Skocz do zawartości

BMW 3.0D

2zerozero7

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze

mnie interesuje tylko wersja touring (pisalem o F11), F11 niedostepne w USA

a swoja droga ciekawe jest czytac na forach BMW jak ludzie sa zafascynowani dieslem w USA... w Polsce wydaje sie na odwrot - diesel jest BEEE :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Moderatorzy
mnie interesuje tylko wersja touring (pisalem o F11), F11 niedostepne w USA

a swoja droga ciekawe jest czytac na forach BMW jak ludzie sa zafascynowani dieslem w USA... w Polsce wydaje sie na odwrot - diesel jest BEEE :)

To spróbuj w PL sprzedać benzynę...

• Moderatorzy

Ja tu jestem dobrym przykładem co 6 miesięcy zmieniam autko z limuzyny latem na X-a zimą.

Na lato limuzyna(E60) bo tym wole jeździć a na zimę X bo tylko tym dojadę do domu.....

Często więc oglądam różne BMW też benzyny i zdarza się że po roku to są te same tylko dużo tańsze i nie wszystkie to rozbitki niektóre są naprawdę w świetnym stanie(na tym to się akurat znam) ale czas sprzedaży....

Niedawno nawet przewijała się na naszym forum piękna biała E70 ( w dziale Co sądzicie o tym BMW z ogłoszenia? Opinie na temat samochodów na sprzedaż) po sprawdzeni okazało się że bezwypadkowa pszczółka i co.... stoi chyba od zeszłej zimy...

• Moderatorzy

viewtopic.php?f=44&t=170495&p=1225121&hilit=e70#p1225121

http://www.bezwypadkowy.net/forum/59-ocena-auta/18857-bmw-e70-z-usa

Aktualnie nie ma ogłoszenia pojawia się co jakiś czas ostatnio widziałem chyba w grudniu...

O! Dowiedziałem się, że X5 też montują w RPA. Myślałem, że tylko E90 i tylko z kierownicą po prawej.

Aaa, to ten egzemplarz, pamiętam. Problem w tym że z tym silnikiem to żadna frajda, jeśli byłaby V8 to co innego. Choć podejrzewam że ludzie do SUV'ów wolą diesle, masa robi swoje i przez to paliwożerność jest znaczna w przypadku benzyny.

W Anglii kiedyś była taka mega afera jak facet w trójce znalazł monetę pod dywanikiem - południowoafrykańskiego randa :) Trójki na rynek UK były z RPA - zresztą zakład BMW w RPA jest jednym z najnowocześniejszych i wygrywał nawet jakieś nagrody w wewnątrzfirmowym współzawodnictwie - coś jak Gliwice w imperium General Motors. BMW jest w RPA od szczytu apartheidu - pierwsza zagraniczna fabryka BMW została założona właśnie w RPA: http://www.bmwplant.co.za/ ale, że X5 na rynek amerykański robili to nie wiedziałem.