Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam mam e46 2003r 2.0 TD. Jakiś czas temu wymieniałem olej na 0-w30 (zawsze jeździł na takim) ale zauważyłem, że zaczyna więcej kopcić na niebiesko gdy silnik nie jest jeszcze rozgrzany. Przebieg 200 tyś, czy powinienem już zalać inny gęstszy olej? proszę o odpowiedź Edytowane przez przemek1988
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kiedy ostatnio wymieniałeś odmę ? 4 miesiące temu u mnie też z rana puszczał niebieskiego bąka, wymieniłem kompletną odmę i po dwóch dniach problem znikną.
Opublikowano
Na forum ktoś pisał że wsadził separator oleju zamiast odmy. Myślałem że to to samo. Napiszcie o co chodzi i co lepsze, ewent. jakieś linki aby zobaczyć wizualną różnicę.

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na forum ktoś pisał że wsadził separator oleju zamiast odmy. Myślałem że to to samo. Napiszcie o co chodzi i co lepsze, ewent. jakieś linki aby zobaczyć wizualną różnicę.

Coś pokręcił, chyba mu chodziło o to że wsadził separator zamiast filterka filcowego a odma to jest całość czyli obudowa + filterek filcowy lub w nowszych modelach obudowa + separator plastikowy.

Opublikowano
No właśnie jaka jest różnica między filcowym, plastikowy? MI się wydaje, że jak miałem filcowy to mnie oleju mi pobierało niż teraz;/