Skocz do zawartości

uszkodzony sterownik abs. wymiana pompy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

samochod: bmw e39 1999 523 2.5l benzyna

Mam uszkodzony sterownik (steronik o numerze 0 265 900 001) ktorego nie moge nigdzie kupic w normalnej cenie (numer pompy 0265223001)... na allegro mozna kupic cala pompe abs z dzialajacym steronikiem za okolo 100 zl !! czy moge wymienic moja pompe na pompe kupiona na allegro i bedzie dzialac ? trzeba cos programowac czy cos ? kupiona pompa bedzie miala inny numer a co za tym idzie inny numer sterownika... orientuje sie ktos ?

moj sterownik juz elektryk probowal naprawiac i jednak sie nie da (3 razy go rozbieral...)... mozecie pomoc...

pozdrawiam...

Opublikowano

Na Alledrogo masz kilka ogłoszeń z usługami napraw tych sterowników z końcówką 001, koszt ok. 200 PLN. To bardzo popularna przypadłość. Możesz też zrobić to sam. Instrukcję masz m.in. na forum elektroda.pl. Po wymianie zdaje się, ze trzeba kodować.

PZDR!

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano

ale juz koles probowal go naprawic (elektryk samochodowy) i powiedzial ze on jest calkowicie uwalony... wiec chyba nie ma sensu juz w nim grzebac... a moglbys mi powiedziec jak wyglada sytulacja zalozenia nowej pompy o innych numerach (nowej pompy z dzialajacym sterownikiem oczywisice)... duzo kabinowania jest zeby to zakodowac ? macie jakas instrukcje ? bardzo prosil bym o pomoc... albo o namiar na sterownik :D

pozdrawiam...

Opublikowano
nikt nie zna odpowiedzi na pytanie czy mozna wymienic cala pompe abs (oczywiscie o innym numerze wraz ze sterownikiem) bez wiekszych problemow ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

w koncu kupilem nowy sterownik na allegro za nie cale 1500 zl z 2 lata gwarancji :mad2:

uzywki proponowali mi po 800 - 900 zl wiec jaki byl sens... bez gwarancji..

zostala kwiestia zaprogramowania, moglbym ktos mi udzielic rady jak to zrobic ? inpe ? ncs expert (nie moge go nigdzie znalesc) ? i co tam ustawic ? jest ktos odwazny kto podejmie sie wytumaczenia krok po kroku ? do serwisu mam 150 km i kosztowac odpowiednio tez bedzie... :(

pozdrawiam...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem uszkodzony sterownik ABS o takim samym numerze jak Ty.Kupiłem na Allegro używkę za 750 zł i śmigam już rok :cool2: Po zmianie nic nie robiłem (programowanie,kasowanie błędów itp) :lol:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

kilka słów o moim byłym sterowniku

1 rozebrałem i sprawdziłem połączenia na płytce wszystko natomiast brak połączenia pomiedzy ścieżkami na płytce wtyczki a pinami wiec to jest nierozbieralne na 4 pinach brak połączenia

2 w automatach serownik trzeba adaptować na 100 procent tzn zniknie abs ale nie zniknie asc po wpieciu bez kodowania

3 ja za sterownik z pompa dalem 200 pln plus kodowanie 100