Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
moje bmw jak głupie lata bokiem a co do 170km jestem w stanie uwierzyć. Ja miałem e46 coupe 2.2 170km i jak chciałem iść bokiem to jeden ogień, szybko na dwa w zakręcie i musiała iść bokiem chociaż nie tak jak 540i :D
Opublikowano
Nie wiem jak z silniczkiem od ASR,bo nie rozbierałem ale od tempomatu można dość łatwo rozebrać.

Tempomat rozbierałem, ta metalowa spiralka itd., lecz nie wiem co tam jest nie tak, że nie działa. Chociaż tempomat nie jest mi tak potrzebny jak trakcja :P

Opublikowano

Czy tak doslownie wyglada ten blad

''Can md_ singnal error'''

czy moze inaczej, z jakiego modulu ten blad pochodzi i zdaje sie jakis numer powinien przy nim byc.

Czy inne moduly da sie sprawdzac?

Opublikowano
moje bmw jak głupie lata bokiem a co do 170km jestem w stanie uwierzyć. Ja miałem e46 coupe 2.2 170km i jak chciałem iść bokiem to jeden ogień, szybko na dwa w zakręcie i musiała iść bokiem chociaż nie tak jak 540i :D

nie no coś takiego w 540i to rozumiem :cool2: ale nie w 523i bo sam takie ujeżdżam, z tym że Ty opisałeś trochę inną sytuację z tym stawianiem bokiem w zakręcie. Mi bardziej chodziło że podczas szybszej jazdy na wyższych biegach i nawet redukując to raczej ciężko zerwać trakcję tak żeby doopa wyprzedziła przód(pisze tu o suchym asfalcie) jak to opisał jeden z kolegów wcześniej, ale dobra koniec off topu

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Czy tak doslownie wyglada ten blad

''Can md_ singnal error'''

czy moze inaczej, z jakiego modulu ten blad pochodzi i zdaje sie jakis numer powinien przy nim byc.

Czy inne moduly da sie sprawdzac?

Kolego nie pamiętam dokładnie jaki numer itd, ale po po południu podepnę kompa i napiszę dokładnie. Myślisz, że będziesz w stanie pomóc? Było by super :cool2:

Opublikowano
Przesadzacie chłopaki, ja nie mam trakcji fabrycznie w 750 300km i można się nauczyć jeździć zimą. Podstawa to dobre opony i dociążenie w bagażniku, ale fakt, że każdy gwałtowny manewr kierownicą lub pedałem gazu to latanie bokami, ale czyż nie o to chodzi :), ale tylko wtedy kiedy żąda tego kierowca. Należy pamiętać, że im większe dociążenie w bagażniku tym szybciej tył odlatuje, także nie należy przesadzać.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Dobra chłopaki dzięki wszystkim za info. Temat można zamknąć Problem rozwiązany :D MaciekV8 z forum pomógł osobiście :cool2: Wszystkie wartości i to że nie miałem trakcji wynikało z przepływki. Nie wiem jakim cudem to się miało do trakcji, ale ważne, że działa :D
Opublikowano
Super że temat rozwiązany ... bo jak przeczytałem że masz letnie z przodu i zimę z tyłu i 300 KM to się zacząłem o ciebie martwić :)
Opublikowano
Super że temat rozwiązany ... bo jak przeczytałem że masz letnie z przodu i zimę z tyłu i 300 KM to się zacząłem o ciebie martwić :)

No dzięki za troskę :D Sam zacząłem się martwić, ale bardziej o autko niż o siebie :D Pozrawiam

Opublikowano

Ja tez bym ci radzil w takich sytuacjach parking albo pusta droga, i wprowadzenie auta w zamierzony poslizg. mozna wtedy sie duzo nauczyc, a przede wszystkim zobaczyc jak auto reaguje w poslizgu i jak powinienes ty reagowac aby wyjsc z poslizgu

Pewnie jak wielu na tym forum, mnie rowniez czasem poslizg nawet na deszczu zaskoczyl i nie bylo to mile uczucie.

Ale gratuluje rozwiazania problemu

• Moderatorzy
Opublikowano
A ja pozdrawiam wszystkich Płockich FAHOFCUF których odwiedził krys32. :modlitwa: :nienie:

U nas nie ma fahofcuf do bmw :cry2:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
A ja pozdrawiam wszystkich Płockich FAHOFCUF których odwiedził krys32. :modlitwa: :nienie:

U nas nie ma fahofcuf do bmw :cry2:

Co prawda to prawda. Wszyscy u nas głupa palą żeby tylko kasę ściągnąć a resztę mają w ... :D