Skocz do zawartości

słaba kompresja

spajderp

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam taki problem rano odpaliłem auto chodziło normalnie po chwili coś głucho stukło i zgasła teraz kręci tak jakby nie było kompresji

sprawdzałem rozrząd ok ale dziwne jest to ze po sprawdzeniu kompresji na każdym cylindrze jest po 5 bar

jak myślicie co to może być ? dodam że silnik 2.5 24v z vanosem 92r.

witam raczej nierealne aby uszkodziło wszystkie zawory dziwne że na wszystkich 6 cylindrach jest równe cisnienie po 5-6 bar

auto wczesniej chodziło i odpalało normalnie znajomy podpowiedział mi że może pompa oleju padła i nie podaje cisnienia na szklanki hydrauliczne ???

jak myślicie może to wina pompy oleju?

Sprawdziłeś czy rozrząd jest na znakach? To że jest łańcuch, wcale nie znaczy że nie przeskoczył.

Kompresję sprawdzałeś z pedałem w podłogę?

Jeśli nie było by ciśnienia oleju to popychacze by strasznie hałasowały, ale na pewno niema możliwości podpierania zaworów, bo jakim cudem?

witam

chodziło mi czy jest taka możliwość że mogła paść pompa oleju [urwał się łancuch lub koło pompy oleju i nie podaje cisnienia oleju na szklanki hydrauliczne i za mało otwierają się zawory ?]

wczesniej było tak że jak kręciłem silnikiem to kontrolka oleju gasła od razu a teraz pali się cały czas...

dodam że dziwne jest to że na każdym cylindrze jest takie samo cisnienie 5-6 bar czyli za mało żeby odpalił a wczesniej palił normalnie aż do czasu jak zapaliłem i coś stukło i zgasł i po tym kręci jak by nie było kompresji ..

• Zasłużeni forumowicze
Odkręć miske olejową i będziesz wiedział bo tak to możemy wróżyć.Pompa nie daje ciśnienia to i popychacze puste i może być tak jak piszesz że stąd brak kompresji.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.