swieczka szukac. Z.gory dzieki