Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam

Mam pytanko jaki powinien być fabrycznie akumulator w E-36 316 bez klimy z elektryki tylko central szyber i lusterka.

Mój stary odmówil dalszej współpracy i szukam nowego tylko jakiej pojemności?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aha wielkie dzięki ja narazie kupiłem 50ah ale mam możliwość wymiany i właśnie się zastanawiałem,czy nie powinien być 55 jak by ktoś jeszcze wiedzial prosze o odpowiedź.
Opublikowano
Ja w swojej mialem do poczatku grudnia 36Ah i bylo ok, A teraz mam 63 Ah i tez jest ok :cool2:

Freude am fahren

http://img481.imageshack.us/img481/483/img0050ek9.jpg

Opublikowano
Witam.

Do 316i Betriebsanleitung :D zaleca 12V, 50 Ah ale jestem pewiem, że jeżeli założysz większy to nic się nie stanie. Aby gabarytowo pasował :8)

Pozdrawiam

Hmm co znaczy ze jezeli zalozy wiekszy to nic sie nie stanie, jakis czas temu przerabialem temat szukalem, pytalem i wiem ze jezeli jest roznica kilka Ah to fakt nic sie nie stanie, ale jezeli jest juz kilkanascie lub kilkadziesiat Ah roznicy w jedna lub druga strone taki akumulator dlugo nie pociagnie w samochodzie poniewaz bedzie przeladowywany pradem lub niedoladowywany. Dla 316 przewidziany jest akumulator 50Ah 510A lub 55Ah 600A przy wiekszej ilosci odbiornikow elektrycznych czyli wiekszym(lepszym) wyposazeniu