Skocz do zawartości

[E39 528i] Problem z kluczykiem/pilotem (?)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Mam taką sytuację - już dwa - trzy razy zdażyło mi się, że nie mogłem zamknąć z pilota samochodu. Raz pomogło odpalenie i zgaszenie samochodu, raz zamykałem z kluczyka. Pomyślałem - pada bateryjka. Zmieniłem kluczyk i na drugim było OK, ale też już raz miałem problem z zamknięciem (kilka kliknięć i zamknęło). Poza tym wziąłem jeszcze raz stary kluczyk i PYK - działa bez problemów!

I teraz pytanie - czy padająca bateryjka może dawać takie symptomy, czy może powinienem zainteresowac się "odbiornikiem" sygnału w samochodzie?

PS. Lampeczka na pilocie ledwo - ledwo mruga, jak naciskam klawiszki.

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
witam, tak to typowe objawy padającej baterii ja wymieniłem nowo zakupioną i było to samo za drugim razem po wymianie działa bez zarzutu w sprzedaży stare baterie się trafiają ,ta ostatnia to jakaś maxwell ,poprzednia panasonic za 6,50 szmelc ta druga za 2,50 jest ok. nie bardzo wiem czym kierować się przy wyborze
  • Moderatorzy
Opublikowano

Nie koniecznie musi byc to bateria.U siebie miałem odwrotnie czyli nie mogłem otworzyć z pilota.Testowałem oba piloty i na każdym zdarzyło się,fakt że w sumie ze 4 razy.Nie wiem czy to miało coś wspólnego,ale zauważyłem taką zależność,że działo się to w bardzo duże zeszłoroczne mrozy.Wymieniałem baterię bo myślałem że to to,ale powtórzyło się po niedługim czasie.Wywnioskowałem,że moje klucze nie lubią zimna :mrgreen: .

Nasze klucze są również wrażliwe na fale radiowe jak i na oddziaływanie silnego pola magnetycznego(tak usłyszałem od gościa z serwisu BMW,czekając na połączenie z 15 min).

ec2Wze6.jpg