Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

320SI,

Tak jak napisałeś - jeżeli samochód podchodzi cenowo pod 60k PLN to i przebieg jest mniejszy ... w związku z tym odpowiedź na moje pytanie:

"Czy do 48k PLN znajdę szukaną trójkę ?" ... brzmi NIE !

Ale dokładając 10k PLN można znaleźć już coś ciekawszego - patrz link do Sikory gdzie 320d z 75k km stoi 58k PLN.

... i takiej odpowiedzi oczekiwałem od "znawców marki" jak to ładnie określiłeś, a nie powtarzanie jak kolega houek czegoś co zostało już napisane kilka postów wyżej, bo nic ciekawego do dyskusji tym nie wnosi.

Greeg78,

Nie do końca to prawda co piszesz, przynajmniej ja miałem całkiem inne odczucia gdy sprzedawałem swoją E46.

Żadne z zainteresowanych nie zapytał o przebieg pomimo, iż miało grubo ponad 350k km ! Bardziej interesowali się zadrapaniem na drzwiach, wyblakłą tapicerką i co najważniejsze ceną, a że ta była atrakcyjna wziął ją pierwszy który pofatygował się obejrzeć samochód.

Opublikowano

U Sikory stała tez kilka miesiecy temu 320d 2005r ze 130 tys km (skóra, automat, ksenony, pdc, elektryczne fotele, podgrzewanie, cd itp) za 49900 zl, ktoś z forum ja chyba nawet kupił. Za 50 tez moze ci sie trafić naprawde dobre 320d, ale musisz poszukać.

Widziales to ?

http://otomoto.pl/bmw-320-bmw-320d-maly-przebieg-salonpl-C20765699.html

http://otomoto.pl/bmw-320-d-salon-pl-C22002643.html

http://otomoto.pl/bmw-320-salon-polska-C20676705.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Któres z tych trzech sprawdzasz ? To sa prawdopodobnie jedne z najlepszych 320d E90 na rynku.

Też tak myślę, szczególnie ta z reflektorami od modelu LCI :?

Opublikowano
Ma ? hehe , zdarza sie, ale przynajmniej salony Polska, wiec pewnie przebiegi itp do sprawdzenia. I w sumie na okolo 110 ogloszen E90 320d 2005/06 to sa z 10 najdrozszych.
Opublikowano

zawsze możesz też podpytać tutaj(link poniżej) może szybciej uzyskasz odpowiedź:

viewtopic.php?f=19&t=127871&start=6075

Tak wiem ... zauważyłem ale trochę później, sorry za śmiecenie :)

Samochód już kupiony także oficjalnie dołączam do grona posiadaczy BMW po kilkuletniej przerwie.

:cool2: to teraz się pochwal coż zakupiłeś :D

wwo_j
Opublikowano
nie straszę :) chodziło mi o to, że całe alledrogo przekopałeś w poszukiwaniu auta, a trafiło się "pod nosem" u sąsiadki :D
wwo_j
Opublikowano
Znam takiego co sąsiadka zafundowała mu serię bolesnych zastrzyków. :mrgreen: A już miał wywiercić dziurę w suficie, żeby zjeżdzała do niego po rurze :lol:
  • Moderatorzy
Opublikowano

Nikt mi nie powie teraz,że nie da się-zamiast sąsiadki jednej mieć sąsiadki dwie.Bo oprócz naprzeciwko mam jeszcze z boku, sąsiadkę miłą jakże,gościnną także :norty: .

Sorry za OT,ale nie wytrzymałem :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
nie straszę :) chodziło mi o to, że całe alledrogo przekopałeś w poszukiwaniu auta, a trafiło się "pod nosem" u sąsiadki :D

Z tym przekopaniem to przesadziłeś, śledziłem ogłoszenia ok. 2 tygodnie.

Tutaj samochód miałem w miarę pewny, w sensie wiem w jakich był rękach od momentu sprowadzenia do kraju,

a wcześniejszą historię sprawdziłem w ASO BMW.

EDIT:

Co przesądziło o zakupie ?

Tak jak już wspomniałem znana historia samochodu. Stan samochodu oceniałem w ASO i Serwisie Bosch'a - w obydwu miejscach mechanicy stwierdzili, że samochód jest w bardzo dobrym stanie. Sam niestety mam dosyć ubogą wiedzę na temat samochodów więc musiałem się kierować opiniami innych.

Na plus oceniam także silnik 2.0 diesel, głównie za takim się rozglądałem oraz wyposażenie (VIN podałem wyżej).

Minusy: dosyć duży przebieg, chociaż z naszej dyskucji wyżej "duży" to pojęcie względne, 230 tyś km.

Dzisiaj jestem też po pierwszych naprawach, jestem trochę w "gorącej wodzie" i muszę mieć wszystko na tip-top :wink:

... Dlatego też powymieniałem żarówki postojowe, płyn hamulcowy i klocki. Były to rzeczy niezbędne po wykazie błędów w komputerze.

Na poprzednią właścicielkę czekał już nowy samochód więc cena za stary była całkiem ok.