Skocz do zawartości

felgi z allegro

joker83

Rekomendowane odpowiedzi

planuje zakup na raty felg 18 cali na raty z allegro czy one są dobre czy kiepskie?

na przykład te-- http://allegro.pl/nowe-felgi-bmw-m6-seria-5-e39-e60-e61-18-cali-raty-i1992530914.html

lub te--- http://allegro.pl/felgi-bmw-5-7-e39-e60-e38-e65-18-cali-raty-nowe-i1965858751.html

co sądzicie o tym?

noga w chłodnicy

Kolego a dlaczego taki rozmiar? Ja wiem, że ładnie wyglądają, ale każda dziura Twoja :D a po za tym w koleinach to nie Ty będziesz prowadził autko lecz właśnie koleiny hehe :D

auto bedzie jeżdzone okazyjnie bo mam inne do roboty i na zakupy a bmw jest w trakcie modernizacj i szukam felg do niej zdecydowałem sie na te

http://allegro.pl/nowe-felgi-bmw-m5-seria-5-e39-e60-e61-18-cali-raty-i1963502338.html

duzo ramion wydaje mi sie że bardziej wytrzymałe.

zreszta i tak mnie nie stać aby kupić używki w dobrym stanie a na raty mam. inne sprawy też do roboty przy niej(uszczelka pod pokrywa zaworów,dokładki zderzaków,opony)

była rok temu malowana i wtym roku ją skończe na cacy do wakacji

noga w chłodnicy

Kolego a dlaczego taki rozmiar? Ja wiem, że ładnie wyglądają, ale każda dziura Twoja :D a po za tym w koleinach to nie Ty będziesz prowadził autko lecz właśnie koleiny hehe :D

ale głupoty piszesz :mad2: jak masz proste auto,sprawną zawieche i lekko twarde amorki od seri to nie ma prawa e39 latać w koleinach.np.wystarczy na tył założyć drążek stabilizatora od M5 a już jest poprawa.w V8 też przedni pasi

Głupoty to Ty możesz pisać :!: Ja piszę z doświadczenia. Wiem jak znajomy założył do e46 1.8b 17 co się działo. Masakra a o tym, że jechał jak czołg nawet nie wspomnę.

Mam u siebie opony 245/35/18 przód i 275/35/18 tył no i na koleinach jest problem ale za to na płaskiej drodze marzenie.. Nic nie oderwie od nawierzchni oczywiście mówimy tu o normalnych temperaturach

Co do Chińskich to prawda :) ale jak pasują do wszystkiego to.....DO NICZEGO, jak będą jak ulał pasowały do e34 to jak złapiesz na nich kapcia to życzę POWODZENIA :) ze ściąganiem hehe wiem bo mam fele od e34 na zimę i trzeba było o dokładnie 2mm rozwiercić aby schodziły normalnie powiedzmy bez pomocy młotow itd... Mam od M-PAKIETu 17'' I DZIORAWE DROGI PRZEZ 2 LATA NIE ZROBIŁY NA NICH WIĘKSZEGO WRAŻENIA.

• Zasłużeni forumowicze
Głupoty to Ty możesz pisać :!: Ja piszę z doświadczenia. Wiem jak znajomy założył do e46 1.8b 17 co się działo. Masakra a o tym, że jechał jak czołg nawet nie wspomnę.

Smigam e46 na 17/235/45 od dwóch lat i nigdy nie narzekałem , będę jeżdził dalej i nikt mnie nie namówi do zmiany :D

Co do Chińskich to prawda :) ale jak pasują do wszystkiego to.....DO NICZEGO, jak będą jak ulał pasowały do e34 to jak złapiesz na nich kapcia to życzę POWODZENIA :) ze ściąganiem hehe wiem bo mam fele od e34 na zimę i trzeba było o dokładnie 2mm rozwiercić aby schodziły normalnie powiedzmy bez pomocy młotow itd... Mam od M-PAKIETu 17'' I DZIORAWE DROGI PRZEZ 2 LATA NIE ZROBIŁY NA NICH WIĘKSZEGO WRAŻENIA.

No oryginał potrafi więcej wytrzymać :D Miałem na myśli chińczyki hehe :P

nie pisz mi o twoim doświadczeniu bo mnie śmiech ogarnia :mad2: szwagier śmigał pare lat e46 330i potem M3 na kołach 19" i na koleiny nie nażekał.Chciał bym zobaczyć te dupne E46 twojego kolegi,pewnie zawias od poloneza ma i tak sie wozi.... ale ma BMW.Ja jakoś ostatnie 5 lat przelatałem E39 alpiną 3.2 i nigdy nie wiedziałem co to koleiny.A koła miałem lato i zima 235/40/18 i 265/35/18.Zawias był gwint.Koledzy mają M5 E39 na kołach 18 i też jest super.Warynek to proste auto nie jakieś szczepy,zawias bez luzów i sztywniejsze zawieszenie od seri :cool2:

Tak troche bardziej w temacie - mam takie felgi (tej klasy), kupiłem 16" na Allegro za 1199 PLN. Miałem 17" w słabym stanie, a że potrzeby były pilniejsze (silnik, sprzęgło, czujniczki i takie tam pierdoły...) kupiłem nowe, a z niższej półki. Wszyscy straszyli, a jakoś tragicznie nie jest. Komfort jazdy o wiele lepszy, niż na 17" o niższym profilu (faktem jednak jest, że wymieniłem zawiasy ze "sportowych" na normalne - litości, na naszych śpiących policjantach, krawężnikach i dziurach to jakaś pomyłka!). Założyłem nowe opony i po tym zrobiłem jakieś 10 tys km po trasie i Warszawie - zero problemów. Felgi nawet sprawdziłem przy wymianie opon w zaufanym serwisie i stwierdzili, że prościutkie.
Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!

nie pisz mi o twoim doświadczeniu bo mnie śmiech ogarnia :mad2: szwagier śmigał pare lat e46 330i potem M3 na kołach 19" i na koleiny nie nażekał.Chciał bym zobaczyć te dupne E46 twojego kolegi,pewnie zawias od poloneza ma i tak sie wozi.... ale ma BMW.Ja jakoś ostatnie 5 lat przelatałem E39 alpiną 3.2 i nigdy nie wiedziałem co to koleiny.A koła miałem lato i zima 235/40/18 i 265/35/18.Zawias był gwint.Koledzy mają M5 E39 na kołach 18 i też jest super.Warynek to proste auto nie jakieś szczepy,zawias bez luzów i sztywniejsze zawieszenie od seri :cool2:

Jak Ty nie masz doświadczenia to się udzilaj i pana z siebie nie rżnij. Poloneza To TY miałeś, a szwagier coupe 318 ze znaczkiem m3 i serią wlotów ze szpachlówki :!: Więc nie denerwuj ludzi

Jak Ty nie masz doświadczenia to się udzilaj i pana z siebie nie rżnij. Poloneza To TY miałeś, a szwagier coupe 318 ze znaczkiem m3 i serią wlotów ze szpachlówki :!: Więc nie denerwuj ludzi

Po twojej wypowiedzi widać ile możesz mieć lat człowieku :duh: Spytaj Jacka od BMW z Płocka co robi swapy to ci powie mondralo czy mam doświadczenie czy nie :mrgreen: Ja ci tylko mówie że nie masz racji z lataniem po koleinach e39. :D

Ty wszystko wiesz przecież najlepiej. Ja wypowiedziałem swoje zdanie i to co widziałem na swoje oczy. A to nie znaczy, że Ty masz oceniać kto co ma :nienie: