Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No a jak usprawiedliwić rozwalony halogen, który dobrze widać na zdjęciu wklejonym przez wwo_j. Rozleciał się od krawężnika, a zderzak cały ?? A odstająca listwa progowa ??

Dodam jeszcze że brak jest na zderzaku ORI podkladki pod blachę w kolorze nadwozia :roll:

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
  • Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No a jak usprawiedliwić rozwalony halogen, który dobrze widać na zdjęciu wklejonym przez wwo_j. Rozleciał się od krawężnika, a zderzak cały ?? A odstająca listwa progowa ??

Dodam jeszcze że brak jest na zderzaku ORI podkladki pod blachę w kolorze nadwozia :roll:

a ona nie jest zintegrowana ze zderzakiem ? to jest jako dodatkowy element?

wwo_j
Opublikowano
No cóż wiadomo, że za taką cene samochód powinien być w stanie "salonowym". Te mankamenty o których piszemy nie muszą oznaczać, że samochód brał udział w poważniejszej kolizji i na weryfikacji tego skupiłbym się na początku. Jeśli jednak wyjdzie że to cos poważnego to trzeba odpuścić. Jeśli jednak będzie wszystko ok to wypada wynegocjować pare złotych (w przypadku takich niszowych samochodów sprzedający częsta skłaniają sie do dość sporych upustów jeśli potrzebują pieniędzy a na samochód jest śladowe zainteresowanie).

Ja nie dyskwalifikuję auta, właśnie stwierdzam fakt, że za blisko 50 tyś 9 letnie auto powinno emanować "salonem" a konkretniej nienagannym stanem wizualnym jak i mechanicznym. Mam proste porównanie, pierwsze e46 jakie kupiłem było z Włoch, i mimo "odświeżanych" zderzaków, i kilku elementów malowanych, nie można było się przyczepić do ich spasowania. Za 30 tyś można kupić ładne e46, niekoniecznie coupe, a za pozostałe 10-15tyś mozna z nim wizualnie zrobić wszystko, stąd uważam, że cena trochę za duża.

Właśnie o to samo i mi chodzi, cena spora a tu co raz więcej rzeczy pojawia się zastanawiających, a taka wysoka cena raczej powinna sugerować nienaganny stan auta.

Samochód ma 9lat i nowy nie jest więc jego stan nie będzie nienaganny

sprzedam części do bmw M5 03.2007r.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Samochód ma 9lat i nowy nie jest więc jego stan nie będzie nienaganny

Za tą cenę można poprzebierać w nowych autach, a w 3-5 letnich można znaleźć nawet konkurencje jeżeli chodzi o osiągi. Myślę więc, że przy 9 letnim aucie za blisko 50 tyś można wybrzydzać.

Opublikowano

jeszcze takie pytanie, wł. twierdzi że zderzak on wyciągał przy okazji uczerniania środka lamp, tak lepiej było mu lampy wyciągać i trochę źle go później założyl i tak pozostało... czy na prawdę w tym modelu trzeba wyciagać do tego zderzak?

jakoś nawet ze zdjęć nic na to nie wskazuje, we wcześniejszym swoim aucie paliły mi się postojówki i średnio raz na miesiąc demontowałem lapy i jakoś nigdy zdjęcie zderzaka nie było potrzebne. :mad2:

wwo_j
Opublikowano
Szkoda że skrzyni biegów nie demontował na okoliczność demontażu lamp. :mrgreen:

a kto tam wie, w końcu też regenerowana była :)

chyba powoli wniosek nasuwa się jeden, za auto może i godne uwagi ale nie za takie pieniądze

wwo_j
Opublikowano
jeszcze takie pytanie, wł. twierdzi że zderzak on wyciągał przy okazji uczerniania środka lamp, tak lepiej było mu lampy wyciągać i trochę źle go później założyl i tak pozostało... czy na prawdę w tym modelu trzeba wyciagać do tego zderzak?

jakoś nawet ze zdjęć nic na to nie wskazuje, we wcześniejszym swoim aucie paliły mi się postojówki i średnio raz na miesiąc demontowałem lapy i jakoś nigdy zdjęcie zderzaka nie było potrzebne. :mad2:

Do demontażu lamp trzeba zdjąć jeszcze drzwi. Najlepiej wszystkie, podobno pomaga w uczernianiu środka lamp :mrgreen: :mad2:

Opublikowano
A mnie najbardziej niepokoii fakt ze autro przyjechało do Polski po 7 miesiącach. Nie wiem jak kiedyś było ale nie znam przypadków gdy bogaty Niemiec który dał za samochód kilkadziesiat tysiecy euro sprzedawała go (z pewnoscia duża strata) po 6 miesiacach. Dlatego podejrzewałbym tu jakas wypadkową przeszłośc bo na duzy przebieg raczej nie ma co liczy.
Opublikowano

ehhh chłopaki brak słów do niektórych komentarzy z Waszej strony.

co do skrzyni to niestety tak było ze często dawałem w trakcie jazdy N (tak więc jeśli ktoś nie wie ze w trakcie jazdy na N jest brak smarowania to niech nie komentuje bez sensu ze takie tłumaczenie nia ma miejsca, bo niestety tak było i nie chodzi tu o jazde raz czy dwa razy z jakiejś górki na N, tylko czesto tak robiłem przez jakieś 2 miesiące). (tak to jest jak chłop ze wsi kupi sobie pierwszy w życiu automat) :8)

Co do serwisu to tak jak jeden kolega wspomniał "chyba ze ma na to papiery" Tak mam na wszystko mapiery + wpisy w książkę serwisową z podpisami i pieczątkami.

(wiem ze zaraz ktoś powie ze ksiązkę dzis każdy może załatwić) owszem można, ale do ksiązki jako "gratis" dodaję rozmowię z mechanikiem który wszystko o tym samochodzie wie i robił w nim wszystkie wymiany serwisowe + skrzynie odkąd mam to auto.

Dlaczego sprzedaje po roku użytkowania? a dlatego że nie każdemu sie na dłuższą metę układa po jego myśli, mnie się wszystko układało do września ubiegłego roku, miałem wiele planów związanych z moim życiem nie tylko motoryzacyjnym, ale niestety sypnęło się i na dzień dzisiejszy do marca 2012 roku (bo do wtedy mam ubezpieczenie AC i OC w tym aucie) muszę to auto sprzedać, auto które przyniosło mi w życiu najwiecej frajdy z jazdy i do dzis jestem pod wrażeniem tega auta, ale niestety jeśli sprzedam to będe musiał się pocieszyć przez najbliższy rok lub dwa samochodem max do 10 tyś zł. Ale mam nadzieje ze jeszcze kiedyś będzie mógł wrócić do tej klasy samochodów jaką jest BMW i ze jeszcze nie raz spotkamy się na niejednym zlocie ;)

To ze inwestowałem do auta i nagle go sprzedaję to nie ma związku z tym ze coś z nim jest nie tak,lecz z tym że nie spodziewałem się tego że sypną mi się pewne rzeczy.

Samochód mimo ze kupiłem od bardzo dobrego znajomego dałem do sprawdzenia w bmw sikora w bielsku białej i wyszło wszystko ok.

Tak więc jeśli ktoś bedzie zainteresowany to niech bierze i przeglada go sobie gdzie tylko zechce.

Mimo wszystko dzieki za negatywne i pozytywne komentarze.

A że cena jest troche wyższa niż pozostałych na allegro? to dlatego ze jak ktoś kupi to auto to przez najbliższy czas "palca" do niego nie włoży bo Ja zrobiłem to auto tak zeby pojeżdzić nim min.4-5 lat, ale wyszło jak wyszło.

Pozdrawiam i zachęcam zainteresowanych do obejrzenia auta na żywo.

co do zderzaka to proszę zdjecie zaraz po zakupie auta, jak widać jest idealnie spasowany, więc wyśmiewne komentarze ze go sam ściągałem niewiadomo po co są tutaj zbędne

http://img534.imageshack.us/img534/5628/przdy.jpg

http://img208.imageshack.us/img208/2128/dsc4630v.jpg

Opublikowano
Brawo. I to jest rzeczowe wyjasnienie własciciela komentowanego auta, spokojnie, bez nerwów i bluzgów. Szkoda tylko, że przez aż 2 miesiące nie potrafiłeś się nauczyć jazdy automatem. Może w takich okolicznościach trzeba było pomyśleć wcześniej, o sprzedaży samochodu.
Opublikowano
Brawo dla właściciela, w końcu jakiś porządny człowiek który nie gani słów krytyki lecz jasno tłumaczy co i jak :cool2:
wwo_j
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co do zderzaka to proszę zdjecie zaraz po zakupie auta, jak widać jest idealnie spasowany, więc wyśmiewne komentarze ze go sam ściągałem niewiadomo po co są tutaj zbędne

No więc napisz co się stało, że zderzak nie jest już tak spasowany jak kiedyś. Nie wspominam juz o halogenie, bo jakoś nikt tego nie widzi, a takie jego uszkodzenie nie powstało od pędu powietrza. To, że masz fotkę, że kiedyś było OK ma ukrócić wszelkie domysły, ze auto mogło mieć kolizje lub jakąś przygodę z zaspą, po której pozostały ślady ?? Dla jasności, nie neguję auta, nie twierdze, że jest składane z 2, ale widzę na zdjęciu to co widzę i zdania nie zmienię, ze za blisko 50tyś auto nie powinno mieć mankamentów estetycznych.

Opublikowano
No więc napisz co się stało, że zderzak nie jest już tak spasowany jak kiedyś. Nie wspominam juz o halogenie, bo jakoś nikt tego nie widzi, a takie jego uszkodzenie nie powstało od pędu powietrza. To, że masz fotkę, że kiedyś było OK ma ukrócić wszelkie domysły, ze auto mogło mieć kolizje lub jakąś przygodę z zaspą, po której pozostały ślady ??

napisał to wczesniej kolega który do mnie dzwonił, ale po tym co napisał ja zostałem wyśmiany że sciągałem zderzak lakierując wkłady przednich lamp, no niestety tak to jest jak sie człowiek nie zna i za coś sie zabiera (mówie o sobie) bo wiedziałem ze chcąc wyciągnąc lampy trzeba wyciagnąć spryskiwacze lamp, a żeby je wyciągnąc sciągnołem tez zderzak, może faktycznie niepotrzebnie go sciągałem ale o tym dowiedziałem się po fakcie.

I od tej pory troche odstaje z jednej strony

fota zrobiona chwile temu, nie wiem moze tam brakuje jakiegoś zaczepu?

http://img684.imageshack.us/img684/695/dsc9110f.jpg

zderzak nie ma żadnych rys ani śladów ze był lakierowany wieć przygody żadnej nie miał, co do halogena to nie potrafie powiedzieć czy był juz taki jak go kupiłem czy w trakcie ojego użytkowania coś sie z nim stało.

Nie wiem, może kamień gdzieś kiedyś w niego uderzył? samochodem jezdze tylko ja wiec nie mógł mieć przygody o której bym nie wiedział.

PANOWIE CHYBA NIE MYŚLICIE ŻE JEŚLI NIE BYŁ BYM PEWIEN MOJEGO SAMOCHODU TO WYSTAWIAŁ BYM GO NA FORACH BMW? TU GDZIE NIEJEDEN LUDEK MNIE ZNA ZE ZLOTÓW, SPOTÓW I NIE TYLKO ??? UWAŻAM I ZAWSZE UWAŻAŁEM ŻE NAJPEWNIEJ KUPUJE SIĘ FURĘ OD KOGOŚ Z FORUM GDZIE AUTO JEST ZNANE PRZEZ INNYCH FORUMOWICZY :)

Szkoda tylko, że przez aż 2 miesiące nie potrafiłeś się nauczyć jazdy automatem. Może w takich okolicznościach trzeba było pomyśleć wcześniej, o sprzedaży samochodu.

dlaczego wcześniej?

Opublikowano
Szkoda że skrzyni biegów nie demontował na okoliczność demontażu lamp. :mrgreen:

zent nie znam cię ani ty nie znasz mnie więc daruj sobie tego typu teksty :nienie: bo widząc co wypisujesz wcale nie wygladasz na tekiego bystrego za jakiego się uważasz, a mowa o poście poniżej

np. zabawy w dystanse równa się wizyta u lakiernika.

nie wiem co ma wspólnego jedno z drugim :8) ale ok trzymaj się swojej teorii :lol:

Opublikowano
Fakt, byłem trochę cyniczny, ale zakładanie dystansów tudzież felg z niezgodnym ET kończy się obcierką rantu błotnika tylnego lub przedniego, a to równia pochyła do korozji. Przyjechałem z DE z takim "bajeranckimi" felgami i musiałem oddać do lakiernika :mad2: Zderzak odstaje z prawej strony, bo jest to wynikiem nieumiejętnego demontażu lub obcierki w przeszłości, co widać po kolorze błotnika przedniego.
Opublikowano

a ona nie jest zintegrowana ze zderzakiem ? to jest jako dodatkowy element?

Nie jest zintegrowana :

Zdjęcie z aukcji na Allegro.pl

http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/20/47/27/45/2047274502

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano

...dobra chłopaki zamykajcie ten temat bo auto zostało wczoraj sprzedane, nie spodziewałem się ze sprzedam pierwszemu klientowi który zobaczy to autko na żywo.

Jeszcze raz dziekuje za pozytywne i negatywne komentarze, w końcu chyba po to mamy te fora :cool2:

Pozdrawiam.

Opublikowano
...dobra chłopaki zamykajcie ten temat bo auto zostało wczoraj sprzedane, nie spodziewałem się ze sprzedam pierwszemu klientowi który zobaczy to autko na żywo.

Jeszcze raz dziekuje za pozytywne i negatywne komentarze, w końcu chyba po to mamy te fora :cool2:

Pozdrawiam.

Super ,szybkiego powrotu do marki i jeszcze raz duży + za twoje podejście do naszych pozytywnych i negatywnych komenatrzy :cool2:

wwo_j
Opublikowano
No, to super :cool2: Najlepsze chwile dla kierowcy to jak kupuje, a potem sprzedaje samochód.

Rozkładając procentowo, to na dzisiejsze czasy, radochy z kupna jest 20% a ze sprzedaży 80% :mrgreen:

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
halogeny wymienił to i cena w górę.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały