Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Numer podwozia WBANR71090CR06663

Kod typu NR71

Typ 530D (EUR)

Typoszereg E E60 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M57/T2

Pojemność skokowa 3.00

Moc 170

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor SILBERGRAU METALLIC (A08)

Tapicerka LEDER NASCA SCHWARZ (U6SW)

Data prod. 2006-04-20

S205A AUTOMATIC TRANSMISSION Automatyczna skrzynia biegów

S217A ACTIVE STEERING Aktywny układ kierowniczy

S261A SIDE AIRBAG FOR REAR PASSENGERS Poduszka bocz. pasaż. na tyln. siedz.

S2NPA M LT/ALY W. DOUBLE SPOKE 135 M W.RUNFLA Obr. BMW ze st. le. M podw. spr. 135

S302A ALARM SYSTEM Instalacja alarmowa

S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu

S322A COMFORT ACCESS SYSTEM Funkcja dostępu komfortowego

P337A M SPORTS PACKAGE M Pakiet sportowy

S339A SATIN CHROME Shadow-Line

S403A GLAS ROOF, ELECTRIC Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S415A SUNBLIND FOR REAR WINDOW Roleta przeciwsłoneczna tylna

S416A SUNBLINDS Roleta przeciwsłoneczna tylna /boczna

S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S435A WOOD TRIM Wersja z drewna szlachetnego

S441A SMOKERS PACKAGE Pakiet dla palących

S442A CUPHOLDER Uchwyt do napojów

S453A ACTIVE SEAT VENTILATION, FRONT Klimatyzowane fotele przednie

S456A COMFORT SEATS, ELECTRIC. ADJUSTABLE Fotel komfort z pamięcią

S465A THROUGH-LOAD SYSTEM System załadunku

S502A HEADLIGHT WASHER SYSTEM Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON LIGHT Światło ksenonowe

S524A ADAPTIVE HEADLIGHTS Adaptacyjne doświetlanie zakrętów

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S540A CRUISE CONTROL Tempomat

S5ACA AUTOM. HIGH-BEAM HEADLIGHTS CONTROL Asystent świateł drogowych

S601A TV FUNCTION Funkcja TV

S609A NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S610A HEAD UP DISPLAY Wyświetlacz przezierny

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S616A BMW ONLINE BMW Online

S620A VOICE INPUT SYSTEM Wejście głosowe

S633A PREP.MOB. PH. BUSINESS BLUET.INTERF. Instalacja tel. kom. Business

S672A CD CHANGER BMW FOR 6 CDS Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL System HiFi Professional DSP

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

S6AAA BMW TELESERVICES BMW Teleservices

S704A M SPORT SUSPENSION M Podwozie sportowe

S710A M LEATHER STEERING WHEEL M Kierownica skórzana

S715A M AERODYNAMICS PACKAGE Pakiet areodynamiczny M

S775A INDIVIDUAL ROOF-LINING ANTHRACITE Podsufitka antracyt

P7R7A INNOVATIONSPAKET Pakiet innowacyjny

L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S879A GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki

S8S6A PRESPECIFIED FOR EXPORT Wstępna specyfikacja na eksport

S8SAA COUNTRY SPEC. RELEASE OF NAVIGATION Aktywacja nawigacji charakt. dla kraju

S8SPA COP CONTROL Sterowanie COP

S964A REQUEST NAVI DVD ON DELIVERY Przy dost. zażądać płyty DVD nawigacji

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

S851A LANGUAGE VERSION GERMAN Wersja językowa, niemiecki

Prospekty, broszury, cenniki BMW - KLIK
Opublikowano
Wizualnie wygląda bardzo ślicznie,. M-Pakiet, fotele komforty, kupione w Polsce 2006...cena również jest rewelacyjna jesli auto jest w bdb stanie:) Myślę że warto sprawdzić..
Opublikowano
Sprawdź porządnie to auto bo tak jak mówie cena jest naprawde rewelacyjna jak za 2006 rok w takiej FULL opcji...
Opublikowano (edytowane)
wie tak co mi powiedzial pan z aso : auto bylo na serwisie 23 listopada tego roku z przebiegiem 186411 mialo przod robiony bylo po stluczce a dokladnie lampe lewa wymieniana plus czujniki parkowania i troche napraw blacharskich po lewej stonie ale dokladnie nie powiedzial co mowi ze nie moze takich informacji udzielac przez telefon w kazdym badz razie wszystkie naprawy byly robione w bmw a koszt tej naprawy pzrodu to bylo 11000brutto i tyle mi powiedzial .co myslicie ?co moglo byc robione botnik i lampa w aso chyba nie kosztuje 11 kola brutto ? Edytowane przez 2zerozero7
Opublikowano
Lampa w ASO to ksozt ok 4500-5500 tys zł, ale nie wierze żę malowanie błotnika wraz z nim nowym to 6500zł..dziwna sprawa, jedyna rzecz na pocieszenie że auto było serwisowane i w PL kupione, ale trzeba dokładnie sprawdzić co było robione, bo przy takiej kwocie mógł być malowany cały bok, co przy takim kolorze wcale by mnie to nie zdziwiło... Musisz sprawddzić dokładnie to auto co było robione itp! Ważne jest jest o nim sporo wiadomości w ASO
Opublikowano
ale skoro lappa to 5 kola wiec zostaje jeszce 6 tysiecy to mowila mi osoba z aso nie wlasciciel i mowil ze to robota blacharska zero jakich kolwiek uszkodzen mechanicnych silnika zawieszenia skrzyni.myslisz ze malowanie alego boku by wyszlo 6 tysiecy ?
Opublikowano
okazuje sie ze wlasciciel chce 73 tysiace nagle

No 59 000 PLN netto (co jest zaznaczone w ogłoszeniu) to 73 000 PLN brutto, więc nic nagłego nie miało tu miejsca... :lol:

Gorsze, że samochód ma w ogłoszeniu 178kkm a w rzeczywistości pewnie już 190kkm. Nie rozumiem takich rzeczy - ostatnio oglądałem E60 525i z PL salonu, w ogłoszeniu przebieg 54kkm w rzeczywistości 68kkm. Sprzedający tłumaczył, że codziennie przemierza tym autem 200 km - OK, ale zmiana treści w ogłoszeniu nie kosztuje...

http://i983.photobucket.com/albums/ae312/piskozub/DSC_0947c.jpg
Opublikowano
nie zauwazylem tego enetto :)poszycie przedniego zderzaka bylo robione pus lampa plus czujniki to mowi wlasiciel na autokasko i inchape wroclaw :) warto to brac za 73 kola brutto ?
Opublikowano

Ja powiem tak:

- auto wygląda ładnie

- jest bogato wyposażone

- było serwisowane w ASO, a nie u pana Czesia

- szkoda może i była ale które auto niema historii, pytanie czy lepiej mieć auto po naprawach u pana Czesia czy po naprawach ASO

- cenę zawsze można po negocjować

- jak dla mnie 5000 tys za lanpe + 6000 tyś za czujniki zderzak i malowanie to jest jak najbardziej cena ASO

- jak pojedziesz sprawdzić auto w ASO to będą w stanie dużo powiedzieć tym bardziej ze było u nich serwisowane

Opublikowano
Ja powiem tak:

- auto wygląda ładnie

- jest bogato wyposażone

- szkoda może i była ale które auto niema historii, pytanie czy lepiej mieć auto po naprawach u pana Czesia czy po naprawach ASO

- jak dla mnie 5000 tys za lanpe + 6000 tyś za czujniki zderzak i malowanie to jest jak najbardziej cena ASO

- jak pojedziesz sprawdzić auto w ASO to będą w stanie dużo powiedzieć tym bardziej ze było u nich serwisowane

Odniosę się do tego stwierdzenia " szkoda może i była ale które auto niema historii, pytanie czy lepiej mieć auto po naprawach u pana Czesia czy po naprawach ASO". A co Wy myślicie że ASO do fabryki wysyła te samochody na naprawę?? Większość ASO posiłkuje się małymi zaprzyjaźnionymi warsztatami blacharskimi i lakiernikami, mało która ma swoją blacharnię, a o lakierni nie wspomnę. Osobiście tego doświadczyłem kiedy do 2-miesięcznego Golfa kupionego w Polsce w salonie wjechał mi facet na skrzyżowaniu. Po miesiącu naprawiania w ASO VW i kolejnym przedłużeniu terminu odbioru straciłem cierpliwość i kazałem pokazać sobie mój samochód, okazało się że samochód jest w "zaprzyjaźnionej blacharnio-lakierni" która to znajdowała się na terenie prywatnej posesji, w dwóch garażach. Jak to zobaczyłem to mi ręce opadły, a o efekcie naprawy nie wspomnę..... 3 razy reklamacja zanim auto jakoś wyglądało. Dlatego naprawa w ASO wcale nie musi się równać najwyższej jakości, jedyne co jest najwyższe to cena naprawy.

Opublikowano
a jeszce takie pytanie kupujac auto na umowe place podatek wat od zakupu tak ? a jesli mam fakture to sprzedajacy juz zaplacil za mnie dobrze rozumuje ? i koszt przerejestrowania to tylko 256 zl mowa o zakupie auta w polsce na polskich blachach ,nie zagranica
Opublikowano (edytowane)

Inchcape do tej pory robił blacharsko i lakierniczo auta w firmie Lacart (siedzibę mają na Sulmierzyckiej - jest to dół domu jednorodzinnego). Być może w jeszcze jakieś innej lakierni robili. Z tego co wiem, to obecnie Lacartowi trochę roboty ubyło/ma ubyć bo właśnie część napraw idzie gdzies indziej (nie wiem czy inny zakład czy może Inch coś swojego odpalił). Ogólnie rzecz biorąc to w Lacarcie lakierują przyzwoicie (choć też im się zdarzają wtopy - np u brachola na drzwiach kierowcy malowali niedużą łatę bo mu ktoś przyszlifował lekko na parkingu i niby jest ok ale jak się pod małym kątem patrzy w odbicie jakiegoś jaśniejszego punktu to widać, że coś im ie wyszło z lakierem bo odbicie jest zniekształcone takimi mikro liniami pionowymi - jak żaluzje pionowe) ale trzeba ich z montażem przypilnować bo potrafią odpuścić na dokładności. Wiadomo - nie ma idealnych zakładów. Chyba, że się stoi nad nimi i ryczy na nich jak coś odwalają...

Pzdr.

Edytowane przez Manolito77
Opublikowano
czyli jesli nie mam faktury tylko umowe sprzedazy to place 2 procent od ceny na umowie do fiskusa nie 23 procent ?
Opublikowano
Ja powiem tak:

- auto wygląda ładnie

- jest bogato wyposażone

Odniosę się do tego stwierdzenia " szkoda może i była ale które auto niema historii, pytanie czy lepiej mieć auto po naprawach u pana Czesia czy po naprawach ASO". A co Wy myślicie że ASO do fabryki wysyła te samochody na naprawę?? Większość ASO posiłkuje się małymi zaprzyjaźnionymi warsztatami blacharskimi i lakiernikami, mało która ma swoją blacharnię, a o lakierni nie wspomnę. Osobiście tego doświadczyłem kiedy do 2-miesięcznego Golfa kupionego w Polsce w salonie wjechał mi facet na skrzyżowaniu. Po miesiącu naprawiania w ASO VW i kolejnym przedłużeniu terminu odbioru straciłem cierpliwość i kazałem pokazać sobie mój samochód, okazało się że samochód jest w "zaprzyjaźnionej blacharnio-lakierni" która to znajdowała się na terenie prywatnej posesji, w dwóch garażach. Jak to zobaczyłem to mi ręce opadły, a o efekcie naprawy nie wspomnę..... 3 razy reklamacja zanim auto jakoś wyglądało. Dlatego naprawa w ASO wcale nie musi się równać najwyższej jakości, jedyne co jest najwyższe to cena naprawy.

Kolego ja nie twierdze ze ASO jest najlepsze na świecie, jest parę aut które przyjechało do mnie i nie byli zadowoleni z ASO. Jednakże wierze w to że ASO nie może sobie pozwolić na kilogram szpachli w drzwiach czy błotniku a pan Czesio z firmy Krzak już sobie może pozwolić.

Do tego jestem pewien że w każdym mieście znajdziemy lepszego mechanika, lakiernika, elektronika/elektryka, diagnostę, czy nawet chłopaka od mycia auta niż w samym ASO.

Opublikowano
a jeszce takie pytanie kupujac auto na umowe place podatek wat od zakupu tak ? a jesli mam fakture to sprzedajacy juz zaplacil za mnie dobrze rozumuje ? i koszt przerejestrowania to tylko 256 zl mowa o zakupie auta w polsce na polskich blachach ,nie zagranica

Tak.

Opublikowano
Cena 73 tys złwydaje sie bardziej realna...ale z drugiej strony sporo;/ Posiadam E60 530dA. Jesli jestes zainteresowany to smiało pisz na pw.
Opublikowano
Cena 73 tys zł wydaje sie bardziej realna...ale z drugiej strony sporo;/ Posiadam E60 530dA. Jesli jestes zainteresowany to smiało pisz na pw.

sporo??? jezeli auto do konca serwisowane i nie po jakims duzym wypadku to jak najbardziej bardzo dobra cena. Alee nie, lepiej kupic przekreta z zachodu... heh :mad2:

kolego jezeli auto CI sie podoba, ja bym sie nie zastanawial, oczywiscie sprawdz wszystko dokladnie.

Jezeli wszystko z autem jest okej to kupujac je np. za 70 tys. jeszcze moze na nim zarobisz z 10tys. :wink: hehe

Opublikowano
w poniedzialek jestem umowiony z wlascicielem auta jade do aso wroclaw jesli sie okaze e nie ma z nim problemow zadnychto je biore :)
Opublikowano

Podawanie ceny netto w przypadku osobówki jest lekkim nadużyciem. Wystawiona f-ra VAT jest milym dodatkiem, ale w zasadzie tylko dla kogoś kto prowadzi działalność i może część podatku VAt odpisać. W tym przypadku 6.000,-. F-ra zwalnia także z opłaty skarbowej wynoszącej 2%

Zawsze jednak musisz zapłacić kwotę brutto czyli 65.000,-

Właściciel chyba zaktualizował cenę do 59 brutto...wcześniej było 53 netto?