Skocz do zawartości

320d buczenie podczas przyśpieszania na 4 biegu

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
Opublikowano

witam podłącze się do tematu

Mam ten sam problem jadąc w trasie spokojnie okolo 100km/h nagle but dałem i za chwile coś rypło bardzo głośno zatrzymałem się silnik pracuje poprawnie no to ok.. wracam i 1,2,3but nic 4,5,6 pod obciążeniem już słychać taką bardzo głośną pracę silnika i jak by buczenie..buczenie dobiega tak jak by centralnie podemną jak siędzę lub z przodu silnika.Auto wtedy nie stracilo mocy ani nic.Tylko jadąc np 140km/h i dodając gazu głowa boli po jakimś dystansie.Tłumnik cały sprawdzony nic nie pękniete nigdzie nie dymi.Za raz po tym zaczeło się dziać tak,że jadąc spokojnie 100km/h 5 bieg puszczam gaz i jest szarpniecie wyczuwalne pod fotelem kierowcy,przy dodaniu gazu mniej...

co mogło się stać?? dodam,że coś porządnie rypło bo było ''HUK'' słychać

podpora wału?

łącznik elastyczny?

koło pasowe raczej tu chyba nie ma do rzeczy nic

z Góry dziękuje

Opublikowano
wibracje nie do wytrzymania fizycznie :) (np; ból głowy) to na pewno coś z linią napędu, jeżeli czujesz, że wzrasta to raczej z obrotami silnika a nie nabieraniem prędkości to bardziej coś od strony silnika - koło pasowe, wał silnika, koło zamachowe. tak czy inaczej musisz sprawdzić żeby wiedzieć, a żeby sprawdzić trzeba najczęściej coś rozebrać także wszystko po kolei i tak oglądniesz... koło pasowe już zmienione?
Opublikowano

zakup koła w tym tygodniu nastąpi.Dodam,że to był duży huk i potem już nic tylko buczenie i buczenie pojawia się

4,5,6 bieg jak nawet delikatnie da się gazu...a jak do oporu to apap ratuje

Opublikowano

Czy nikt nie wie co to może być??

jedno wiem na pewno jadąc 120km/h jak dałem gaz do dechy i doleciało do 140km/h to nagle wielki łomot,huk jak by coś po prostu strzeliło.Od tego czasu jest buczenie na wyższych biegach+szarpniecie przy dodaniu i ujęciu gazu wyczuwalne pod siedzeniem kierowcy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Stasiu a to auto jeździ już w ogóle? Wymieniłeś koło pasowe?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

kolo dotrze jutro dopiero.Auto odpalone ale zderzaka brakuje,nadkoli itp ale pytam co to moze być bo jutro idę do sąsiada na kanał pompę wspoamgania wymienić i może bym tą podporę zobaczył czy oberwana

kolego co to moze być?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skrzynia może wyć, wał (czyli podpory do sprawdzenia) może wyć, dyferencjał może wyć, nawet koło pasowe może wyć jak wpada w wibracje.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.