Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z tego co wiem tylko komp OBC, ale musi miec okreslony numer. Z tylu na obudowie. No chyba ze chcesz jeszcze montowacv ten w deske i przełącznik to nie wiem.
Opublikowano

dla przykładu , cos takiego:

http://moto.allegro.pl/bmw-e34-540-m60-komputer-pokladowy-obc-bc-i1999080537.html

manetka jak sie domyslam słuzy do przełączania zamiast guziczkami?:

http://moto.allegro.pl/bmw-e32-e34-manetka-obc-komputer-rarytas-i1984195337.html

moze ktoś wie jaki powinien byc numer ?

Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.

Reanimacja:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=228175

Opublikowano
Manetka jest do przezucania opcji na wyswietlaczu pod zegarami. Musisz wiec zmienic cale zegray, ale czy to zadziala to musisz poczytac. Tak samo z tym numerem. Jest gdzies watek poswiecony zmianie OBC na pelne. Poszperaj na forum. Ja juz to przerabialem, ale niestety mam uboga wiazke, czyli chyba 22 kable, a powinno byc 27 czy cos takiego. Juz nie pamietam.
Opublikowano
Generalnie jeżeli chodzi o pełne OBC to musisz sprawdzic czy masz tzw. grubą wiązkę (to tak aby miec wszystkie funkcje ) druga sprawa to,kwestia sterownika (bosch ,siemens) różne wtyczki wiec na ślepo nic nie kupuj ,odnośnie manetki to tak jak kolega wyżej zauważył służy do sterowania komunikatami na wyświetlaczu zegarów (tu z kolei też jest problem z kompatybilnością elektroniki) wiec ostrożnośc w zakupie jakich kolwiek czesci przede wszystkim... z tego co pamiętam to tematy był dosc obszernie rozpisany wiec proponował bym sie bardzo zagłębic ...tak na marginesie posiadam pełne obc wraz z zegarami z wyświetlaczem od 525i z elektroniką siemensa..............A KOLEGA SIEDEM JUŻ WSZYSTKO NAPISAŁ
iZzI
Opublikowano
Manetka jest do przezucania opcji na wyswietlaczu pod zegarami. Musisz wiec zmienic cale zegray, ale czy to zadziala to musisz poczytac. Tak samo z tym numerem. Jest gdzies watek poswiecony zmianie OBC na pelne. Poszperaj na forum. Ja juz to przerabialem, ale niestety mam uboga wiazke, czyli chyba 22 kable, a powinno byc 27 czy cos takiego. Juz nie pamietam.

Manetka przerzuca funkcje w OBC i w zegarach z CC. W przypadku 520i, 525TD i 525TDS manetką przerzucamy funkcje w OBC, a zadziała OBC z końcówką numeru części 149 (takie OBC wychodziły w 520i oraz 525TD/TDS). Mam nadzieję, że rozwiałem wszelkie wątpliwości.

P.S. iZzI, od 525i wzwyż wraz z elektroniką SIEMENS występują zegary z CC i OBC o końcówce numeru części 055 :wink:

Pozdrawiam

Opublikowano
P.S. iZzI, od 525i wzwyż wraz z elektroniką SIEMENS występują zegary z CC i OBC o końcówce numeru części 055 :wink:

zgadzam sie jak najbardziej ,takowy zestaw właśnie posiadam...

iZzI