Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
autor nie zaznaczył,że jest "bezwypadkowy" także może coś jest, poza tym automat, którego nie trawie w tego typu autach.

też jakoś mi się w tym manual bardziej widzi, ale ciężko o taki egzemplarz....

faktycznie, właściciel cała historię prawie jak nowelę o aucie mi opowiedział ale o bezwypadkowości nie wspominał w kwestii że nie miała żadnych przygód, ani że też takie miała.

i w ASO też się chyba nie za dużo sprawdzi bo ponoć jak auto miało 7m-cy to przyjechała do PL więc w DE wpisów brak, jej pierwszy właścicile nie serwisował w ASO tylko u jakiś "specjalistów od BMW" i tylko ten obecny właściciel jeździł z nią do ASO na weryfikację-przegląd i usunięcie klapek

wwo_j
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
podbiję wątek, auto powrociło z lepsza ceną

http://otomoto.pl/bmw-330-coupe-C22559347.html

a pytanie/dylemat mam takiego typu czy założmy w granicach 45-46k warto się takim E46 interesować czy drogo ?

Poradźcie coś proszę :)

Jeśli nie ma rdzy, technicznie ok, to warto. Trzeba pilnować wymian oleju w ASB, bo to najsłabszy element w tym samochodzie.

Opublikowano
Trochę dziwne, że właściciel włożył tyle pieniędzy w auto a teraz je sprzedaje. Wymiana koła pasowego przy 96k km ?

No cóż różnie tow życiu bywa. Ja też kupiłem latem e46 w sedanie dla siebie, myślałem ze nim troche pojeżdże a tu zanosi się na to że niestety będe musiał się go pozbyć i kupić jakieś większe kombi...

Opublikowano

więcej o aucie można podpatrzyć tutaj:

http://e46forum.pl/viewtopic.php?f=28&t=3664

co do samego auta, to ponoć tylko parkingówkę miało w lewy tylny błotnik (jakaś babka zahaczyła), a co do właściciela to niby sytuacja życiowa zmusza do sprzedaży, jest to bardzo sympatyczny człowiek ale kto tam wie jak jest naprawdę :norty:

a ASB ponoć jeszcze ma pół bądź rok gwarancji.

I właśnie trochę dylemat mam czy auto z `03 warte tych pięniędzy, alternatywą dla mnie jest E90 w przedziale 50-60k. Stąd ta prośba o porady i opinie :)

wwo_j
Opublikowano

:roll: Czyli coś naprawiał, trzeba być czujnym. Chyba że ma na to papiery.

z tego co mówił właściciel, to jest to jego pierwszy automa i na początku jeździł tak że podczas jazdy wrzucał ' N', no i to doprowadziło do naprawy skrzyni

wwo_j
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co do samego auta, to ponoć tylko parkingówkę miało w lewy tylny błotnik (jakaś babka zahaczyła)...

Patrząc na spasowanie przedniego zderzaka i halogen po prawej stronie to też coś musiało się dziać. Do tego odstający prawy próg od strony przedniego koła.

Może to efekt niegroźnych zdarzeń, ale za kwote jak w ogłoszeniu nie do przyjęcia wg. mnie.

Opublikowano

:roll: Czyli coś naprawiał, trzeba być czujnym. Chyba że ma na to papiery.

z tego co mówił właściciel, to jest to jego pierwszy automa i na początku jeździł tak że podczas jazdy wrzucał ' N', no i to doprowadziło do naprawy skrzyni

Poważnie tak powiedział? :D

Opublikowano

Poważnie tak powiedział? :D

tak, mówił że zjeżdzając z górki wywalał na N, bądź podczas normalnej jazdy tak jak pisałem wcześniej ale że teraz po remoncie już wie i tak nie jeździ :)

wwo_j
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
kwiatus19 :cool2: na tym zdjęciu faktycznie widać że po prawej stronie zderzak coś odstaje

albo mi się wydaje :)

Widać to najlepiej na tym zdjeciu:

http://img850.imageshack.us/img850/116/dsc77111024x768.jpg

Edytowane przez kwiatus19
Opublikowano
Szczerze, nie daję wiary w takie tłumaczenie. Te skrzynie, czyli GM, są fatalne, możesz poczytać na forum jak użytkownicy narzekają. Po za tym przeczytałem cały wątek o tym egzemplarzu i takie "dopieszczanie" samochodu jest raczej na - niż na +. np. zabawy w dystanse równa się wizyta u lakiernika.

czyli mówisz że za takie pięniądza gra nie warta świeczki? ogólnie to wszystko nieby fajnie ale jakoś wychodzi za dużo niewiadomych, np miała być parkingówka w tył a zderzak z przodu też coś dziwnie spasowany :mad2:

wwo_j
Opublikowano
To, że przedni zderzak z jednej strony oddstaje o niczym nie świadczy. Poza tym jest chyba w miejscu jego mocowania. Jeśli jesteś poważnie zainteresowany podjedź,obejrzyj, weź na kanał a najlepiej do ASO. Przy tej wartości samochodu to normalna procedura podczas zakupu. Takie "naderwania" zderzaka jest zwykle wynikiem wjazdu/zjazdu z wysokiego krawężnika.
Opublikowano
To, że przedni zderzak z jednej strony oddstaje o niczym nie świadczy. Poza tym jest chyba w miejscu jego mocowania. Jeśli jesteś poważnie zainteresowany podjedź,obejrzyj, weź na kanał a najlepiej do ASO. Przy tej wartości samochodu to normalna procedura podczas zakupu. Takie "naderwania" zderzaka jest zwykle wynikiem wjazdu/zjazdu z wysokiego krawężnika.

bez ASO i tak by się nie odbyło ale chodzi głownie o to czy za taka cenę/ i w ogóle czy te auto jest warte zachodu

wwo_j
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Takie "naderwanie" zderzaka ma miejsce najczęsciej po tym jak został on uszkodzony (odkształcony) i potem był prostowany "na ciepło" lub spawany po nie wielkim pęknięciu.

Nawet najlepiej naprawiony element, po odkształceniu/pęknięciu na 99% nie da się spasować idealnie z sąsiadującym błotnikiem.

No a jak usprawiedliwić rozwalony halogen, który dobrze widać na zdjęciu wklejonym przez wwo_j. Rozleciał się od krawężnika, a zderzak cały ?? A odstająca listwa progowa ??

NA tym zdjęciu widac to bardzo dobrze:

http://photos04.otomoto.pl/photos/original/C22/55/93/C22559347_1.jpg

Opublikowano

bez ASO i tak by się nie odbyło ale chodzi głownie o to czy za taka cenę/ i w ogóle czy te auto jest warte zachodu

Jak ASO to najbliżej w Bielsku-Białej ale czy oni ci coś pomogą jak auto nie było serwisowane moim zdaniem wyrzucony pieniądz

lepiej zabrać ze sobą gościa co dobrze ogarnia temat diagnostyki bmw i zwrócić szczególna uwagę na automat.

Oferują na forum takie usługi ludzie a serwis jak jest auto jako takie to przyklepie, że dobre.

Zresztą jak ktoś przyznaję się do tego , że w automatem jeżdzi na luzie z górki to ma trochę "banie" zrytą i dzień dobry bym mu nie wierzył. Czujność jak najbardziej wskazana bo wózek drogi.

sprzedam części do bmw M5 03.2007r.
Opublikowano
No cóż wiadomo, że za taką cene samochód powinien być w stanie "salonowym". Te mankamenty o których piszemy nie muszą oznaczać, że samochód brał udział w poważniejszej kolizji i na weryfikacji tego skupiłbym się na początku. Jeśli jednak wyjdzie że to cos poważnego to trzeba odpuścić. Jeśli jednak będzie wszystko ok to wypada wynegocjować pare złotych (w przypadku takich niszowych samochodów sprzedający częsta skłaniają sie do dość sporych upustów jeśli potrzebują pieniędzy a na samochód jest śladowe zainteresowanie).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No cóż wiadomo, że za taką cene samochód powinien być w stanie "salonowym". Te mankamenty o których piszemy nie muszą oznaczać, że samochód brał udział w poważniejszej kolizji i na weryfikacji tego skupiłbym się na początku. Jeśli jednak wyjdzie że to cos poważnego to trzeba odpuścić. Jeśli jednak będzie wszystko ok to wypada wynegocjować pare złotych (w przypadku takich niszowych samochodów sprzedający częsta skłaniają sie do dość sporych upustów jeśli potrzebują pieniędzy a na samochód jest śladowe zainteresowanie).

Ja nie dyskwalifikuję auta, właśnie stwierdzam fakt, że za blisko 50 tyś 9 letnie auto powinno emanować "salonem" a konkretniej nienagannym stanem wizualnym jak i mechanicznym. Mam proste porównanie, pierwsze e46 jakie kupiłem było z Włoch, i mimo "odświeżanych" zderzaków, i kilku elementów malowanych, nie można było się przyczepić do ich spasowania. Za 30 tyś można kupić ładne e46, niekoniecznie coupe, a za pozostałe 10-15tyś mozna z nim wizualnie zrobić wszystko, stąd uważam, że cena trochę za duża.

Opublikowano

Ja nie dyskwalifikuję auta, właśnie stwierdzam fakt, że za blisko 50 tyś 9 letnie auto powinno emanować "salonem" a konkretniej nienagannym stanem wizualnym jak i mechanicznym. Mam proste porównanie, pierwsze e46 jakie kupiłem było z Włoch, i mimo "odświeżanych" zderzaków, i kilku elementów malowanych, nie można było się przyczepić do ich spasowania. Za 30 tyś można kupić ładne e46, niekoniecznie coupe, a za pozostałe 10-15tyś mozna z nim wizualnie zrobić wszystko, stąd uważam, że cena trochę za duża.

Właśnie o to samo i mi chodzi, cena spora a tu co raz więcej rzeczy pojawia się zastanawiających, a taka wysoka cena raczej powinna sugerować nienaganny stan auta.

wwo_j