Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie od jakiegoś czasu zauwazyłem plamy na kostce gdzie parkowałem bmk-e, gdy sie schyliłem zauważyłem wyciek miedzy kołem a zderzakiem oleju z przodu po stronie kierowcy. Nie wiem za bardzo co tam sie moze znajdować. Auto normalnie pracuje prze problemu odpala a nie wiem co jest tego przyczną.

Prosze o pomoc

Opublikowano
Witam serdecznie od jakiegoś czasu zauwazyłem plamy na kostce gdzie parkowałem bmk-e, gdy sie schyliłem zauważyłem wyciek miedzy kołem a zderzakiem oleju z przodu po stronie kierowcy. Nie wiem za bardzo co tam sie moze znajdować. Auto normalnie pracuje prze problemu odpala a nie wiem co jest tego przyczną.

Prosze o pomoc

Może olej z admora się wylał? Najlepiej na kanał i sprawdzić bo ciężko stwierdzić.

• Moderatorzy
Opublikowano
W lewym nadkolu za zderzakiem masz chłodnicę oleju,a po drugiej stronie(prawej)jest chłodnica powietrza.Dlatego masz takie kratki w plastikowych nadkolach żeby powietrze przechodziło.Myślę że jest to zły pomysł na umieszczenie tam chłodnic bo dostają spod kół tyle kamieni że aż strach pomyśleć.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
W lewym nadkolu za zderzakiem masz chłodnicę oleju,a po drugiej stronie(prawej)jest chłodnica powietrza.Dlatego masz takie kratki w plastikowych nadkolach żeby powietrze przechodziło.Myślę że jest to zły pomysł na umieszczenie tam chłodnic bo dostają spod kół tyle kamieni że aż strach pomyśleć.

Sorry za OT ale z ciekawości zapytam. Te chłodnice nie chronią wewnętrzna nadkola? Nie są osłonięte przed kamieniami które idą spod kół? Nie mam jak sprawdzić bo nie mam diesla.

• Moderatorzy
Opublikowano

Tak jak myślałem.

A Ty jeszcze jeździsz bez nadkoli :nienie:

Znaczy masz ich pozostałości.Przy odrobinie szczęścia (nieszczęścia) będziesz wymieniał chłodnice co pół roku.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

muszę sprawdzić czy też mam takie nadkola i czy może coś się zniszczyć, jak tak to coś zrobię aby zasłonić te kratki o ile to w niczym nie przeszkadza.

Jak to jaka przyczyna. Kolega Cichy już napisał :)

Opublikowano
muszę sprawdzić czy też mam takie nadkola i czy może coś się zniszczyć, jak tak to coś zrobię aby zasłonić te kratki o ile to w niczym nie przeszkadza.

Jak to jaka przyczyna. Kolega Cichy już napisał :)

Skoro tak to moze ktoś powie czy warto samemu to robic czy zaprowadzić do mechanika jakie koszty mnie czekaja takiej naprawy i czy ryzykowne jest uzywanie auta np: zeby dojechac 5 km. do pracy

Opublikowano
muszę sprawdzić czy też mam takie nadkola i czy może coś się zniszczyć, jak tak to coś zrobię aby zasłonić te kratki o ile to w niczym nie przeszkadza. :)

Ty nie masz kratek w benzynie,a nadkola najlepiej mieć całe,bo błota będzie tam kupa.Jedno ori nadkole w ASO to ok.50 zł

niema nic lepszego niż BAWARKA