Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wlasnie to 59 to jest netto i tez zwariowalem bo wychodzi w sumie 73 taki chwyt marketingowy zrobil co mnie tez zwalilo z nog ,jedyne co mnie sklania do zakupu tego to wyposazenie auta jak dla mnie jest wszytko to o czym myslalem i chcIALEM MIEC brakuje chyba tyko masazy foteli :)ale zobaczymy jak wizyta w aso czy wogole to kupie .dla mnie to tez jest walenie w hu.. wystawianie takich cen netto gdzie jest napisane faktura to sie chyba ma rozumiec ze cena z faktura jest podana a nie ze za fakture trzeba se doliczyc.... coz wlasiciel niedodupcony ale mam nadzieje ze auto bedzie ok jesline to coz szukamy dalej ..........
Opublikowano
wlasnie to 59 to jest netto i tez zwariowalem bo wychodzi w sumie 73 taki chwyt marketingowy zrobil co mnie tez zwalilo z nog ,jedyne co mnie sklania do zakupu tego to wyposazenie auta jak dla mnie jest wszytko to o czym myslalem i chcIALEM MIEC brakuje chyba tyko masazy foteli :)ale zobaczymy jak wizyta w aso czy wogole to kupie .dla mnie to tez jest walenie w hu.. wystawianie takich cen netto gdzie jest napisane faktura to sie chyba ma rozumiec ze za fakture trzeba se doliczyc.... coz wlasiciel niedodupcony ale mam nadzieje ze auto bedzie ok jesline to coz szukamy dalej ..........

No teraz już widzę...

To jest dziadostwo wystawianie ceny netto, ponieważ jest to cena wyłącznie dla ....obcokrajowców, którzy zdecydują się kupić to auto i wywieźć np do Niemiec.

Być może także o to chodzi. Niemcy podobno już robią zakupy aut używanych u nas (tani PLN)

Opublikowano
wlasnie to 59 to jest netto i tez zwariowalem bo wychodzi w sumie 73 taki chwyt marketingowy zrobil co mnie tez zwalilo z nog ,jedyne co mnie sklania do zakupu tego to wyposazenie auta jak dla mnie jest wszytko to o czym myslalem i chcIALEM MIEC brakuje chyba tyko masazy foteli :)ale zobaczymy jak wizyta w aso czy wogole to kupie .dla mnie to tez jest walenie w hu.. wystawianie takich cen netto gdzie jest napisane faktura to sie chyba ma rozumiec ze cena z faktura jest podana a nie ze za fakture trzeba se doliczyc.... coz wlasiciel niedodupcony ale mam nadzieje ze auto bedzie ok jesline to coz szukamy dalej ..........

59tys. brutto, to jak za darmo za takie auto, zreszta za taka kwota to nawet nie mialbys mozliwosci obejrzec tego samochodu bo handlarz by go 3 razy szybciej kupil. Wiec nie wiem po co tutaj sie bulwersowac, bylo jasno w ogloszeniu napisane cena netto...

Opublikowano
szukam dalej nie interesuje mnie juz ten egzemplarz z racji tego iz nie moge sie dogadac ze sprzedajacym ...szukam od sierpnia i szczerze to nie spieszy mi sie na hurrra raz dwa trzy ,,ogolnie to 535 sie zajawiam a malzonka x5 e 70 tylko troche nam brakuje do tej x5 hehe ..wracajac do tego modelu odpuszczam go sobie z racji tego iz poumawialem sie i z wlascicielem i z aso i kupilem bilet na pociag i co i w niedziele wlasciciel zadzwonil ze nie da rady a mowilem mu ze mam juz wszytko na poniedzialek porezerwowane zeby nie bylo jaj skoda gadac ,zwlaszcza ze nie z krakowa mialem tam jechac tylko z gdanska :) jak to wlasciciel oowiedzial "wie pan co ja taki zabiegany jestem " hehe zenua..ty przynajmniej sjestes z wroclawia to podjechac ale jak ja mam jechac z drugiego konca poslki to troche mi sie nie chce na lipe leciec
Opublikowano
szukam dalej nie interesuje mnie juz ten egzemplarz z racji tego iz nie moge sie dogadac ze sprzedajacym ...szukam od sierpnia i szczerze to nie spieszy mi sie na hurrra raz dwa trzy ,,ogolnie to 535 sie zajawiam a malzonka x5 e 70 tylko troche nam brakuje do tej x5 hehe ..wracajac do tego modelu odpuszczam go sobie z racji tego iz poumawialem sie i z wlascicielem i z aso i kupilem bilet na pociag i co i w niedziele wlasciciel zadzwonil ze nie da rady a mowilem mu ze mam juz wszytko na poniedzialek porezerwowane zeby nie bylo jaj skoda gadac ,zwlaszcza ze nie z krakowa mialem tam jechac tylko z gdanska :) jak to wlasciciel oowiedzial "wie pan co ja taki zabiegany jestem " hehe zenua..ty przynajmniej sjestes z wroclawia to podjechac ale jak ja mam jechac z drugiego konca poslki to troche mi sie nie chce na lipe leciec

Z takim podejsciem ciezko Ci bedzie kupic szybko dobry egzemplarz, nie dziwie sie tez, ze szukasz od sierpnia, jak widzisz tej beemki juz nie ma, wiec mozna teraz smialo stwierdzic, ze cena byla dobra.... Nie pisze tutaj, ze sprzedajacy zachowal sie fer i w zaden sposob go nie usprawiedliwiam, ale prawdopodobnie znalazl kogos kto nie ciagal go po serwisach (jakby nie patrzec jest to czasochlonne) kto na gole oko mogl stwierdzic, ze auto jest solidne chociazby przez to, ze bylo do konca serwisowane i byl to jego prywatny samochod, a nie od handlarza, dlatego niekiedy, jezeli auto np. ma dobra cene warto chyba przymknac oko na charakter sprzedajacego i nie unosic sie honorem...

Opublikowano
czlowieku zrozum 600 km jechac na darmo w jedna strone ?nie jedzie sie tam godziny tylko 13 godzin w moim wypadku .nie unosze sie honorem tylko mam gdzies takie podejscie do tematu ...spoko niech sie cieszy ten co kupil :)ale wczoraj widzialem ja znowu takze nie ze jej nie ma tylko od nowa jest dane ogloszenie chyba ..temat do zakniecia
Opublikowano
Nie sprawdzać e60 w serwisie? to dopiero jest ryzyko- jeżeli sprzedawca nie ma na to czasu i czymś się wykręca to raczej pewne że coś kręci i kolega marjot miał rację że olał tego sprzedawcę. To nie jest auto za 15 tyś. które mozna oblecieć miernikiem lakieru i brać po obejrzeniu na giełdzie.
Opublikowano

Dla mnie sprawa jest prosta jak budowa cepa: jeśli mam auto, którego stanu jestem pewny, że nie jest jakimś rozbitkiem i zależy mi na sprzedaży takiego auta to nie widzę żadnego problemu aby odbyć wizytę w ASO na prośbę chętnego do kupna (oczywiście to tylko kwestia dogadania daty bo nie zawsze uda się w dowolnym momencie podjechać tam). Oczywiście zawsze może też coś wypaść ale wtedy jako sprzedający kontaktuję się z kupującym i go informuję, że z przyczyny takiej to a takiej musimy przesunąć wizytę w ASO itp.

Jeśli sprzedający coś mętnie kręcił w sprawie obejrzenia w ASO to nie dziwię się, że autor wątku odpuścił sobie sprawę. W e60 jest już tyle elektroniki , światłowodów i innego ustrojstwa, że kupowanie takiego auta na gębę to wysoce ryzykowna decyzja.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
http://otomoto.pl/bmw-530-servisy-wpisane-w-ksiazke-gwar-C21983285.html nastapila zmiana ceny i rocznika cena 7 tysiecy w gore bo ostatnio bylo 70900 i rok w gore z 2006 na 2007 hah rozdupylo mi to system :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

I bardzo dobrze ze odpusciłes

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

tak sobie parze na allegro teraz to jest okazja 61000pln

http://otomoto.pl/bmw-530-servisy-wpisane-w-ksiazke-gwar-C21983285.html

chyba tydzien temu jeszce bylo 77 tys pln ,kilka dni temu sapdlo do 74 a dzis przegladam i jaja 61 tys zl :) chcialem mu dac 70 gotowka nie chcial mowil ze musi miec 73tys stwierdzilem ok polski salon wyposazenie bardzo mocne i t p stwierdzilem ze wezme i niestety pprzestraszyla wlasciciela wizya w aso :>haha

Opublikowano

chyba tydzien temu jeszce bylo 77 tys pln ,kilka dni temu sapdlo do 74 a dzis przegladam i jaja 61 tys zl :) chcialem mu dac 70 gotowka nie chcial mowil ze musi miec 73tys stwierdzilem ok polski salon wyposazenie bardzo mocne i t p stwierdzilem ze wezme i niestety pprzestraszyla wlasciciela wizya w aso :>haha

cena netto

Kamil
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

cena netto

ale kombinuje :duh:

Opublikowano

Na początku witam Kolegów, bo to mój pierwszy post.

Po przeczytaniu tego wątku widzę kilka nieścisłości w omawianym ogłoszeniiu :

1. Rok produkcji - nie 2007, a 2006 jak wynika z rozkodowanego VIN-u

2. Pierwszy właściciel - nie wiem, bo wg ksiązki serwisowej przegląd przedsprzedażny wykonano przy przebiegu 20382 km (może to było polskie lub niemieckie demo/służbówka ?)

3. Serwisowany w ASO - do października 2008 roku, a później w książce są pieczątki z warsztatu w małym miasteczku na dolnym śląsku, który ASO na pewno nie jest.

4. Bezwypadkowy - z tego co tu wyczytałem to miał naprawiany przód.

Opublikowano

Z tym rocznikiem to przecież normalne, no co Ty. U nas każde auto sprowadzone wyprodukowane na jesieni roku X ma faktycznie rocznik X+1. Podobnie jak rejestracja wiosną roku X+1 oznacza najczęściej rok produkcji X.

W przypadku przbiegu rzecz ma się równie ciekawie. W wyniku niepisanego porozumienia pomiędzy handlarzami a wujkami Januszami z wąsem, do Polski sprowadzane są tylko i wyłącznie dizelki o przebiegu poniżej 200.000 km, bez względu na rok. Czy jest to więc polizingowiec z 2008, czy wielka lęmuzina z 1999 (na papierze oczywiście 2000 jesień) używana przez stetryczałego szkopa do wycieczek na okoliczny cmentarz do żony Gertrudy, przebieg jest jedyny słuszny.

Pojęcie pełnego serwisowania w ASO zostaje automatycznie zaspokojone poprzez przyłożenie pieczątki z ziemniaka z adresem lokalnego/objazdowego curry-wurst-baru.

Kryterium bezwypadkowości zostaje automatycznie spełnione poprzez zaznaczenie przez handlarza opcji "bezwypadkowy", a dodatkowo, na życzenie klienta, poprzez telefoniczne zapewnienie o bezwypadkowości.

Pełne wyposażenie (zwane również mega wypasem) - przednie szyby w prundzie, wspomaganie fajery, skórzany mieszek gajgi, obrotomierz - i wystarczy. Cokolwiek ponadto to fanaberie i jakieś tam indywiduale.

Witamy w Polsce! :twisted:

Opublikowano
Z tym rocznikiem to przecież normalne, no co Ty. U nas każde auto sprowadzone wyprodukowane na jesieni roku X ma faktycznie rocznik X+1. Podobnie jak rejestracja wiosną roku X+1 oznacza najczęściej rok produkcji X.

W przypadku przbiegu rzecz ma się równie ciekawie. W wyniku niepisanego porozumienia pomiędzy handlarzami a wujkami Januszami z wąsem, do Polski sprowadzane są tylko i wyłącznie dizelki o przebiegu poniżej 200.000 km, bez względu na rok. Czy jest to więc polizingowiec z 2008, czy wielka lęmuzina z 1999 (na papierze oczywiście 2000 jesień) używana przez stetryczałego szkopa do wycieczek na okoliczny cmentarz do żony Gertrudy, przebieg jest jedyny słuszny.

Pojęcie pełnego serwisowania w ASO zostaje automatycznie zaspokojone poprzez przyłożenie pieczątki z ziemniaka z adresem lokalnego/objazdowego curry-wurst-baru.

Kryterium bezwypadkowości zostaje automatycznie spełnione poprzez zaznaczenie przez handlarza opcji "bezwypadkowy", a dodatkowo, na życzenie klienta, poprzez telefoniczne zapewnienie o bezwypadkowości.

Pełne wyposażenie (zwane również mega wypasem) - przednie szyby w prundzie, wspomaganie fajery, skórzany mieszek gajgi, obrotomierz - i wystarczy. Cokolwiek ponadto to fanaberie i jakieś tam indywiduale.

Kater ale się uśmiałem :cool2: :cool2: :cool2:

Opublikowano
Niestety to wszystko prawda. Tak jak napisał Kater, witamy w Polsce, a od siebie dodam, największej latrynie motoryzacyjnej świata. Staraliśmy się żeby Mazury zostały cudem natury, ale się nie udało, wiadomo są jeszcze piękniejsze zakatki. Ale gdybysmy startowali w opisywanej dziedzinie to zwycięstwo murowane. Z braku konkurencji. Ale myslę, ze większość ma dosyc takiego stanu rzeczy i bardzo powoli, ale zaczynaja się zmiany na lepsze, czego dowodem jest to forum. Niestety nie będzie to do końca skuteczne, jeżeli wypowiedzi niektórych druciarzy nie będą głośno piętnowane.
Opublikowano
rzeczywiscie netto to brutto to chyba z 90 kola jak jeszce dzwonilem pierwszy raz do niego to netto wynosilopiedziesiat pare nie pamietam dokladnie :>