Skocz do zawartości

M50 napinacz rozrzadu lub cos innego - grzechocze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Możliwe że luźny łańcuch rozrządu. Trzeba przeregulować napinacz. w M50 jest przed koloktorem wydechowym, taka konkretna sruba 30 albo 32 wkrecona z boku, uwazaj bo mocno odbija spezyna przy wykrecaniu.
Opublikowano
Możliwe że luźny łańcuch rozrządu. Trzeba przeregulować napinacz. w M50 jest przed koloktorem wydechowym, taka konkretna sruba 30 albo 32 wkrecona z boku, uwazaj bo mocno odbija spezyna przy wykrecaniu.

Jak to rozumiesz przeregulowac napinacz,czy jest taka mozliwosc?

images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF
Opublikowano
Nie reguluj niczego to jest napinacz hydrauliczny i sam się napina.Najlepiej rozbierz pokrywę rozrządu i sprawdź, w jakim stanie są listwy napinające (moje przecedziłem przez sitko) i lepiej nie jeździ na takim silniku, bo jak łańcuch przeskoczy to będziesz miał las krzywych zaworów.Naprawa w własnym zakresie koszt 1700Pln
Opublikowano

Dafi Kolego mam pytanie?Przerabiales moze ten temat.do tej pory mialem dwie e30 z m20 ten motorek jest prosty ale m50 dla mnie juz jest

troszke z komplikowany.Pozdro

Opublikowano
vanos to tylko siłownik przestawiający fazy rozrządu (raczej nie do zepsucia) jedynie elektrozawór sterujący dopływem oleju do vanosa po wyciągnięciu wtyczki powinna być dostrzegalna zmiana pracy silnika.