Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od paru dni podczas przyspieszania jest odczuwalne dość mocne drganie samochodu i w niektórych sytuacjach głośniejsza praca dyfra albo wału, czegoś z tyłu. Czego to jest objaw, jeśli ktoś się orientuje to prosił bym o podpowiedź.
Pozdrawiam
Opublikowano
Ja raczej stawiam na podporę wału...tzw łożysko nośne...na 99%.Miałem to w swojej poprzedniej E32 730i.Pozdrawiam.
Opublikowano
Aha, no to ogólnie wał jest na tapecie, a dyfer nie może być winny w mojej sytuacji ??
Pozdrawiam
Opublikowano
Generalnie tak jak przedmowcy , podpora walu , lacznik , krzyzaki, ja jestem po wymianie , przed chodzila jak wiertarka udarowa

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg

Opublikowano
Biorę się za to jak najszybciej bo wydaje mi się, że jest coraz gorzej
Pozdrawiam
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Generalnie tak jak przedmowcy , podpora walu , lacznik , krzyzaki, ja jestem po wymianie , przed chodzila jak wiertarka udarowa

Niestety u mnie nie jest tak prosto, narazie zrobiłem diagnoze i muszę wymienić; silentblocki tylnej belki, drążki reakcyjne wah. tyln. ( tzw. kości ) , półosie i przegub na wale przy dyfrze. Wszędzie tam są luzy , niewiem tylko czy da się wymienić sam przegub czy cały wał trzeba wyrzucić?? W dyfrze też jest luz ale nie groźny na razie ...

Pozdrawiam